.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 01. 23. - apuska
4es 6os Király

Cím: 1072 Budapest, Erzsébet körút 58.
Látogatás: 2014. július 26. 19:45-20:15
Google Maps

Ha bármikor elszakad a cérna, és a kényszerű végkifejlet felé száguld a történet, közlekedés szempontjából ennél jobb hely a világon nincs. Vagy legalább a körúton.

Telefon: +36 1 782 6990
Facebook: fb.com/4es6os
Web: http://legjobbkocsma.hu

Vélemény

apuska:

Valószínűleg az első Négyes-Hatos söröző, bár ki számolja? Ahogy a neve is találóan utal rá, ott van a 4-es, 6-os villamos vonalán, mi több, konkrétan a Király utcai villamos megállóban, melynek gyors felfutása abban is mérhető, hogy azóta a közvetlen szomszédba költözött a Négyes-Hatos Plusz, ami semmivel sem kínál többet, csak a 135 férőhely (+40 fő a teraszon) mellé még 103 férőhelyet (+25-öt a teraszon), mert a szolgáltatásaikra igény van.

Eleve non-stop, a teraszon télen-nyáron lehet dohányozni, különtermet biztosítanak zárt körű rendezvényekhez, állandó sportközvetítések mennek, alkalmanként kivetítőn. Ja, X-Men típusú flipper is van! A legkommerszebb slágerzene szól, a csapon 7 féle sör több színben, olcsó a tömény, és kajafronton is mutatnak életjelet minimálba': melegszendvics kapható 3 fajta feltéttel. A pultos csapat fiatal, mosolygós, lendületes, a vendégek napszaktól függően sokfélék, ergo baromi érdekes szociotrip, ahol bármi megtörténhet.

Ebben a műfajban láttunk már kísértetiesen hasonló kocsmát, nem egyet. Az úgy nevezett legjobbkocsmák számossága okán nincs is szükség se karakteres megkülönböztethetőségre, se a vendégek röghöz kötésére, sokkal ésszerűbb, hogy mint egy franchise rendszer esetén, azt kell csak érezzék, hogyha itt jó volt, akkor jó lesz neki a többi hasonló helyen is, hisz ugyanaz a szemlélet.

4es 6os Király, Wesselényi, Blaha vagy Corvin? Ami épp útba esik, tök mindegy. Hogy kell helyesen és következetesen leírni ezeket a kocsma neveket? Ugyan már, az sem számít! Számmal vagy betűvel, külön vagy egybe, kötőjellel vagy anélkül...

Azért az kijelenthető, hogy a 4-es, 6-os sörözők elsősorban a fiatalok kedvencei. A harsány színek, a pénztárcabarát árak, a mindegy hogy mire ülök 'nemtörődömség', de ki más is látná a sörpadok jó oldalát, miszerint az egy plusz ok az ismerkedésre. És ami csúcs, hogy ha bármikor elszakad a cérna, és a kényszerű végkifejlet felé száguld a történet, közlekedés szempontjából ennél jobb hely a világon nincs. Vagy legalább a körúton, amennyiben a 4-es, 6-os házhoz visz.

anyicska:

Az a baj a 4es 6osokkal, hogy sok van belőle, és az emlékeimben összemosódnak. Ami persze annak is eredménye, hogy mindig sörözünk, extrém esetben egy Sörtúra részeként, ahogyan 4es 6os Király esetében is történt.

Megint csak egy gyors sör és mentünk tovább. De van pár dolog, ami miatt nagyon megtetszett a hely. Kifinomult dizájnról szó sincs, hiszen a sörpadok nem a legigényesebb megoldás vendégmarasztalásra, de olyan egyszerű és hatásos elemeket használnak, amelyek kellemes hangulat kölcsönöznek a helynek. Pl. nyers téglafal, falióra sor, színes retro tapéták, a régi szép világot ábrázoló képek, elkülönített kanapés sarok. Napközben kimondottan nyugis, hangulatos kocsmának tűnt, sokkal élhetőbbnek, mint este, amikor elszabadul a pokol és megtelik hangoskodó fiatalokkal.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 270 Ft
Üveges sör: Arany Ászok félbarna, 350 Ft
Bor (1 dl): Folyó, 80 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 440 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 280 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Melegszendvics, 450 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr446605775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása