.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 02. 23. - apuska
Tébolykert

Cím: 1072 Budapest, Klauzál utca 15.
Látogatás: 2014. augusztus 27. 19:30-22:15
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

Már annak is örülünk, ha egy új hely megnyitásakor mások jó ötleteit átmentik, tökélyre fejlesztik, és szolgáltatásban adnak valami pluszt.

Telefon: +36 20 599 6389
Facebook: fb.com/tebolykertromkocsma
Web: http://tebolykert.hu

Vélemény

apuska:

Tébolykert: Ahol szakíthatsz a valósággal. Hú, de ismerős ez a megközelítés. Hol is volt legutóbb ilyen? Ja, igen. Sehol! Aztán egyik emeleti szobában, pont mint az Instantban régi fogorvosi székek vannak. És egy fa a táncparkett közepén? Ahogy a Füge udvarban. Minden romkocsma klisé visszaköszön.

Na, elég a gonoszkodásból, tudjuk jól, képtelenség mindig valami eredetivel előjönni. Már annak is örülünk, ha egy új hely megnyitásakor mások jó ötleteit átmentik, tökélyre fejlesztik, és szolgáltatásban adnak valami pluszt, hogy az ő javukra billenjen a mérleg.

Csak mondom, itt jár egy kis pattogatott kukorica az asztalokra kedveskedésként. A piszoár furán cuppogó hangon zenélt, kis jóindulattal idesorolhatnám ezt is, de a széles választékot mutató konyhát, melyben a hot dog - burger vonaltól a saláta - paraszttál tengelyen át eljuthatunk egészen a tipikus magyaros fogásokig, mindenképp meg kell említeni. Na jó, terítő, porcelán étkészlet, az asztal közepére virág nem jár.

Kimondottan meglepett, hogy van még ember, aki romkocsmákban gondolkodik. Értem én, hogy az egyszer-egyszer hazánkba látogató külföldi fiataloknak ez még mindig érdekes és izgalmas élmény - most is ők voltak többségben -, de számomra ez azt is jelenti, hogy elsősorban ők a célközönség, és nem mi, akik itt élünk, és nagy ívben szeretnénk elkerülni a Kazinczy utcai őrületet idéző mindent. Mégis. Az egyetlen ok, amiért a hasonló kezdeményezéseknek őszintén tudok örülni, hogy évek óta üresen álló épületekbe lehet így bejutni, ez esetben egy 1874-ben épült korai historizáló stílusú kétszintes lakóházba, ami nem mellesleg, műemlék.

A falak és a berendezések tipikusan a kezdeti, klasszikus romkocsma időszakot idézik. Málló vakolat, kikukázott bútorok, kétes művészeti értékű graffitik, ugyanakkor ami értékes, mint a Boross testvérek falikútja, a lépcsőfordulókban a vaskorlát vagy ugyanott a padlón a mozaik, néhány régi szőnyeg, az antik bútorok, vaskályhák, csillárok, azt okosan kiemelik. A kétszintes Tébolykert legnagyobb erőssége ennek ellenére kívül a belső kert, ahova a jó idő beköszöntével minden ember vágyik, de alternatívaként van itt még számtalan egyéb lehetőség. Félrevonulnál? Különböző stílusokban kialakított kisebb-nagyobb helyiségek várnak, beállítva hol egy biliárdasztal, hol egy moziszoba, hol egy csocsó vagy flipper, de lényeg, hogy a nyüzsgéstől félre lehet vonulni, beszélgetni, ismerkedni, játszani, masszívan piálni, meccset nézni, kinek mire van igénye.

Azért egyszer megnézném éjjel is, amikor komolyabb aktivitást mutat a tánctér. Jó lenne egy hely, ahol kevesebben próbálnak egyszerre mulatni, mint mondjuk a Fogasházban, és még értékelhető a zene is.

kalimpa:

a név nem is rossz egy efféle romkocsmának, csak a tébolyultak hiányoztak ottlétünkkor. 

amúgy a szokásos régi bérház stílus kissé átfestve, kissé kipofozva, de az is csak minimálisan,
lepukkant igénnyel. a kiszolgálás elég kedves volt, bár túl sok dolguk nem volt, mert jó pár óráig csak mi voltunk fizetővendégek. amúgy, ha beindul vagy már be is indult, akkor jó hely lehet ez is mint a többi a  maga nemében, biztos meglesz a közege ennek is, mint a többinek, csak már kissé unalmas és egyhangú egyik romkocsmából a másikba átülni. személy szerint hiányolom az új és ötletes dolgokat, de ez az én bajom.

a fröccs jó hideg s egész kellemes volt, arra nincs panasz. az árak is átlagosnak mondhatóak, pont mint az egész kóceráj, szóval pont olyan elmegy kategória.

anyicska:

Hűvös volt. Leültünk egy szimpatikus asztalhoz, de fáztam. Mikor a pulthoz mentem rendelni, a személyzet mindjárt kedvesen javasolta, hogy üljünk eggyel odébb, ott kevésbé huzatos, kevésbé hideg italokat és meleg ételeket ajánlottak, jól esett, úgy éreztem, figyelnek rám.

A kert közepén álló dupla sörpad méretű összebarkácsolt asztal körül mind a 10-en elfértünk. Más kérdés, hogy esélyem sem volt hallani az asztal túlsó felén ülők szavát, ezért állandóan forogtunk, cserélgetve a székeket, de hát ez legyen a Tébolykert legnagyobb hibája.

balu:

A romkocsmákhoz képest ez eddig igen csupasz és jellegtelen. De nem rég nyitott, még simán változhat. A zene nekem túl kommersz, egy white partyn erre többen kíváncsiak. A wc meg a szokásos vályú, amit utálok, de legalább tiszta.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Borsodi, 490 Ft
Üveges sör: Borsodi Bivaly, 420 Ft
Bor (1 dl): Folyó, 190 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 600 Ft
Üdítő (5 dl): Limonádé, 450 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Házi hamburger, 950 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr836983315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása