.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 03. 15. - kocsmablog
Első Magyar Gin Manufaktúra

Itt az Opera Gin Budapest, az első hazai craft gin! Az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke tizenegyféle fűszerrel, tihanyi levendulával, hazai borókával, grapefruit héjjal és mákkal készül.

Olvass tovább >>>

 

Neked plusz egy kattintás, nekünk a függetlenség. A kocsma.blog.hu saját domain-re költözik. És mindjárt kétfelé, témától függően. A friss tartalmak a legnépszerűbb régiekkel karöltve - mint ez - a továbbiakban itt:

https://kocsmablog.hu/

https://alkoholinfo.hu/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7414716489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2020.07.15. 22:47:53

A piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits Masters megmérettetésen a prémium ginek mezőnyében aranyérmet kapott az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az Opera Gin Budapest. A tavaly debütáló és hamar népszerűvé váló magyar kézműves gin márka így már nem csak a Red Dotot érő arculatával, hanem a szakmai elismerést érő ízével is büszkélkedhet, és ezzel elindulhat a világhír felé.

A brandytől a vodkáig minden fontos szeszesital kategóriában külön versenyt hirdetnek a magát mára a világ legnagyobb szeszesital vakkóstoló versenyévé kinövő The Global Spirits Masters keretein belül. A 2008 óta létező rendezvény méretére jellemző, hogy évről évre rekordokat dönt az indulók száma: 2019-ben már csak ginből több mint 300 tétel mérettette meg magát. A koronavírus hatásaként ugyan idén a jelentkezők száma nem érte el az előző évit, de azért a Gin Masters 2020-on így is sűrű volt a mezőny, a maga közel 200 nevezésével. Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. által tavaly bevezetett Opera Gin Budapest a Premium Gin kategóriában érdemelte ki az aranyérmet, kiemelkedő (80-89 közötti) pontszámokat szerezve a vakteszteken a bíráktól. Mint azt a The Spirits Business szaklap eredményhirdető cikke külön is kiemelte, az Opera „remek textúrájáért” és „elegáns, étcsokoládés jegyeiért” érdemelte ki a figyelmet.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2020.08.10. 19:36:55

Magyar ginként egy újabb, ezúttal a legkomolyabb nemzetközi szakmai elismerést szerezte meg az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az alig másfél éve debütáló Opera Gin Budapest. Az újpesti főzde így nem csak zászlóshajója a hazai gin reneszánsznak, hanem egy csapásra a világ élvonalában landolt.

A Londonban 1969 óta minden évben megrendezett Nemzetközi Bor és Párlat Verseny (IWSC – International Wine & Spirit Competition) mára a legelismertebb globális szakmai versennyé nőte ki magát. A szervezők augusztus 7-én hozták nyilvánosságra a párlat (Spirit) kategóriák eredményeit. Eszerint, a London Dry Gin kategóriában 2020-ban, kiemelkedően magas pontszámmal aranyérmes lett az Opera Gin Budapest!

Több mint 800 gint neveztek az idei versenyre, két kategóriában. A szigorúbb szakmai elvárásokat előíró London Dry Gin kategóriában a 224 indulóból a magyar Opera Gin a 4. legmagasabb pontszámot szerezte: 100-ból 96-ot. Ezzel többszáz éves hagyományokkal rendelkező világmárkákat és újhullámos főzdéket is maga mögé utasított az Opera Gin.

Magyar bor, pálinka és pezsgő szerzett már ugyan egy-két érmet saját kategóriájában az évtizedek során, de kézműves magyar gin most először érdemelt ki ilyen magas fokozatot, ráadásul a 96 pont a magyar induló által valaha elért legmagasabb pontszám.

A kóstolás során 100-as skálán pontozzák a mintákat, a 90 fölötti pontszámot elérőket a szabály szerint mindig újra vissza-ellenőrzik, hogy meggyőződjenek az ítészek a döntés helyességéről. Olyan szakmai kiválóságok kapnak helyet a zsűriben mint Dawn Davies Master of Wine, aki a Selfridges, illetve a Speciality Drinks prémium bolthálózat beszerzőjeként vált ismertté, vagy éppen a szakmában csak „az Orr”-nak becézett Richard Paterson, a Whyte & Mackay Group (Dalmore, Jura) master blendere, de helyet kap számos nagy gyártó- és forgalmazócég, valamint a szaksajtó elismert képviselői is.

A vaktesztelés során az Opera Gin a maga kategóriájában a lehetséges 100-ból a London Dry Gin kategória 4. legmagasabb pontszámát jelentő 96 pontot érte el. Az Opera Ginről a bírák alábbi jellemzést adták: Behízelgő citrusok és viaszos, aromatikus boróka harmonikusan egyesített, lekerekített és koncentrált komponensei ennek a kifejező és egyensúlyban lévő párlatnak. Egy kiemelkedően szép párlat, amely valódi élményt nyújt az érzékszervek számára.
süti beállítások módosítása