.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Csöncsön: Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az u... (2020.05.01. 09:38) A pesti borozók világa
  • szép új világ...: jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat (2020.05.01. 06:46) A pesti borozók világa
  • kocsmablog: 10 millió forintért a tiéd lehet: player.hu/auto-motor-2/kocsma-ikarus/ (2020.03.30. 14:56) Bus Pub
  • Utolsó 20
2016. 03. 19. - kocsmablog
District IX. sörfesztivál

Helyszín: Budapest, IX. kerület
Időpont: 2016. április 8-9.
Google Maps

Az Élesztő az április 8-ai hétvégén ünnepli 3. születésnapját. Ennek kapcsán egy újabb sörfesztivállal lepi meg a közönséget, ahol is a Kálvin tértől a Tűzoltó utcáig 99 különböző csapolt kisüzemi sör lesz kóstolható 15 vendéglátóhely összefogásában. Hogy egy életre megjegyezze mindenki, a IX. kerület a craft beer negyed!

Az Élesztő több 9. kerületi kocsmával társszervezésben egy új "craft beer hopping" fesztivált indít útjára április 8-án, pénteken, melynek neve District IX.

Fő célja, hogy ráébressze a pesti közönséget, hogy a 9. kerület ma a kézműves sör által leginkább átitatott pesti kerület. Ezt bizonyítandó ezek a vendéglátóhelyek összefogtak, és erre a hétvégére tömeges sörtúrát hirdettek a Kálvin téri Monyótól a Tűzoltó utcai Élesztőig, mely 1999 méteren belül, 18 vendéglátóhelyen 99 csapon 99 féle sörrel készülnek. Kis szerencsével nagyon sokan átélik és bejárják ezt az utat, melyben 5 úgynevezett Brewery Pub is szerepel, ami ugye nem csak egy kocsma, hanem sörfőzde is tartozik hozzá. Konkrétan a Monyó, a Jónás, a Green Sheep, a Hedon kis boltja a Beer to Go és a Kaltenberg Sörház, de pár hónapja még a Kombó is köztük lett volna. Ám ez így is rekordszámú a fővárosban! Hozzájuk csatlakozik még több remek vendéglátóhely a Ráday utca mentén: a BudDog, a Doktor Blazej, az IF Café, a Manga Cowboy, a Check In - Lónyai, a Skanzen klub, majd a körúton túl a Mandarin, a Tompa Angyal, az Élesztő Importer, aHazai kézműves finomságok, a Pepin, a Pesti Burger és Bár, és természetesen az Élesztő - bezárólag. Erre az alkalomra mindenki összefog, együtt kommunikálnak.

kép forrása: Google Street View

A 9. kerület egy sörkerület. Itt egy csomó magyar és már nemzetközi kézműves sör kóstolható, és ezek túraszerűen, különböző útvonalakon bejárhatóak. Ezért nem is lesz meghatározva konkrét útvonal, se kezdőpont vagy végcél, a csapon lévő sörök ismeretében - valós időben! - tetszés szerint alakítható a program. A vendéglátóhelyek adottak, így terv szerint csak egyetlen utcai kitelepülésre lehet számítani a Bakáts téren, ahol a Legenda busza tölti ki majd az egyetlen nagyobb "száraz lyukat".

Jelen elképzelések alapján mindenki kap egy térképet, abba pecséteket lehet gyűjteni a különböző helyeken, és aki elér egy bizonyos teljesítményt, és az igazoló szelvényeket leadja, jutalomban részesül.

A District IX.-ban az a jó, hogy a jövőben meg se kell szervezni. A lehetőség mindig adott, a helyek állandóak, ergo pár méteren belül bármikor összehozhattok egy saját sörfesztivált a barátaiddal. A mostani különlegessége tényleg csak az összhang, bár mindenki a saját sörkínálatára hagyatkozik, az Élesztő születésnapján arra is figyelnek, hogy ne nagyon legyenek duplikációk. Persze a résztvevő helyek száma a tárgyalások függvényében még bővülhet, és dedikált vezetők is rászervezhetnek a szabad fogású túrákra, de a szervezők részéről a koncepció ennyiben kész.

Közép-Európa első cask ale-je

A 3. születésnap alkalmából az Élesztő egy történelmi jelentőségű sörpremierrel is készül, ami pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna. A londoni Signature Brew a Hübris csapatával együttműködve megfőzi hazánk és valószínűleg Közép-Európa első cask-ale-jét, melynek neve az lesz: Három. Ez a sörtípus a lehető legtermészetesebb, legegészségesebb és legkellemesebb módja a sörivásnak, melyben a mesterséges CO2 nem változtatja meg a sör tulajdonságait, de egyúttal a legkényesebb is, ezért extra odafigyelést igényel a kocsma személyzetétől. Azonban az Élesztő, mint a főváros legtudatosabb kocsmája képes rá, hogy bevezesse ezt az egészen újfajta sörözési kultúrát.

1210_caskdays-hires-2004-xl.jpgkép forrása: http://www.caskdays.com/


Talpalatnyi borbár 

Ha ez még nem lenne elég. A három éve alapított Élesztő a mostani, harmadik születésnapjára új egységgel bővül. Egy eddig kihasználatlanul álló helyiségben megnyitják a VinoPiano borbárt, mely maga is három éve kezdett el kistermelői borokkal foglalkozni. Kis képzavarral élve az újhullámos sör szelleme a hazai borkultúrára is hatással van.

vinopiano.jpgkép forrása: VinoPiano Facebook

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr58492890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.