.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 07. 27. - anyiii
U Fleku

Cím: Csehország, Prága 1, Kremencova 11
Látogatás: 2012. május 23. 19:30-20:30
Google Maps

A közönség többnyire külföldi, akik örömmel fogadják el a tálcán kínált Becherovka kupicákat, mintha csak a hely ajándéka lenne.

Olvass tovább >>>

 

Neked plusz egy kattintás, nekünk a függetlenség. A kocsma.blog.hu saját domain-re költözik. És mindjárt kétfelé, témától függően. A friss tartalmak a legnépszerűbb régiekkel karöltve - mint ez - a továbbiakban itt:

https://kocsmablog.hu/

https://alkoholinfo.hu/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr264674752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oldkajla 2019.09.03. 06:55:15

Igazán sörműveletlen és egy kicsit sznob is volt, aki ezt a cikket írta.
Először is: az U Fleku söre NEM erős, és NEM 13%-os.
Egy viszonylag kis alkoholtartalmú, az üvegükön világosan látható 4,6%
A 13% (szerencsétlen módon jelölve, nem a szokásos módon) az ún. Balnig-fokra, vagyis a sűrűségre, vagyis szárazanyag-tartalomra utal. Ennyit az okos cikkírónak, aki szerintem igen kevés sört ihatott meg életében, ha ezt a sört erősnek találta...
Azután: ha az árakat hasonlítjuk össze, akkor a magyar kézműves sörök fele még így is (Távoli Galaxis 1200 Ft/4 dl) azonban a budapesti sösárakat nézve bizony egy átlag Pilsener Urquell alatt van.
Giccs: ízlés dolga, én (vessen meg ezért) vettem U Flkus korsót és nyga üveges sört is hogy otthon is élvezzem e páratlan sör ízét. Engem a Becherovka sem zavart, az íze szépen belesimul a csodálatos sör ízébe, egymást segítik, úgyhogy NEM ajánlom kihagyni... ajánlom, ne járjon kocsmába, talán akkor nem a bosszankodás jut elsősorban eszébe a világ egyik legfinomabb sörét fogyasztva. Kár, hogy az ételeket nem próbálta, mert fenségesek, és bizony ettem ott. Fogyasztásom: 6 sör és 6 Becherovka, előétel és főétel. És nem rúgtam be, a mérsékelt alkoholtartalomnak köszönhetően.
Semmivel sem drágább, mint egy középkategóriás budapesti étterem.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.09.03. 13:14:37

@oldkajla: Több ember véleménye olvasható itt, közülük ketten csehek. Egy 2012-es pillanatképet rögzítve.
Akkor a kisüzemi sörök épp csak megkezdték magyarországi karrierjüket, így az árak valóban elrugaszkodónak tűntek, főleg az olcsó cseh viszonyokhoz képest. Most 69 korona ott egy négydecis sör (~890 Ft), 79 korona négy cent Becher (1020 Ft). Ez valóban egy normál éttermi árszint. De semmiképp sem kocsmai.
A 13 fokra itt se mondta rá senki, hogy alkohol, de sokaknak nyilván félrevezető lehet, mostanra egyértelműsítettem. Egyébként nyilván te is tudod, hogy a ballingfok és az alkoholfok mutat némi összefüggést, és hogy Csehországban a szárazanyag-tartalmat jelölő 10-11-12-13° a legjellemzőbb, vagyis ez a lista teteje. Ezen mérce alapján simán érezheti valaki már ezt is erősnek, ha egyébként a könnyebbeket issza, szóval csak viszonyítás kérdése.
Véleményedet köszönjük, a kötekedést nem, sznobizmussal még soha nem vádoltak, ez külön vicces. Egészségedre!

oldkajla 2019.09.03. 15:44:10

Köszönöm a választ. Lehet, hogy az U Fleku iránt kissé elfogult vagyok, mert életem egyik legszebb sörélménye volt, ami a kóstolás 30 évtizede alatt sehogyan sem csökkent.
De igen, a magyar sörforradalom is elérte már a nagyüzemi sörök ingerküszöbét is, léptek, mégpedig rendesem, és egészségeset.
Ha az U Flekuhoz mérhető helyet keresünk színvonalban, akkor pl. a Hrabal (meg a Ferdinand) jöhet számításba, Budaörsön a Komló és Tehén (kitűnő a hermelin meg a Hamburgerük), ill. a Bálna déli részén található Jónás kézműves söröző, ahol eszméletlen finom és változatos söröket ihatunk, 5-6 féle IPÁ-t, stb.A korsó ezeken a kézműves helyeken 1200-nál kezdődik, bár a minőség is csodálatos. Régen nem is tudta senki, hogy mi is tudunk (majd) színvonalas söröket gyártani.
Kedvenceim:
Magyarok: Keserű méz, Távoli Galaxis, Jam72, Flying Rabbit, 2222, Charlie Firpo. Nagyon finomak a Legenda csapolt sörei a Király utcában, szerencsére mindig változik a kínálat.
Belga: Barbar barna, Kwak (no.1) Corsendonk Tripel, az eredeti Grinbergen (nem a Strassbourgi)
Cseh: Pilsener Urquell (no.1), de annál is jobb: Pilzenski Master (a pilseni prémium söre, mintha egy Urquellt felére zsugorítanának - dupla alkohol, keserűség, még mélyebb aranyszín), és a morvaországi kézműves remekek.
Azonban az U Fleku söréhez hasonlatos ízút sajnos sehol nem találtam.
Anno a Pécsi Sörfőzde Maláta Barna ill. Malátapezsgő sörei voltak hasonlatos ízűek, de ezek a 80-as években eltűntek (sajnos) a legérdekesebb sörükkel Paracelsus 28 B fokos együtt. Béke poraikra!
Az U Fleku fekete sörének ízvilága az állandó és megközelíthetetlen minőséget jelenti számomra.
süti beállítások módosítása