.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 05. 11. - apuska
Füge udvar

Cím: 1074 Budapest, Klauzál utca 19.
Látogatás: 2012. május 9. 17:30-20:00
Google Maps

A megnyitó bulin volt ingyen sör, de helyi népszokás ebből itt sem lesz.

Telefon: +36 1 782 6990
Facebook: http://fb.com/FugeUdvar
Web: http://legjobbkocsma.hu

Vélemény

apuska:

Kicsit rettegek a megnyitó bulik utáni pár napban tesztelni egy-egy vendéglátóhelyet, mert annyira tipikus, hogy olyankor minden csak félkész, ergo könnyű rajtuk fogást találni, és egy rossz kritikával másoknak is elvehetem a kedvét, noha hetekkel később ugyanaz sokkal jobbá lehet. No de a Google kereslet nagy úr! Mindenki informálódni akar. Mindenki kíváncsi és hiteles forrást keres. Jelentem, a Füge udvarral szembeni méltányosságnak bár elvben helye van, ezt mindenki magában meccselje le.

A múlt pénteki megnyitó bulin volt ingyen sör, de helyi népszokás ebből itt sem lesz. Bár ugyanezen eseményen testfestékkel összefirkált félmeztelen lányok pózoltak kiemelkedő órabérért, a vendégek többségen végignézve szerda este még fejben sem próbáltunk elképzelni ilyet. Viszont 6 féle csapolt sör közül válogathattunk, és nézhettük, ahogy nőni kezd a névadó fán a füge...

A legjobbkocsma-lánc ezt megelőző tagjainak neve azért sokat elárul a célcsoportról: Olimpia borozó, Bakegér borozó, Előre 57, Nagydiófa borozó, Akácfa söröző. Noha egyik sem a példátlanul magas nívószintjéről híres, mégis mindig tömve vannak, üzletileg fejlődnek, mert igény van az olcsó áron kimért sörre, borra, macifröccsre. De kerthelyiség egyikben sincs. Idén tavaszig hát jó eséllyel visszaesett a legjobbkocsma-körben a jó idővel együtt a kereslet, mígnem 2012. május 4-én világra jött az égbekiáltó megoldás, akit szülei a különleges ismertetőjegye után Füge udvarnak neveztek el.

A recept tehát a már bevált régi, épp csak kiültették egy az életveszélyes állapotokat átmenetileg felszámolt körgangos bérház kert részébe. A festés is halál egyszerű. Számomra a mintázat is kivehetetlen, de ők ezt is megmagyarázzák, miszerint itt 'nincs túlművészkedett enteriőr, cserébe nagyon olcsón ihatsz.'

A tágas, több száz fő befogadására alkalmas vendégtér, a három csocsóasztal, a flipper a hét minden napján spontán és megfizethető bulialapot kínál, plusz ad hoc a bejárat melletti sarokba beköltözött a Pizza King. A szemközti Doboz nyitását megelőző videót hasonló sémára saját szájízük alapján leforgatták a Fügére is, amely videó, valljuk be őszintén, a sok erőltetett fügemutogatással jóval esetlenebbre sikerült, ráadásul a kiválóan felismerhető és a szintén ezen üzleti érdekeltségbe tartozó Galéria Pubnak is mutat barátilag egy fügét azzal, hogy onnan csábul el az egyik kölök, aki ott nem tudná kifizetni a sörét.

A továbbiakban olvasható éles kritikák, és az estére az ízléstelenségig elharapódzó és minket konkrétan a balra szomszéd Repülő puli kávézóig elkergető hangos zenei kínálat ellenére hiszem, hogy a Klauzál utcai Füge udvar már a közeljövőben be fog érni, és sokkal többen fognak innen csipegetni, mint más szépen kitalált romkocsmákban.

joci:

Az utcáról betekintve valami hívogatót érzek. Nem szokványos romkocsma, ez valamitől több. Talán az udvar közepén zöldellő fügefától, nem tudom. A hely hangulata lágy és barátságos. Tetszik a hely dekorációja, a falakon az ötletes festmények, az egyszerű zöldségek az ablakokban.

A pultnál egy kedves hölgy mosolygott rám és nézett kérdőn. Miután tisztáztuk a viceházmester arányait, szörpömmel a kezemben a társaságból elsőként foglaltam el a helyem egy szép új összecsukható sörpadnál. Volt időm, szétnéztem, lestem a kocsma lusta és vidám nappali arcát.

