.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 01. 8. - apuska
Pepin kézműves söröző
pixel cégér Helyszín: 1094 Bp., Tompa u. 26/b.
Látogatás: 2015. november 10. 17:30-21:55

> Ahol fontos a partner, és fontos a sör, mert megilleti őket a figyelem.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 280 6477
Web: http://pepin.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pepinsorozo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 16-24; P, Szo: 16-01; V: zárva
Extrák: kézműves sör, sörkorcsolya, wifi, terasz, bankkártyás fizetés

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Jónás, 690 Ft Kaltenecker Chopper IPA, 890 Ft
Távoli Galaxis, 990 Ft Primator English Pale Ale, 890 Ft
Horizont APA, 990 Ft Bors Skarlát Will (0,33l), 650 Ft
- Rothbeer Red 5 (0,33l),850 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Vincellér Soproni Zenit, 220 Ft Unicum, 800 Ft
Havas&Timár Egérfogó, 330 Ft Becherovka, 800 Ft
Némethjanó Pinot Noir Rosé, 300 Ft Chivas Regal, 1000 Ft
Juhász Pastor Cuvée, 360 Ft Disznótoros pálinkák (Békési), 900 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Mayer prémium szörpök, 200 Ft Tea, 350 Ft
Almalé, 280 Ft Capuccino, 450 Ft
Szóda, 80 Ft Ropi, 150 Ft
- Utopenec, 990 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Úgy kezdődött, hogy interjút kértek tőlünk a Press-szó munkatársai, és mi igent mondtunk. Mivel a helyszín választást rám bízták, én kikerestem a listámból egy komolyabb beszélgetéshez illő nyugis ivót, ami mindenkinek útba esik, ahol kocsmablogilag még nem jártunk, és jóféle sörök vannak csapon.

A sorok közt érzed a kocsma szagát terjedelmes beismerő vallomás gyorsan megszületett. Bezzeg erre várni kellett, míg megjárjuk Csehországot, de így jobban tetten érhető a párhuzam, már amennyiben...

Amennyiben Pepin az a bácsi, akinek sejtjük! Egy új lakó Ferencváros hangulatos sétáló utcájában, az egykori Pohárszék borkereskedés apró üzlethelyiségében, míg gyámja Tóth Szabolcs, a Szomszédéni Produkciós Iroda fele, akit alkalmanként más humoristák a küszöbön túl is követnek, csak amire bizonyíték van: Zsók Levente már csapolt itt, és Litkai Gergő is többször bejelentkezett.

Szóval adná magát, hogy a Pepin egy felettébb vicces hely, és Tibi atya kocsmába se tud rúgni mellete. Pedig nem. A 2015. március 17-i nyitás óta az egyetlen, mi megmosolyogtató, az a weboldalon a kép és alatta a szöveg, miszerint: 'Az oldal jelenleg fejlesztés alatt áll, mert a mosómedvénk azon dolgozik, hogy minél nagyobb kézműves sör kínálatot tudjon Nektek adni.
Addig is látogassatok el hozzánk!'

Hogy mi késztet egy Karinthy-gyűrűs humoristát arra, hogy efféle kocsmát nyisson? Nyilvánvaló, hogy a sör szeretete. A kissé szerteágazó szemű, és ettől hihetetlenül szexi, nem csak bájos pultoslány elmondása szerint, ha csak Szabolcson múlt volna, most Bukowski lenne a hely neve. Finom irodalmi áthallások ide vagy oda, a köznyelvben Pepin jobban köthető a sörhöz, ugyanakor kedves és könnyed. Szóval Szabolcs elég sokszor és sok helyütt ivott zárásig különböző kézműves sörözőkben ahhoz, hogy felismerje, mennyivel hitelesebb, és otthon mennyivel könnyebben megmagyarázható, ha ugyanígy tölti el a szabadidejét, de egy saját helyen. És azóta a sör nagyker árán felüli haszon sem vándorol más zsebébe.

A Pohárszék borkereskedés elemei mai napig visszaköszönnek. A pult előtt a parafa dugókkal feltöltött rekesz árpamalátával vagy söröskupakokkal való helyettesítése lényegesen autentikusabb lenne, ehelyett ügyesen korrigálnak, mintha ez is a koncepció része lenne, minőségi borok is kaphatóak.

Az üveges söröket 25% kedvezménnyel kínálják elvitelre. A csapolt sörök változóak, a három csap egyikén jellemzően van egy könnyebb ivós fajta, és két komolyabb tétel.

4-5 asztalnál odabenn nincs több, így a Pepin elég szűkös tud lenni. Ez azt is jelenti, hogy van idő a vendégre, és az egész kiszolgálás nagyon személyes, néhány egyszerű kérdéssel megtalálják, milyen sörrel próbálkozz, ha nincs konkrét elképzelésed. Vezetsz? Őszintén mondom, rácsesztél, főként ha a kommersz szénsavas üdítődet kérnéd. Kézműves szörpökkel vígasztalódhatsz helyette.

Tavasztól őszig kinyílik a világ, és az üzlethelyiség előtti terasz is megtelik élettel. Az egyik kint is használatos asztalról azóta se kopott le a nyitást követő ihletett állapotban fogant üzenet: 'Itt hamarosan kézműves söröket...', így ez is, miként az örökség részeként megmarat két darab cifra ágyvég, az antik írógép, a bajor söröskorsók, a cseh hrabali vonalat is megidéző könyvek a dizájn részét képezik.

És még mi cseh? - érdeklődtem. A sörkorcsolya! Erre olyan óriási dunsztos üveget tettek elém, hogy már bántam, hogy vacsoráztam, mielőtt idejöttem, mert fullasztott krinolin, alias utopenec volt ez a javából, amit illett volna megkóstolni.

A wifi kód egy extrém titkosítás következménye. De ami durvább, hogy megváltoztathatatlan(?), így ha valaki igényli, akkor csak simán átnyújtják neki a jelszóval (2612574325905441) a papírcetlit, ez egyfajta analóg petting, ami kívánom, még sokáig éljen.

A zene is nagyon rendben, kellemesen halk - pont így képzeltem -, ideális bármiféle tartalmasabb beszélgetéshez. A koedukált WC, a mosdóval egyben, egy jobb lakás fürdőszobájára emlékeztet, még ha ebben a formában a fürdés nehézkes is lenne.

A Pepin kézműves söröző kevésbé a mulatozások, mint inkább a meghitt társalgások színhelye. Ahol fontos a partner, és fontos a sör, mert megilleti őket a figyelem."

anyicska:

"Bohumil Hrabal egyik legismertebb műve a Sörgyári capricco, amit a gyerekkori emlékei alapján 1970-ben vetett papírra. Ki ne látná maga előtt a jelenetet, amikor Mariska egy lendülettel issza ki a korsóból a sört, jó étvággyal eszi a disznótorost, mászik fel lobogó hajával a kéményre, kerékpározik át a falun a kíváncsi férfiszemek láttára, vagy amikor a sörfőző üst előtt beleül meztelenül a kádba?

Ám a történetnek, és az ebből készült filmnek (1980) volt egy másik fontos szereplője, Pepin. Ő volt Mariska férjének nagyotthalló bátyja, a hangos bolond, aki egyfolytában mesélt, és mesélt, hihetetlen sztorikat, furcsa tájszólásban, és talán egyedüliként, kitűnően megértette magát Mariskával. Pepin legemlékezetesebb története egy mosómedvéről szólt, amit muszáj szó szerint idézni:

– Hát a Tómelléki Metud bácsi olyan fura dógokat kezdett mívelni, oszt eccer olvasta az újságban, hogy: "Unatkozik? Vegyen mosómedvét!" Metud bácsinak nem vót gyereke, hát írt arra a hirdetésre, és egy hét múlva meggyütt ládában a mosómedve. No, az vót csak aztán! Akár egy gyerek, mindenkivel barátkozott, csak éppen amit meglátott, megmosta, és megmosta a Matud bácsi vekkerit meg három karóráját, hogy azt már helyre nem igazítja senki. Osztán eccer megmosott minden fűszert. Osztán meg Metud bácsi szétszedte a biciklijét, a mosómedve meg hordta kimosni a patakba, a szomszédok jöttek egymás után, és mondták: "Metud bácsi, nincs szüksége ilyesmire? A patakban talátuk!...", oszt mikó má hoztak neki néhány alkatrészt, megy a Metud, hogy utánanézzen, hát a mosómedve csaknem az egész biciklijét széthordta neki. De ez a bukta, ejjó. A medve csak az almáriumra járt a dógára, bűzlött tőle az egész ház, a végín mindent el kellett zárni a medve elől, sőt még beszéniük is suttogva kellett. Ez a bukta, ejjó, kár, hogy rajtam a kórság. De a medve megfigyelte, hová dugják a kúcsot, és kinyitotta, amit csak eldugtak előle. De a legrosszabb avvót, hogy a medve este hegyezte a fülit, és ha a Metud bácsi megcsókóta a nénit, a medve odarohant, és ő is akart, a Metud bácsinak az erdőbe kellett randevúznia a Rozára nénivel, mint legénykorában, de még ott is folyton hátra-hátrafordútak, nem áll-e mögöttük a mackó. Szóval nem unatkoztak, mígnem egyszer két napra elutaztak, pünkösd vót, és a medve unalmában széthajigáta a szobába a nagy cserépkályhát; és végleg úgy elintézte a bútort meg a dunyhákat meg a fehérneműt, hogy Metud bácsi leült, és apróhirdetést írt a Morva Sas-ba: "Unatkozik? Vegyen mosómedvét!" Azóta kigyógyult a búskomorságból.

Ugye elég ennyi ahhoz, hogy Pepin nevét egy életre megjegyezzük? És így az sem lehet kérdés, miért van a sörözőben egy mosómedve a falon, legfeljebb annyi, hogy mit üzen ezzel a tulajdonos?

Ha engem kérdeztek: Szófosása van? Lesz, aki meghallgatja. Jó sör mellett türelmesebbek a barátok. Egy próbát megér!"

"A szemben lévő kis park, benne a padok és oszlopok, elégséges lehetőséget kínálnak jó rálátással."

Értékelés

  apu anyi blan adri laca
dizájn 4 4 4 4 3
kiszolgálás 5 5 5 5 5
közönség 5 5 5 5 5
zene 5 5 5 5 3,5
mosdók 4,5 5 5 5 5
árszínvonal 3 3 4 4 4
  4,42 4,50 4,67 4,67 4,25

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr528170022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2020.12.03. 16:19:35

2020. június 9-én hasonló értékrendek mentén - cseh sörök nélkül, több magyar kisüzemi sörrel - a Pepin helyén új hely nyitott, nevezetesen a Crafty Bar: www.facebook.com/craftybar.hu
süti beállítások módosítása