.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 07. 19. - apuska
Nano drinkbár

Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 33.,
Látogatás: 2017. május 23. 17:15-19:30.
Google Maps

Apró hely, óriási dolgokra.

Telefon: +36 20 253 5443
Facebook: fb.com/nanodrink
Web: -

Vélemény

apuska:

Egy kiadós zivatar halvány lecsengésében kerestünk valamire való menedéket, értsd úgy: sörözőt, mikor a közeli feltérképezetlen darabok közt eszembe jutott a Budafoki úton klasszikusnak gondolt Italcsarnok. Upsz. Azt épp felújítják. Buktuk. Porzó májjal ázott ürgék módjára kerestük szemünkkel a további opciókat, mikor képbe került a Nano. Csak legyen hely, fohászkodtunk!

Igen, a nano elnevezés a méretére utal, gyakorlatilag egyetlen szoba az egész. Ezért is volt okunk az aggodalomra. Ám pont akadt egy szabad kétszemélyes asztal, mármint a 2 db öt- és a másik 2 db kétszemélyes mellett, persze mind jó közel egymáshoz, hisz javarészt egy család vagyunk, egy az alom, a szomszédos alma mater.

Miként a vendégek zöme egyetemista, a kínálat az igényeikre van szabva. Bukott diákként én is pont ilyen sörözőt nyitnék, közel a régi cimborákhoz, belátható méretekkel, ahol 1 személy elég a működtetéshez, a kiszolgáláshoz és az aktív részvételhez. De még a berendezéssel se sokat bajlódnék, néhány díszítőelem ide épp elég, de annak legyen jelentése, cinkos összekacsintás a közönséggel!


 

Megállító tábla, Soproni Szűz logo, vakítón világító Open felirat, LED-sor a boltív felett, digitális jégcsap, többfrontos vizuális attack, mi az utcáról hívogat. Bent vagy? Már nem ereszt.

A 19-es, 47-es, és 49-es villamos táblái bizonyára a leselejtezésüket követően kerültek a gyűrt tapétás falra, a hétfő esti kvízeken elnyert kupákért nyilván megküzdöttek, az üdítő, az alkohol és dohányáruk fém reklámtáblái a neten is megrendelhetőek, míg az egykor volt használati tárgyakért elég lehetett néhány padlást vagy zsibvásárt feltúrni, így kerülhetett polcra egy csomó régi üveg, egy rádió, egy földgömb, egy dísztányér, egy kézi kávédaráló, egy kotyogós kávéfőző, egy húsdaráló, egy gumikacsa, egy játékmaci, egy aranyszínű bulldog, egy próbababa fej, és az üvegszálas dizájnlámpa a sarokba.

És azok a finom áthallások. Egy kis füzet kikerült a 'Drogokról' címmel, kellően hangsúlyos a jointot pöfékelő Mona Lisa poszter, de a WC ajtó fölött a Trainspotting: 'Choose your future, choose yoor life' szöveges egyenletként levezetése is előkelő helyen szerepel. Gyerekek, a drog rossz! Mi más lehetne az üzenet?

Apró hely, óriási dolgokra - mondja a szlogen. Ha az óriási dolgok alatt a világmegváltást értik, akkor teljesen rendben, de egy elcsípett párbeszéd alapján a filozofikus gondolatoknak nem csak magassága, mélysége is lehet:

- Ki erőszakolna meg egy vénasszonyt?
- A vénasszony nem tud elszaladni.

A rendkívül olcsón megszámított italok és vadító koktélok mellett választási lehetőségként megjelent a Soproni IPA, üvegben. Gurítottunk belőle hát párat, s mikor a 100 forint visszajárót gesztusértékként a pultban hagytuk, a reakcióval megleptek:

- Hagyjad, köszi, nem is az enyém.

Mikor felálltunk az asztaltól, és az eső ismételten rákezdett, konstatáltam, hogy jó lehet a Nano drinkbár pultjánál törzsvendégként hosszan ücsörögni, és kiérdemelni a megkülönböztetett figyelmet. Majd rákerülni a tablóra, ahol a parti elszabadul állapotban pózolnak a kamerának a most intellektuális arcukat megmutató vendégek, mert az olyasféle szabadság, amit kizárólag a belső kör engedhet meg magának egy nyilvános helyen. Lehet, ezek azok az óriási dolgok, amire utaltak a szlogenben?

patrik:

Hatszor tíz a huszonharmadikon székely meg a fia bemegy a tíz a mínusz kilencediken drinkbárba.
- Édesapám, itt mi nem férünk el.

A hely neve már sejteti, hogy nem ide fog mindenki a nap után a BME-ről átvonulni inni. Viszont ha egy randira, egy kis elmélyült tanulásra egy korsóval vagy csak páran kiakarjátok engedni a gőzt magatokból, akkor biztos találtok helyet itt magatoknak. A "kerthelyiséget" nagyon ötletesen oldották meg, a szomszédok beugrójába két pad van annak, aki esetleg a Budafoki út zaját szeretné hallgatni.

A belső pedig érdekes... Amikor belépsz, teli üvegekkel, retro rádióval, mindennel. Mintha a hely tulaja (aki az egyik hétvégén részegen azt mondta, hogy nyitokegykocsmát, és sikerült is neki) az Ecseriről rendezte volna be a helyet. De az összhangulat tökéletes, hisz fiatalok vagyunk, és nekünk készült a hely, s egy pár látogatás után már biztos, hogy a pultos lány előre fogja tölteni a szokásosodat...

Kis hely, kis jellemzés, de legalább bárkihez becsatlakozhatsz a beszélgetésbe, mert úgy is hallod a másikat.

 

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 290 Ft
Üveges sör: Soproni IPA, 450 Ft
Bor (1 dl): Varga olaszrizling, 140 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 420 Ft
Üdítő (2 dl): Kimért szénsavas, 100 Ft
Meleg ital: Capuccino, 290 Ft
Harapnivaló: -

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6512652429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása