.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 05. 4. - apuska
Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 29.,
Látogatás: 2018. február 3. 16:00-22:00.
Google Maps

A Dohány utcai Dezsőnek meg kellett halnia, mert Dezső a mennybe készült, és ehhez szintet kell lépni. Nem egyről a kettőre, hanem egyből a százkettőre.

Telefon: +36 20 316 0931
Facebook: fb.com/nekedcsakdezso
Web: http://nekedcsak.hu

Vélemény

apuska:

A Rákóczi út - Gyulai Pál utca sarkán, a Rókus templom szomszédságában álló vendéglátóhely nagyon sokáig Bástya söröző és étterem néven futott, amit mai napig egy népszerű boxos kocsmaként emlegetnek, jó kajákkal, amely történelmi tényre 2007-ben felhúztak egy újhullámos koncepciót. Akkor a bisztró és kávézó megnevezés került a Bástya mögé, ha már az volt az elképzelés, hogy egyszerű ételeket kínáljanak, szolid árakon. Az art deko stílusban kialakított étterem modern formáival, bátor színvilágával, Tiffany stílusú lámpaoszlopaival egészen izgalmas környezetet biztosított, hatalmas ablaktáblákkal zárva el a kinti nyüzsgő világ zaját. 2012-től 2 éven át szírek üzemeltették Amman Restaurant néven, majd 2014 végén megint átalakították, és 2017-ig Selfie Grill and Bar-ként kísérelte meg a talpon maradást. Senki nem számított rá, ami eztán következett!

bastya-sorozo-1957.jpg

Kép forrása: Pinterest (1957)

Képek forrása: Google Map, Bástya bisztró facebook

Képek forrása: Google Mapselfiegrillbeer.hu

A Dohány utcai Dezsőnek meg kellett halnia, mert Dezső a mennybe készült, és ehhez szintet kell lépni. Nem egyről a kettőre, hanem egyből a százkettőre, így amikor ismét megüresedett a Bástya, disznó mód nagyot vállalva csaptak le a lehetőségre.

Ez azt is jelentette, hogy a családias hangulatú egykori Neked Csak Dezső bezárt, és 2017 decemberében egy utcával és kerülettel odébb, egy sétálóutca és egy főút sarkán, abszolút a fősodorban, Brewpub & Bistro-ként lásson újra napvilágot. Hogy fellengzős a neve? Ja. Szerintem a sörház is adta volna, már amennyiben a magyar közönség a célcsoport. Mondjuk az valóban nem fejezte volna ki, hogy a falak mögött sörfőzésre alkalmas eszközök is vannak, ahogy azt sem, hogy kajafronton is felejtős minden, mi a fejedben úgy él: sörkorcsolya.

Köszönjük a ráutaló magatartást, még jó, hogy mi ezt is értjük, és nagyon reméljük, sör van. Mert mi azon ritka állatfajt képviseljük, aki ha iszik, akkor iszik, és semmilyen plusz funkcionalitás nem mehet ennek a kárára - a fine dininggal meg eleve úgy vagyunk, ahogy a nagyszüleink: ekkora adagokért kár összepiszkolni a tányért.

Atyaúristen! Átlépsz a "Neked Csak Dezső" és a "Budapest 1920" feliratokat kitevő mozaikos padlón, és ami fogad, az a ló túloldala. Hihetetlen méretek, a bőség zavara. 32 sör van egyszerre csapon, 4 decijével számolva 650 forinttól, aktualitásában 2580 forintig bezárólag. A trendet követve a többsége még mindig magyar és főleg IPA, persze szombat este a pult fölötti kiírások negyede már nem igaz, ugyanakkor becsülendő, hogy a dátumozott nyomtatott itallapra is rákerült néhány tartósan kapható darab, így részint az asztaloknál is lehet tájékozódni (név, stílus, alkohol, IBU, származási hely, egység: 2dl / 4dl, ár), vagy profikhoz illő módon az aktuális lista lekérésére (fogyasztói értékelésekkel) ott az Untappd. Bocs, és az üveges sörökről valami infó azon kívül, hogy az "L" alakú helyiség egyik végében azokat megcsodálhatom?

Ja, kicsit szokatlan, hogy "L" alakú a helyiség, és hogy nem látni be az egész teret, ami úgy egyébként piszkosul nagy. Persze nem is nekem kell szemmel tartanom a vendégeket, legyen ez a szép számú személyzet baja, de egy röpke tárlatvezetés is elég hozzá, mennyire kevésen múlhat, az este végén - ahogy arról néhány Facebook értékelés is megemlékezik - mit tartalmaz a számla?

Szóval a bejárattal szemben ott egy Horizont látványtankkal megspékelt színes, de főleg tekintélyes pult, mögötte a sörök igazi szakértői, minden részletek tudói, így én szerettem ott tájékozódni, a söröket ott kikérni, és helyben mindjárt kártyával fizetni. Nekem így tiszta. A társaságomból a többiek az egy héttel előre lefoglalt asztalunknál rendeltek, mert nekik így kényelmes. De visszatérve a virtuális bemutatóra, a pulttól jobbra egy plexi mögött ott a 7 db 150 literes üsttel felszerelt látványfőzde, mellette cirka 40 főnek hely az ezres nagyságrendben üveges söröket felvonultató "bottle shop" előtt a földszinten, de még a tartályok fölé csigalépcsőn vezető nyers téglatetős, komlótapétás galérián is elférnek vagy 20-an. A pulttól balra, a sétálóutcára néző üvegtáblák melletti kis asztalokat, a falnál lévő nagyokat a bárszékekkel, és a hosszú kék kanapék mentén felvonulók kapacitását is összeadva egész a könyvespolcig alsó hangon is kijöhet még úgy 90, amihez hozzáadható még egy sajtóeseményekre, privát és céges rendezvényekre egyaránt foglalható 40-50 fős különterem. Hol tartunk? 200-nál! És még mindig nem ülnek durván egymás nyakában az emberek.

Nagyon modern egyébként az egész, és sok izgalmas részlettel van feldobva a mostanság reneszánszát élő indusztriális elképzelés. Laminált a padló, igényes a bútor, metál a sörcsap, diszkrét képekkel jó arányban színesített a fal, már ahol az fehér, míg a nagy belmagasságot egyszerű belógó lámpák és cifra csillárok töltik ki, melyek esti tündöklésükben csodás árnyékot vetnek. Ahol a fal meg nem fehér, ott tuti valami meglepő, így a deszkából ácsolt csíkos világ újra és újra előtűnik, persze ott a legvagányabb, ahol turcsi orrával az ég felé néző Dezsőt, a disznót rajzolja ki. A kék sarokba vájt könyvespolcok pedig, ahol a Jókai Mór összes művei sorozat és ehhez hasonló régi kiadású klasszikusok adják az otthonos polgári patinát? Nagyon menő, akár a WC-ben a padló. A berendezésben az egyedüli, mi fáj, hogy télen a fogasokból nincsen elég, és az is más asztaltársaságokkal való közösködésre kényszerít.

Szombat este teltház, megannyi kisebb és nagyobb csoportosulás, több szülinap, privát félrevonulás. A vendégek döntő többsége magyar, átlag 30-as korosztály, akik a kisüzemi söröket értik, esetenként szakértik, aki meg csak szagolja, kéri a ledezsőzött cseh lágert az itteni átlag alatti árszintért. Mindeközben a személyzet próbálja állni a sarat, sűrűn kijárnak az asztalokhoz, egy csomó kérdésre válaszolnak, felveszik a rendeléseket és viszik az üres poharakat. Ember legyen a talpán, aki ilyen rohamtempóban nem hibázik, apró bakik a mértékegységekben nálunk is voltak. Szerencsére, nem a fizetésnél. Ugyanakkor simán megtörténhetett volna az az eset, hogy a pultnál rendelek, és a fogyasztást, akár csak egy félreértés miatt, más asztalhoz könyveltetem el, és olyankor ember legyen a talpán, aki a kétoldali zűrzavart órákkal később kinyomozza.

A Neked Csak Dezső sörbisztró, alias sördisznó, egy csapásra a legillusztrisabb kézműves sörözője lett Budapestnek. Jellemzői a pompa és csillogás (megfizethető áron), a nemes italok (sörök, borok, likőrök, párlatok, kávék), a mesébe illő ételköltemények, plusz a lelkesedés, ami egyáltalán nem érdemtelenül, körülveszi. Oké, hogy a Dezső szintet lépett. De egy nagyszámú közönséget is lehet erre kényszeríteni? Nagy kérdés, hogy az egyre szélesedő átlag fölötti kocsmarepertoárban mennyire lehet célravezető a felfelé kitűnés? Hajrá Dezső, hiszek bennetek, egykoron engem is szekáltak, hogy eminens vagyok, és most tucat-bloggerként osztom az észt. 

kalimpa:

A Blaha környékén nem ez a megszokott kocsmastílus, mint a Csak Neked Dezsőben. Nekem ez nagyon meglepő volt. Nem az én világom, azt gondolom, bár a törekvést nagyon tisztelem, látszik, hogy sok pénz és ötletelés van benne.

A design elég minimál, sok a fehér és a fa, barna, sötétebb színek. De túlságosan nagyüzemi nekem az egész, túlzottan nagy a sörválaszték, sok a pincér, sok az ember, egymás szájában vannak az asztalok. Nem éreztem rá a stílusra, jobban szeretem az otthonosabb, barátságosabb helyeket.

Viszont a felszolgálók nagyon figyelmesek és türelmesek voltak, gyorsan reagáltak bármilyen kérdésünkre a sörökkel kapcsolatban. Összességében nekem nem jött be, de el tudom képzelni, hogy sokaknak tetszik, és pont erre számítottak.

rocco:

Ami tetszik:
- Nagy a helyiség, hatalmas a belmagasság, jó érzés benne lenni. Többször voltam, mindig tele volt, de nincs benne tülekedés, jól van bútorozva.
- Nagy a választék.
- Sok pincér, gyors kiszolgálás az asztaloknál.
- A Marhatatár nagyon finom, a hús apró kockára vágva, és nem darálva van benne. Jól is néz ki, bár én annyira nem szeretem a túlünnepelt ételeket... Sok díszlet megmaradt a végén...

Ami nem tetszik:
- Kicsit drága.
- Kevés ivósör.
- Pultnál kérés, egyből fizetés nagyon lassú.

júlia:

Végre egy tágas hely, nagy belmagassággal, nem egymás nyakába elhelyezett asztalok, és emellett még a dizájn is kellemes és visszafogott. Nyoma sincs a szokásos romkocsma hangulatnak, nincs túlzsúfolva, a sörcsapra és sörtartályokra van a hangsúly fektetve. Engem megnyertek maguknak. A felszolgálás jó és a hely méretéhez képest gyors. A sör (és a rum!) kínálat széles, mindenki találhat magának tetsző söröket. Van lehetőség hazavinni üveges söröket, így otthon is lehet folytatni a kóstolgatást. Az étlap nagyon érdekes ételekkel van tele, nem a megszokott "kocsmakaja". A tatár bifszteket meg kell kóstolnia mindenkinek!

Ízelítő

Csapolt sör (4 dl): Neked Csak Dezső Valami Más (IPA), 890 Ft
Üveges sör (5 dl): Primator 12°, ...
Bor (1 dl): Ház bora, 390 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 850 Ft
Üdítő (2,5 dl): Tropicana rostos gyümölcslé, 360 Ft
Meleg ital: Capuccino, 550 Ft
Harapnivaló: Marhatatár, 2190 Ft

Értékelés

4,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5513778712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2020.11.20. 13:50:24

A Rákóczi út alatt található Neked csak Dezső megszűnik és helyét egy új szellemiségű projekt veszi át. Ez pedig a Craft Head Brewpub & Bistro.
Fontos kiemelni, hogy a lokáció, a személyzet és a hely hangulata, varázsa megmarad. A szolgáltatások minősége és szellemisége fog változni, emelkedni.

Ennek első állomása egy jól összeállított, nagy választékkal bíró, fenntartható sörbolt. A jelenlegi korlátozások miatt csak ezt lehet most üzemeltetni. A bottleshop jelenleg is nyitva, hétfőtől vasárnapig várja az érdeklődőket 11-19 óra között, de a Wolton keresztül házhozszállításra is van lehetőség.

A helyről további információk később, a korlátozások feloldásában reménykedve a decemberi, teljes nyitással.
süti beállítások módosítása