.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 08. 20. - Fehérbálna
Sörtúra 2010

pixel

sortura-csik.jpg

> Most már kellőképpen leülepedtek és letisztultak a 2010-es Sörtúráról az élményeim, úgyhogy gondoltam, meg is osztom Veletek.

Végre elérkezett 2010-ben is a nyár fénypontja, a Sörtúra időpontja: 2010. augusztus 16.

A legfőbb gondolata a Sörtúrának, hogy minden vendéglátóegységben elfogyasszunk 1 pohár sört. Szigorúan 1 pohárral, mert elég sok állomás van és a végén már a pohár is kellően nehéz tud lenni még a gyakorlott sörfogyasztónak is.

Először is köszönöm mindenkinek, aki ott volt és idén is velünk nyomta a túrát! Azt hiszem, a zord időjárás ellenére is szép számmal gyűltünk össze és derekasan leküzdöttük az akadályokat. Alapvetően az is elég nagy kihívás, hogy az elejétől a végéig elérjen valaki.

Az összlétszámot tekintve 40-50 ember között voltunk átlagban. Ebben benne voltak az érkező-távozó emberkék is. A végére megint csak elég kevesen értünk el, ami kb. 20 embert jelent, de akkor már mindenki héderben volt. (A "héder" szó annyit jelent, hogy nyugalmi állapotban van, miközben nagyon jól érzi magát.) Sajnos a ZP is bezárt az ótvar időre való tekintettel, így nem tudtuk megkoronázni a rendezvényt egy iszonyatosan túúúl durva omlással, így viszont kénytelenek voltunk a LULU nevezetű vendéglátóegységben lezárni a túrát. Aki ott volt, szerintem így sem bánta meg.

A képeket összeszedtem, amennyire tudtam, és fel is töltöttem az értékelhetőeket a 2 ismert közösségi portálra, illetve megpróbáltam mindenkit bejelölni, akire emlékeztem és még nem volt "tag" eddig. Akit mégsem sikerült megtalálnom és szeretne csatlakozni, az a Sörtúra Klubot keresse az iwiwen és jelöljön.

Illetve köszönettel tartozunk Bogdán Andrásnak, Pataki G-nek, Sztojka Móninak és Popladek Krisztinek a képekért! Vannak rejtélyes pillanatok az estében.

De most azt is elmondom, én hogy éltem meg a Sörtúrát... Sajnos kellően elszontyolodva indult a túra, mivel eléggé esőre állt az idő, de jó páran úgy voltunk vele, hogy ha esik, ha fúj, mi mindenképpen végigcsináljuk. Jó volt látni, hogy ezzel az érzéssel nem voltunk egyedül. A szokásos Moszkva Bisztrós gyülekezés után részletekben megindult a csapat, de ez a részletezés kb. az első állomásig tartott, mert onnan már nagyjából együtt haladtunk tovább.

A Mokkáig bezáróan már majdnem mindenki megérkezett, és a hangulat is emelkedett volt úgy a társaság, mint az elfogyasztott sörök miatt. A Mokka sok mindent jelölt a túrában, mivel ott érkezett meg a hiányzó része a csapatnak, és ott kezdett el szakadni az eső. Reménykedtünk, hogy nem tart majd sokáig, de igazság szerint már mindegy volt meddig esik az eső, mert felbátorodtunk. Már nem ronthatta el semmi a jókedvet, legfeljebb kicsit vizespóló-verseny fílingje lett a rendezvénynek. Hozzá kell tenni, hogy nem mindennapi látvány volt ennyi "Sörman"-t vonulni látni az utcán szakadó esőben! Mire elértünk az Oktogonra már több "legénybúcsú/lánybúcsú alakulattal" volt szerencsénk találkozni, és nekik is jól jött, hogy van valaki az utcán rajtuk kívül is.

A Bakegér nevezetű egységben volt némi problémánk a "biztonsági személyzettel" (a tipikus nagydarab kopasz állat, "szétütöm a fejed" fajta), úgyhogy én részemről nem is töltöttem ott sok időt. Aztán még befigyelt egy jóféle útisör arra az egy megállóra.

Az 57-es és a Blaha között megint sikerült rommá áznunk, de a Blahától már mondhatni sima utunk volt a Luluig. Kicsit elidőztünk a Rákóczi téri éjjel-nappaliban, ahol pótolni próbáltuk a Suszterinast, és elmondhatom, hogy én többszörösen is pótoltam a kimaradt állomást.

A Magyar és Dreher állomásokban már kicsit szét volt csúszva a társaság (a szó minden értelmében!). A Dreherben csatlakozott hozzánk Zoltánka, ami csak annyit jelenthetett, hogy a ZP bezárt, mivel már el is engedték onnan. Ezt kicsit nehezen fogadtuk és nagy bánatunkban a Luluban vigasztalódtunk temérdek mennyiségű piával és zsíros kenyérrel. A Luluba való eltalálás már jelentett némi problémát az embereknek, de egy heveny telefonos útbaigazítás után a többség odatalált és kezdetét vette a teljes megsemmisülés!

Én még megpróbáltam egy "homemade Copy Generalt" összebaszkodni, hogy megcsinálhassam mindenkinek a laminált oklevelét (mert természetesen frissen laminált, még meleg okleveleket adtunk, frissen a kemencéből) és azt kell mondjam, hogy TÚÚÚLLLLLL DURVA vagyok! Az emberek nagy része megkapta az oklevelét és a zsíros kenyerét, majd önnönmagunkat kvalifikáltuk. Sajnos nem tudtam mindenkivel kellő tartamban szocializálódni, de a szervezkedési teendők megkívánták, hogy kicsit kiforduljak a társaságból. Aki nagyon hiányolta a társaságomat, az úgyis megtalál, asszem. :)

A hazaút még egy érdekes dolog volt, mert a Luluban egy kedves vendég kellően felidegesített és hirtelen felindulásból elmentünk még a csepeli Tescoba egy üveg Bacardi Razzért, mert az nekünk majd még tök jó lesz. :)

Kb ez volt ahogy én megéltem a 2010-es Sörtúrát. Legközelebb is hasonló durvulás várható a Tompa Touron valamikor szeptember végén-október elején. Remélem ott is hasonló lesz a hangulat... :)

 

Gyertek minél többen, Mi biztosan ott leszünk!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr947171099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása