.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 08. 31. - apuska
10 éves jubileumi Sörtúra!

Helyszín: Budapest, Nagykörút
Időpont: 2016. szeptember 3.15:00-23:00

Idén jubileumi sörtúra lesz. 10 évvel ezelőtt volt az első!

Olyan mérföldkőhöz ért a Sörtúra, amiről álmodni se mertek. 10 évvel ezelőtt nyomták le az első túrát!

Amikor 2006-ban a Combino ablakából kibámulva megszületett bennük az ötlet, hogy végig kellene inni a körutat a Moszkva tértől a Petőfi hídig, egyikük sem gondolta, hogy 30 évesen még mindig kisgyermeki örömmel várják a túra kezdetét. Amikor 10 évvel ezelőtt Geri, Blazsej, Szasza és Anzsi elkezdte, teljesen más volt még minden, sokkal inkább belefért mindenki életébe, hogy egy délután gondolnak egyet, és az egyetemi órák után nekiinduljak végiginni a körutat. Egymásra csörögtek, és már indultak is.

sortura.jpg

Az évek során rengeteg emlékezetes Sörtúra pillanat volt, már amiről maradt emlék. Minden túrán legendásan teleportál pár ember, akik aztán a város különböző pontjain találják magukat. A Sörtúrán született meg a „hídhugy” fogalma, ami azóta is egy bakancslistás legenda: minden budapesti hidat ki kell pipálni.

Volt olyan év, amikor az ingázókkal együtt 50 főnél is többen voltak.

A Nyugati téri aluljáróban a Borbarát borozó egy sokat emlegetett hely, de a Dióhéj eszpresszót semmi sem überelheti. Utóbbi sajnos már nincs, minden évben megsiratják. A Dióhéjról szuperlatívuszokban beszél mindenki, hisz egy igazi gyöngyszem volt. Az egész kocsma maximum 10 négyzetméter +2 a WC! Gyakorlatilag turnusokban váltották egymást a pultnál, mert 10 ember fért el egyszerre - jó esetben. A poharak a 90-es évek végén voltak kb. utoljára elmosva, de az így volt szép. Ez a hely, ami a Sörtúra szellemiségét leginkább megragadta. Illetve volt a Moszkva tér Bisztró, még mielőtt eldózerolták az egész gombát, mert onnan indult a Sörtúra minden évben. Az volt a bázis. Nyilván nem egy nagy durranás, de mégis a Sörtúra velejárója volt.

sortura10.jpg

Az évek során rettentő sok minden változott. Egy ideje lehet rendelni pólót, bepróbálták a textil karszalagot, pecsétet és pecsétgyűjtőt gyártottak, plakátoztak, rengeteg kiegészítő lett a túrán. A metodika is változott, mert tavaly óta céltudatosan hidratálnak a kocsmák között, mert így kevésbé morzsolódik le a végére a társaság. Több videó is készült, amikből a legviccesebbek (2009, 2010, 2011) pont a Kocsmablog közreműködésével láttak napvilágot. És a technika fejlődésével természetesen FB eventet csináltak, ott kommunikálnak ma már mindent. Idén pedig végre lesz ingyen sör is a túrán, ami már régóta érett.

Na de a nosztalgikus, ömlengős hangvételt háttérbe szorítva, inkább lássuk az idei túra részleteit. A jubileumi alkalomra sikerült pólót és ingyen sört szerezni, úgyhogy Sörtúrák törzsközönségének, 30 embernek viszonylag exkluzív lesz a dolog.

sorturapolo.jpg

19+1 állomás lesz a túrán, 3 étkezéssel tervezve. A játékszabályok nem túl bonyolultak, de azokat be kell tartani. Minden állomáson 1 pohár sört kell elfogyasztani, ami a pecsétgyűjtőben szentesítve lesz. Minden 3. állomás után kötelező meginni 0,5 liter vizet.

Az esemény fő szervezője Verba Gergő, alias Fehérbálna, gyakorlatilag ennek köszönheti, amivé vált. Mai napig aktívan foglalkozik ezzel, és a Sörtúra blog is ebből nőtte ki magát.

Részletek és friss infók a FB eseménynél.

A túra útvonala a következő, csatlakozni az eseményhez ér!

- Kétlyukú
- Mignon Sörbár
Négyeshatos Mamut
Pointer Pub - Mechwart
Rózsadomb Eszpresszó
Mokka
Akali Söröző
- Borbarát borozó (Nyugati aluljáró)
- Pointer Pub - Teréz krt.
- NégyesHatos Király
Cinema Cváj
- Négyeshatos Wesselényi
Centrum Söröző
Blaha Söröző
- Négyeshatos Rákóczi
- Krak'n'town (+1 kézműves)
Krúdy Söröző
Magyar Söröző
- Barcraft vagy Zöld Gyémánt
Western Pub

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4911666350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása