.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 09. 11. - apuska
Mignon sörbár
pixel cégér Helyszín: 1015 Bp., Hattyú u. 18.
Látogatás: 2015. július 25. 16:30-16:50

> Az egyszeri naiv vendég úgy gondolná, a neve csak egy rossz vicc.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 212 3802
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/habosmignonsorozo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 8-22
Extrák: tévé, különterem, vízipipa, ital akciók, zenegép

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 410 Ft Soproni, 430 Ft
- Heineken, 490 Ft
- Soproni radler, 380 Ft
- Soproni Max 0%, 440 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyó fehér, 120 Ft Unicum, 440 Ft
Folyó rosé, 130 Ft Finlandia, 480 Ft
Teleki, 250 Ft Jim Beam, 580 Ft
Tokaji, 250 Ft Panyolai pálinkák, 680 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 160 Ft Tea, 220 Ft
Szénsavas üdítők, 160 Ft Kávé, 230 Ft
Szóda, 60 Ft Retro Hot-dog, 290 Ft
Bomba, 300 Ft Vízipipa, 790 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Budán minden rosszabbul megy, mióta a pesti oldalon romkocsmák vannak. Mindenki küszködik. A Mignonban is megállt az idő. Az egyszeri naiv vendég úgy gondolná, a neve csak egy rossz vicc, mert nehéz elképzelni, hogy időszámításunk előtt itt egy menő cukrászat működött. De a kocsma a nevét tényleg egy cukiról kapta. Aztán a 70-es, 80-as években betettek egy sörcsapot, ami kiverte a sütit. Mindenesetre a kirakati matricák alapján kocsma létükre ebben a formában az újkorban is foglalkoztak egy darabig fagylaltárusítással, nyilván míg volt rá igény. Ma nincs. Jó ideje nincs.

Eleve ki a fene téved be ide a Hattyú utcába? Bár a körút túloldalán ott a forgalmas Mamut bevásárlóközpont, innen átlátni a Széna téri aprócska Volánbusz pályaudvarra, ahonnan a zsámbéki medencét kiszolgáló járatok indulnak, illetve van még a szomszédban egy Shell kút, de lássuk be, erősen megkérdőjelezhető a Mignon söröző bármelyikkel közös halmaza. Ennek ellenére, vagy épp ezért, örök klasszikusként 10 éve a Sörtúra egyik fix állomása.

Ami a kategóriája italkínálatán túl a maga szilárd halmazállapotában túlmutat, hogy a mikrohullámú sütővel felszerelt pultban kétféle hot-dogot árulnak: klasszikus retro fajtát és amerikait! Debreceni Zita látszólag saját kezűleg dedikált Zolinak sok szeretettel egy naptárlapot, ami így a kocsma díszévé vált, közel a nevelő célzattal kirakott A4-es lap mellett, amire filctollal írták rá: 'Nem Lesz, hanem KÉREK!''

A résnyire nyitott ablakon ki volt dugva egy mobil klíma csöve, mely túlmutat az ilyen helyeken jellemző ventilátoros hűsítésen. Mellette a sarokban, még mindig a vendégtérben a hűtő, ugyanott a vendég, a törzs, aki egykedvűen kortyolja papucsában üveges sörét az italt ezerszámra kihordott kerek márványlapos asztalkánál. Ebből a földszint hátsó taktusában a koszos, majdhogynem terepmintás székek és fal mellé fixen barkácsolt padsor között található még bőven, felettük a fűrészporos tapétás falon a tévé adja a sokcsatornás műsort.

A mobil spanyolfal mögött van egy cikk-cakk lépcső, ami felvisz az emeletre. Ez egy viszonylag új, mindössze 5 éves projekt. Meg is hozta gyümölcsét, az azt követő években sokan voltak, jó forgalmat hozott, 2013-ban még a We love Budapest is beválogatta a 10 kedvenc olcsó fővárosi kocsmái közé.

Furcsa világ az ott az emeleten. Ahol a lenti térrel közös nevező csupán a legcsúnyább világítótest versenybe bátran nevezhető falilámpák sora, viszont az alantas konyhakőhöz képest a kommersz laminált padló, a családi nappalikból leselejtezett nappalik ülőgarnitúrái, sarokban a tévé, már egész otthonos környezetet teremt. Az ablakon bőven beáramló fénnyel és fixen telepített légkondival együtt olyan, mint egy kollégiumi társalgó, egy olcsóbb albérlet, vagy mint egy első lakás, ergo hiszek abban, hogy van annyi pia, kapcsolódó élmény, hogy itt tényleg jó, mint a megidézett helyek bármelyikén.

Bárhogy is, észérvet nem tudnék mondani, miért akarnék a Mignonba visszamenni. Eleve a budai oldal, és semmi konkrét tulajdonsága nincs, amit érdemként ki lehetne emelni, viszont egyike azon kevés helyeknek Budapest belső kerületében, ami a múltat megidézve régi formájában valódi kocsmaként túlélt. Vagy? Bizonyos szubkultúrákban vonzerő lehet még a vízipipa... Ha a patinás múltidézés már kevés."

sortura2.png

"Nem mondom, hogy a törzshelyem lesz, hiszen semmi extrát nem nyújt. Kicsit belterjesnek tűnt, mert minden alkalommal, amikor itt jártam a pultos valamelyik törzsvendéggel vitatta meg az élet nagy dolgait a pulton kívül. A sör relatív olcsó, cserébe a kiszolgálás elég lassú. A berendezés nem mondható hívogatónak, de a teljes képet nézve nem hiszem, hogy erre bárki is panaszkodna. Nem olyan emberek járnak ide. Kiskocsma, semmi extra, láttunk már ezer-millió ilyet."

"Nem teszteltük, de ha annyi a vendég, ahogy esetünkben, biztos be is lehet tolni. Ha mégsem, az út túloldalán a bringaút mellett van egy egészen népszerű bringatároló."

Értékelés

  apu anyi fb
dizájn 2 2 3
kiszolgálás 3 4 3
közönség 2 2 3
zene - - -
mosdók - - -
árszínvonal 4 4 4
  2,75 3,00 3,25

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr427668610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása