.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • kocsmablog: Magyar ginként egy újabb, ezúttal a legkomolyabb nemzetközi szakmai elismerést szerezte meg az Els... (2020.08.10. 19:36) Első Magyar Gin Manufaktúra
  • Madnezz: Amikor behozták a soproni Heinekent, egyértelműen gyengébb volt, mint a megszokott import. Talán a... (2020.07.16. 21:47) Sopronban készül a legjobb Heineken
  • kocsmablog: A piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits ... (2020.07.15. 22:47) Első Magyar Gin Manufaktúra
  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2020.08.10. 19:36:55

Magyar ginként egy újabb, ezúttal a legkomolyabb nemzetközi szakmai elismerést szerezte meg az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az alig másfél éve debütáló Opera Gin Budapest. Az újpesti főzde így nem csak zászlóshajója a hazai gin reneszánsznak, hanem egy csapásra a világ élvonalában landolt.

A Londonban 1969 óta minden évben megrendezett Nemzetközi Bor és Párlat Verseny (IWSC – International Wine & Spirit Competition) mára a legelismertebb globális szakmai versennyé nőte ki magát. A szervezők augusztus 7-én hozták nyilvánosságra a párlat (Spirit) kategóriák eredményeit. Eszerint, a London Dry Gin kategóriában 2020-ban, kiemelkedően magas pontszámmal aranyérmes lett az Opera Gin Budapest!

Több mint 800 gint neveztek az idei versenyre, két kategóriában. A szigorúbb szakmai elvárásokat előíró London Dry Gin kategóriában a 224 indulóból a magyar Opera Gin a 4. legmagasabb pontszámot szerezte: 100-ból 96-ot. Ezzel többszáz éves hagyományokkal rendelkező világmárkákat és újhullámos főzdéket is maga mögé utasított az Opera Gin.

Magyar bor, pálinka és pezsgő szerzett már ugyan egy-két érmet saját kategóriájában az évtizedek során, de kézműves magyar gin most először érdemelt ki ilyen magas fokozatot, ráadásul a 96 pont a magyar induló által valaha elért legmagasabb pontszám.

A kóstolás során 100-as skálán pontozzák a mintákat, a 90 fölötti pontszámot elérőket a szabály szerint mindig újra vissza-ellenőrzik, hogy meggyőződjenek az ítészek a döntés helyességéről. Olyan szakmai kiválóságok kapnak helyet a zsűriben mint Dawn Davies Master of Wine, aki a Selfridges, illetve a Speciality Drinks prémium bolthálózat beszerzőjeként vált ismertté, vagy éppen a szakmában csak „az Orr”-nak becézett Richard Paterson, a Whyte & Mackay Group (Dalmore, Jura) master blendere, de helyet kap számos nagy gyártó- és forgalmazócég, valamint a szaksajtó elismert képviselői is.

A vaktesztelés során az Opera Gin a maga kategóriájában a lehetséges 100-ból a London Dry Gin kategória 4. legmagasabb pontszámát jelentő 96 pontot érte el. Az Opera Ginről a bírák alábbi jellemzést adták: Behízelgő citrusok és viaszos, aromatikus boróka harmonikusan egyesített, lekerekített és koncentrált komponensei ennek a kifejező és egyensúlyban lévő párlatnak. Egy kiemelkedően szép párlat, amely valódi élményt nyújt az érzékszervek számára.

Bejegyzés: Első Magyar Gin Manufaktúra

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2020.07.16. 21:47:16

Amikor behozták a soproni Heinekent, egyértelműen gyengébb volt, mint a megszokott import. Talán azóta változott a helyzet, de én nem mertem többet inni azóta.

Bejegyzés: Sopronban készül a legjobb Heineken

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2020.07.15. 22:47:53

A piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits Masters megmérettetésen a prémium ginek mezőnyében aranyérmet kapott az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az Opera Gin Budapest. A tavaly debütáló és hamar népszerűvé váló magyar kézműves gin márka így már nem csak a Red Dotot érő arculatával, hanem a szakmai elismerést érő ízével is büszkélkedhet, és ezzel elindulhat a világhír felé.

A brandytől a vodkáig minden fontos szeszesital kategóriában külön versenyt hirdetnek a magát mára a világ legnagyobb szeszesital vakkóstoló versenyévé kinövő The Global Spirits Masters keretein belül. A 2008 óta létező rendezvény méretére jellemző, hogy évről évre rekordokat dönt az indulók száma: 2019-ben már csak ginből több mint 300 tétel mérettette meg magát. A koronavírus hatásaként ugyan idén a jelentkezők száma nem érte el az előző évit, de azért a Gin Masters 2020-on így is sűrű volt a mezőny, a maga közel 200 nevezésével. Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. által tavaly bevezetett Opera Gin Budapest a Premium Gin kategóriában érdemelte ki az aranyérmet, kiemelkedő (80-89 közötti) pontszámokat szerezve a vakteszteken a bíráktól. Mint azt a The Spirits Business szaklap eredményhirdető cikke külön is kiemelte, az Opera „remek textúrájáért” és „elegáns, étcsokoládés jegyeiért” érdemelte ki a figyelmet.

Bejegyzés: Első Magyar Gin Manufaktúra

Kovács G. Maláta 2020.05.15. 13:13:49

Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét!
serteperte.blog.hu/2020/05/15/nyitnikek_626

Bejegyzés: A pesti borozók világa

Ezüstvándor Arion 2020.05.02. 00:00:13

Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már.
szerettem a hangulatukat. Néha beültem én is és csak néztem a vendégeket, cigiztem, fröccsöztem.

Bejegyzés: A pesti borozók világa

Örömhernyó 2020.05.01. 13:48:11

Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok járnak. De ilyen termelői borozókból hazahordta a bort és otthon iszogatta. Mennyivel jobb, amikor a családot boldogítja az ember? A kocsmában, borozóban legalább hasonszőrűek közt vannak.
Ja, borozóban adtak ki annak idején ilyen jó erős nylonzacskóban is bort. Kb. olyan erős volt, mint egy régi tejeszacskó, csak átlátszó. A sarkait dróttal kötötték el, nem tudom miért. Kifejezetten nem minőségi érzetet keltett, de nagyon jó furmintot adtak ott, máig emlékszem rá.

Bejegyzés: A pesti borozók világa

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2020.05.01. 09:38:17

Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az utolsó bekezdés szól, szóval hogy nem az ivás a lényeg a kocsmákban, mert inni otthon (vagy akárhol) is lehetne, hanem az, hogy a társaság fölment a rosszalló pillantások alól, ellazít.

Bejegyzés: A pesti borozók világa

szép új világ... 2020.05.01. 06:46:03

jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat

Bejegyzés: A pesti borozók világa

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2020.03.05. 10:53:04

Egymillió forintot nyert Cserjés László amatőr sörfőző a Soproni második sörversenyén. A győztes házisörfőző receptje alapján készül 2020-ban a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja, így László hoplágere a boltok polcain viszi hírét a legjobb sörfőző teljesítménynek. A versenyre 26 házisörfőző adta be sörét, közülük szakmai és fogyasztói zsűri választotta ki a legjobb hoplágert.

A szakmai zsűriben Bajkai Tibor, az Elsősör egyesület elnöke, Balogh Barbara, a HEINEKEN Hungária marketing igazgatója, Geert Swaanenburg, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa, Rebák Tibor sörfőző, a BPBW Budapest Beer Week főszervezője és Dealbreaker alapítója, Stubna Ágoston, az Első Soproni sörverseny győztese és Wossala Rozina műsorvezető, étteremtulajdonos ítélte meg a legjobb hoplágereket.

Az új Soproni Óvatos Duhaj Hopláger az év utolsó harmadában kerül majd piacra, a recepten a győztes Cserjés László, a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere és a Krois sörfőzde közösen fog dolgozni.

Bejegyzés: Soproni Óvatos Duhaj Porter

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2020.02.26. 09:09:03

Tegnap őszint megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy a Tulipán asztalaira kockás terítő került és az eddig megbízható söröző-esspresszó, magyaros étteremmé vált,az ehhez tartozó megbízható ételszaggal. Szerencsére a régi taxis képek még ott lógnak a falon.

Bejegyzés: Café droszt Tulipán eszpresszó

Hórukk 2020.02.20. 00:16:20

@geegee: Svédországban nem érdemes lebukni a piás vezetéssel mert baromi drága, hosszadalmas és jobbigt a jogsi visszeszerzése.

Bejegyzés: Iszik és vezet - maximum véralkoholszint térkép

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2020.02.19. 12:19:52

@Hórukk: Huhh, ez egy kicsit akkor mellé ment, vagy mégsem látod.
A blog címe arra utal, hogy tíz éve Svédország sarkköri régiójában éltünk, picit följebb, mint Sátoraljaújhaely...
:-))))
Szerencsére nem látom a szixóiakat sem.Idekint is van valamennyi ezrelék, amivel lehet vezetni, de nem örülök neki.Mondjuk a svédek alapból nem vezetnek b@rom módjára, főleg azok, akiknek már az öreganyjaik is svédek voltak.Én sem iszom sose, mikor autóba ülök, lassan már egyébként se.Maximum a megerjedt gyümölcslé árthat meg.
:D

Bejegyzés: Iszik és vezet - maximum véralkoholszint térkép

Hórukk 2020.02.16. 22:55:33

@]{udarauszkasz: Akiket nyilvánvalóan piásan látsz vezetni, azok 0,5 ezrelék fölött vannak. Nálunk ugyanezek száguldoznak és balesetet okoznak.

Bejegyzés: Iszik és vezet - maximum véralkoholszint térkép

n3spr3ss0 2020.02.16. 10:24:46

Vizsga rutinpályán, előtte egy pohár sör, aki egy hibát is vét annak nem adnék jogosítványt. Ha nem szereti a sört, az az ő pechje.

Bejegyzés: Iszik és vezet - maximum véralkoholszint térkép

Pipas 2020.02.16. 08:49:25

@balfa: "aki piásan kocsiba ül, az potenciális gyilkos."

Ellentétben azokkal, akik nem ittak, mert azok soha nem okoznak halálos balesetet... ugye? :D Akkor tulajdonképpen milyen információt is szűrhetünk le ebből a kijelentésedből?

Bejegyzés: Iszik és vezet - maximum véralkoholszint térkép

]{udarauszkasz 2020.02.16. 08:22:22

@Hórukk: Ausztriaban 0.5 a limit. Ha alacsonyabb is a baleseti statisztika, az nem a magasabb limit miatt van. Csomo pias sofort latni, kovalyognak az utakon, foleg faluhelyen.

Bejegyzés: Iszik és vezet - maximum véralkoholszint térkép

]{udarauszkasz 2020.02.16. 08:14:55

@Hórukk: azert a zero tolerancia mas, mint a pia. En szemely szerint inkabb beulnek egy olyan melle, aki 60-65el megy a varosban, de rutinos, es jozan, mint egy olyan melle, aki kinosan betartja a korlatozast, de megivott egy sort. A keves pia is lassitja a reflexeket, de a kialvatlansag ugyanaz, csak legfeljebb nem mutatja ki a szonda.

Bejegyzés: Iszik és vezet - maximum véralkoholszint térkép

gyászhuszár 2020.02.16. 00:47:29

A torvenyek mindig a kisebbsegnek keszulnek, mindig a hulyek miatt sziv a tobbseg. Szerintem siman lehet reszegen is vezetni, embere valogatja, neha meg stimulal is az alkohol, nem lelassitja a képességeket.

Bejegyzés: Iszik és vezet - maximum véralkoholszint térkép