A körfolyosón munkások dolgoztak, és kérték meg udvariasan a vendégeket, hogy üljenek arrébb, ha épp útban voltak. Az emeletet megfigyelve abszolút jogosnak érzem a romkocsma kategóriát, de én szeretem az ilyet, meg hát láthatóan még alakítják. Kezdetben egész kellemes partizene szólt még diszkrét hangerővel, és ehhez a hangulathoz a különböző színű műbőrrel bevont retrópadok is hozzátették a maguk többletét.

A szörpi finom, az ára meglepően alacsony volt, annak ellenére, hogy közölték, most csak muskotály van - nem is firtattam a bontott palack minőségét.

Szemben velem két szemrevaló hölgyemény..., de befejezem e talán túlzóan romantikusra sikerült írást, mert megjöttek a barátaim.

balu:

Motozásveszély! Parasztdiszkó! Balkán! Kopaszerős cicafiúk!

 

dsila:

A női WC a csigalépcső tetején? A papír madzagon lóg, és a 180 centi magasságommal a lehúzót én alig érem el.

Ja, utálom a fügét.

 

bal:

Elsőre meglepett, hogy egy kerthelyiségbe nem engedik behozni a bicajt, hanem kössem ki az utcán egy csőhöz, mert 'mi úgyis itt állunk, majd figyelünk rá'. Aha, én meg elhiszem, persze.

A belső a szokásos romkocsma: sörpadok, etc... A zene és a WC valami horrorborzalom, de az árak nem vészesek. Ezek miatt főként fiataloknak ajánlott, kötözködős 30-asok inkább menjenek a Kertembe.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Kozel, 360 Ft
Üveges sör (0,33l): Miller, 500 Ft
Bor (1 dl): Folyó borok, 90 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 500 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy gyümölcslé, 280 Ft
Meleg ital: -
Harapnivaló: Pizza szelet, 200 Ft

Értékelés

2,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr374502088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legyezős Lucy 2012.05.11. 16:46:41

Jó, akkor megyek oda, mint kötözködő harmincas. (Bár a mosdó a legtöbb romkocsmában horror. Mondhatni igazából ott érhető tetten a romság.)

Requiem84 2012.05.16. 16:26:24

A kerékpáros megjegyzés gazdájának igazat adok,bár a biciklitároló elkészülte után nem kell az utcára kikötni a bicajokat,reméljük... a biztonságiak szigorúak,határozottak,de közben szerintem jó fejek és humoruk is van az egyiküket pénteken még táncolni is láttam. :)
A Jooker Team nevű cég őrzi a kocsmát, és nem volt még sehol se rájuk panasz. A pultos lányok nagyon aranyosak és kedvesek,a tetovált nyakú pultos srác, meg akkora hangulatot tudd csinálni,hogy biztos szívesen megyünk vissza oda később is...
Szerintem pénteken van ott a legjobb buli,mert arany péntek révén olcsó a sör és még egy laptop dj is csinálja a hangulatot...
Egy szó mint száz, nekem BEJÖTT...

Proktor 2013.09.02. 11:32:25

Egy pénteki napon, legénybúcsún döntöttük el hogy ez a maffia hely legyen az egyik állomásunk, de nagyon megbántuk. Pofára (nem részegségi szintre) állapították meg, hogy kit engednek be (kigyúrt kopaszok-már ez is szimpatikus), aki kint maradt nem volt részegebb egyikünknél sem, sőt, 20 perccel később beengedték, majd egy haverom ment ki és őt nem engedték be, aztán én is kimentem rágyújtani, beszélgetni, nem tudtam visszamenni, végül mindegyikünk be tudott menni.
A szomszéd asztalnál egy srác az asztalra dőlve aludt, a mi asztalunknál is bealudt az egyik haverom, őt egyből kizavarták. Egy játékot is akartunk a helyen játszani arra is beugattak. Ezután elmentünk.

SENKINEK NEM AJÁNLOM, HOGY ODAMENJEN. Ha jól akar szórakozni és nem akarja hogy a Gestapo felügyelje minden lépését a környéket is kerülje el!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2013.09.02. 12:45:01

@Proktor: Ebből is látszik, hogy mi mennyire matiné arcok vagyunk, akkortájt lépünk be, mikor orkok még nincsenek a kapuban, na meg frissen, üdén és ruganyosan. :) De miért jártok ki dohányozni? Benn is lehet! A Füge olyan amilyen, vannak előnyei és vannak hátrányai, de ami érdekes, hogy ugyanaezen műfajban a szomszéd Udvarrom kategóriákkal jobb, szerintem: kocsma.blog.hu/2013/08/16/udvarrom
süti beállítások módosítása