.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 09. 28. - apuska
Rózsadomb presszó

Cím: 1027 Budapest, Margit körút 7.,
Látogatás: 2009. szeptember 25. 19:45-21:30.
Google Maps

Ha most ráguglizok a Rózsadomb presszóra, akkor mi az első találat? 'Halálos késelés a Rózsadomb presszóban'.

Telefon: +36 20 994 0604
Facebook: fb.com/rozsadombespresso
Web: -

Vélemény

apuska:

Mártírok útja 7, ez állt a szomszédos kapu fölött. Én nem vettem jelnek. Pedig ha most ráguglizok a Rózsadomb presszóra, akkor mi az első találat? 'Halálos késelés a Rózsadomb presszóban'. Most akkor nekünk volt szerencsénk, vagy az áldozat szerencsétlen?

Kocsmalátogató szemmel a budai oldal mindig kicsit gyanús. Az úri szocializáció gyakran sznobériába szalad, fogtam hát a fejem, hogy jaj ne, miért pont a Menta terasz pincéjébe (képzavar) vagyunk koncertre hivatalosak, de aztán eszünkbe jutott, hogy ott szemben van a Rózsadomb presszó, ahova egyszer a záróra előtt másfél órával már be sem engedtek. És nem a viselkedésünk miatt! Csak mert zárni akart a tulaj.

No. Ez a tulaj a jókedvű csapos hölgy elmondása szerint már nem tulaj, mert hogy nem szerette a vendégeket. De most más világ van, új világ, fiatalos közeg. Át sem akarunk majd menni az út túloldalára, barátságosan kínált minket sörrel és hellyel, a borravaló javát meg visszaadta, hogy dobjuk bele a zenegépbe!

Copy Con, Sex Action, Hobo, Tankcsapda, Kárpátia... kb. ebben a sorrendben. Csak jóval később poposodott a tükrös, spotlámpás, keresd meg a két képen az 5 apró különbséget típusú 'pozitív játékgépes' hangulat, mikor néhány fiatal párocska a Jam Pub előtt az akciós Bacardi Rum szagára ide előmelegíteni betévedt; csak ha picit lett volna halkabb a zene, már hallották volna egymást, mondjuk erről igazán nem ők tehettek.

Ha a mosdót retro jelzővel illetem, akkor keveset mondok. A tulajdonosváltás okozta gyors felújításból oda pénz már egy forintnyi sem tellett, maradtak a régi sárga csempék, a padlóra csöpögő csap eldugva az ajtó mögé, tükör csak a női részben, és a szagtalan folyékony szappan, mert annyira fel van vizezve.

A nagy ijedelemre rendeltünk egy kupica piliscsévi Black Dragon italspecialitást a végszóra beérkező kolléganőknek. Ez volt a vége, nem a 350 forintos Gin-Tonic és Bacardi-Cola akció! Meg az élmény, hogy hiába oda Buda, azért vannak kocsmák, amik Pesten is elférnének.

kalimpa:

háhá, irány Buda és nézzük a Rózsadombi meséket mit tudnak...

a presszó szó mint olyan nálam elég tág fogalom, rá lehet húzni akár kocsmára is, akár kávézóra is, akár lebujra is... na hát itt most egybe gyógyult az összes kategória.

beléptünkkor a döbbenet ráfagyott a szomjas orcánkra, mikor is bömbölt a tankcsapda, az ossián, a gánszenrózis meg a többi klasszikus egy oda helyezett zenegépből, maximális hangerővel, ami azt jelenti, hogy az ember a saját gondolatát sem hallja. mindez a hangulatos muzsika még meg volt spékelve 2 db törzsvendég +2 db pultos hölgy vinnyogásával.

upsz, jó helyen vagyunk, állapítottuk meg, főleg mikor szembe - sültünk az árakkal, ami nem hogy budai, de még pöstön is simán olcsónak számítana. ászok-dreher csapolt kombó, barátságos rövid kínálat (ugyan becher nem volt-fekete pont) energiaital - amire sajnos szükségem is volt a kewés alwás végett... eleinte még csodálkoztunk a hangulaton és a fura festményeken a falon, aztán a 2. sörünk után kezdtünk beleolvadni a nem nagy tömegbe, de annál nagyon hangzawarba.

a WC-nek nevezett háborús öwezet azért nem mindennapi furcsa érzést tud csalni az ember arcára, mikor is a mosdót megtalálja és a tengernek tűnő hugy- és vízfoltokon át kell gázolnia, plusz a kagylót is csak méterekről szabad megközelíteni, mert életveszély... de legább nem vályuba kellett pössenteni - na ennyi a pozitívuma.

a hely nem egy tippikus első randis sznobéria, az egyszer fix, de megvan a maga miliője, bája, hangulata, ki minek nevezi... mi jól éreztük magunkat... mi lennénk az igénytelenek? vagy ennyi is elég a boldogságunkhoz? passz, a lényeg, hogy jó kis hely!!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 260 Ft
Üveges sör: Pilsner Urquell, 400 Ft
Bor (1 dl): Folyó fehér / vörös, 60 Ft
Rövid (5 cl): Black Dragon, 200 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 200 Ft
Meleg ital: Capuccino, 250 Ft
Harapnivaló: Pop Corn, 250 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr251412241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barok Tee 2009.09.28. 14:48:43

Igazad volt Apuska...kb fél órája csak kocsmákat vadászok itt...király

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2009.10.05. 16:18:45

A Rózsadomb presszónak egészen tavalyig gyönyörű, folyóírásos neoncégére volt, amit sajnos nemrég eltávolítottak a homlokzat felújítása miatt - így már tényleg csak a klotyók maradtak eredeti formájukban.

Kár érte, így tök jellegtelen.

Sztorim van a helyről, majd egyszer megírom... :)

robit_nesze 2010.02.08. 11:57:33

Január végén látogattuk meg az egységet! Jól ment minden, de 10 körül rengetegen lettek és negyed órát kellett sorban állnom sörért. Az volt az utolsó is, de még kaptunk egy jó adag hideget derekunkra, mikor ránk nyitották az utcafrontot. Tavasszal teszünk még egy próbát!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.08.28. 08:56:56

Azóta párszor volt szerencsém, főleg a Sörtúrák alkalmával betérni ide, a változás igazán szembetűnő. A kocsma sokkal csinosabb, egy emeleti rész is kialakításra került, na majd egyszer újragondoljuk ezt a cikket, hogy legyen egy kicsit korhűbb.
süti beállítások módosítása