.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 01. 3. - apuska
Zöld kancsó söröző

Cím: 1148 Budapest, Kerepesi út 80. (Örs vezér tere 1.)
Látogatás: 2010. november 27. 20:40-23:10
Google Maps

Ganxsta Zolee, Ogli G és Ossián. Ilyen erős példákat tudnék hozni a fősodorban hallott zeneügyileg, mondjuk a WC is mocskos hideg metál, ott a rohadó radiátor a kedvenc absztrakt elem.

Telefon: -
Facebook: fb.com/zold.kancso
Web: -

Vélemény

apuska:

Megnyugtató érzés volt Zugló viszonylatban a csökevényes budapesti metróhálózat egyik legforgalmasabb csomópontját a közelünkben tudni. Egyúttal nosztalgikus, mert középiskolás éveim kocsmaélményeinek zöme az Örs vezér tér környékéhez kötődik, még ha az javában a Mimóza presszó – Zalán söröző tengelyen is történt. Ha nem lenne ennyire friss búgás a Zöld kancsó - 8 éve még egy lepukkant étterem működött itt -, ár-érték szempontból jóval kevesebb kompromisszumot kellett volna kötni anno a generációnknak.

Kis kancsó, nagy köcsög – viccelődtünk odafelé, miközben kutattuk a helyet. Kocsmák Éjszakája címre jöttünk, de a Királynő eszpresszó akcióhőse lőtte be nekünk miheztartás végett az IKEA, Árkád, metró végállomás sarokpontok után a Zöld kancsót negyedikként egy vaktérképen, honnan már bevezettek a futófények.

A kocsma fedett teraszának kialakított boltíves átjáró folyosóit vastag sátorponyvával téliesítették. Kimondottan ijesztő volt a látvány, sokat próbált csapatunk egy emberként hördült fel: ne!, de mikor a fehér vasajtón túljutva, a pultnál állva egy nyerőgép fölött balra elnéztünk a szomszéd helyiségbe, ott valami nagyon bíztató tetszelgett. Hoppá! Egy éppen megürült szimpatikus boksz, ahonnan belátni mindent: az utcáról betérőket, a mosdóba tartókat, a pultban a személyzetet, és a profilba tökéletesen illő és nagy műgonddal kidolgozott dekorációt.

Keretes sörcímkékkel, söralátétekkel, söröskupakokkal, sörös fotókkal, régi sörös reklámokkal sűrűn kirakott falak közé vetődtünk, amely pluszba még alaposan be is volt polcozva, hogy a polcokon söröspoharak, söröskriglik, ötliteres söröshordók és különleges sörösüvegek álljanak hosszú tömött sorban. A barna faburkolat fölött a sárga falfestés színvilága ízléses, egy oszlopon fából készült antik tűzoltó készülék, a hátsó szektor csocsóasztala mellett álló ódon söröshordón ott a zöldnek tetsző kancsó (már amennyire színtévesztőként ezt meg tudom ítélni), ahogy a fal melletti bokszokba lefixált asztalok fölé belógó lámpák is zöldek. Középen? A sarkaitól megszabadított és szabadon toligálható asztalok körül fémvázasak a székek, de érdekes, így sem egészen testidegenek.

Ganxsta Zolee, Ogli G és Ossián. Ilyen erős példákat tudnék hozni a fősodorban hallott zeneügyileg, mondjuk a WC is mocskos hideg metál, ott a rohadó radiátor a kedvenc absztrakt elem. Ja, és a ’Mix it up’ matricák: Coca Cola + vörösbor, Burn + pezsgő, Fanta + vodka, édesdeden itassuk csak a fiatalságot!

Szóval volt itt bőven inger és italakciókkal megcélzott fiatal - a pofátlanul olcsó folyóbor csáberejét délután 4-re mellőzni képes üveges borokra és töményre váltó üzletpolitika ezen a téren állandóságot sejtet -, és sok itt a csoda, amin a tekintet elidőzhet, már ha sikerül áthatolnia az álló ventillátorok alatt és a lakók miatt a csukott ablakokon kikívánkozó füstön. Nyilvánvaló, hogy a nyitva tartási idő is a békés együttélést szolgálja. Szombat volt, és háromnegyed 11-kor mégis kezdték erejét venni a lámpák fényeinek, az üres asztalokra fölpakolták a székeket, finom célzás, köszönjük, így még hibátlanul elértük a városközpont felé tartó utolsó kéket.

kalimpa:

zöld kancsó az örs vezér téren, egy lakótelepi ház aljában. gondoltam, na még egy lepukkant krimó.

ennek ellenére nem, ez kérem szépen egy jól kigondolt és ötletes hely, tele - gondolom a tulaj saját gyűjteménye - jobbnál jobb korsókkal a falon, telis-tele söralátétekből gyártott képekkel és kocsmaplakátokkal megtűzdelve.

kívülről nem látszik, hogy igazából mekkora is a hely befogadóképessége, mert benyúlik egészen a mélybe, tele asztalokkal és beülős fotelboxokkal, szerintem nyugodt körülmények között elfér itt vagy 80 ember is, ha éppen úgy alakul, és ugye miért ne alakulna úgy, pont mikor mi is voltunk, hát már 8 körül harapni lehetett a füstöt, és véletlenségből maradt a díszes társaságunknak csak egy jobb asztal, amúgy tömve volt, folyamatosan jöttek s mentek a delikvensek.

az árak igen diákpénztárca kompatibilisek, látszik, hogy ezt a réteget célozta meg a tulajdonos. italakció hegyek, olcsó röviditalok - 400 forintért még házi pálinka is-, energiaital koktélok minden mennyiségben és olcsó gyümölcs ízesítésű vodkák, jó sör és forralt bor.

a legnagyobb hibája szerintem a helynek a jól működő elszívó hiánya. elviselhetetlenül nagy volt a füst, és semmi szellőzés nincsen, szerintem ez megengedhetetlen egy ekkora helyen, ahol nagyjából mindenki dohányzik, többek között én is, de már nekem is zavaró volt, na mi van azzal, aki még nem is...

de mindent összevetve egész pofás kis hely, ugyan a WC-re kissé több időt és pénzt is fordíthatnának, mert az elég ergya.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 275 Ft
Üveges sör: Dreher, 320 Ft
Bor (1 dl): Folyóbor, 50 Ft
Rövid (4 cl): Jim Beam, 390 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy gyümölcslé, 210 Ft
Meleg ital: Café Latte, 160 Ft
Harapnivaló: Chips, 300 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr632557157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása