.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2008. 11. 6. - apuska
Instant

Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 38.
Látogatás: 2008. november 05. 17:50-22:40
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

Hogyan csináljunk egy kiszuperált vécécsészéből térinstallációt egy bontásra ítélt épületben?

Telefon: +36 1 311 0704
Facebook: fb.com/instant.art.bar.wood
Web: http://www.instant.co.hu/

Vélemény

apuska:

A pesti romkocsmák között kétségtelenül a leghangulatosabb. Egy egész gangos ház a tulajok játszótere, tökéletesen belakták, megannyi lomtalanítás megkopott ipartermékét összehordták halmazokba, a kiürített lakásokba, és minden ajtót leszereltek. A zemberek pedig jó háztűznézőként mindig körbemennek, bekukkantanak az alkoholizmus jegyeit magán viselő életekbe, és oda társulnak, ahol épp fellehető néhány szabad hely. Este 8 után ez mondjuk már necces. A tuti magyar romrecept a városnak eme szegletében is bevált, az Instant népszerű, azonnal oldódott a fiatal értelmiségi körökben.

És ami miatt kihagyhatatlan, az pontosan a mesterkélten felerősített igénytelensége (a wc-nek nem válik előnyére)! Olyan tárgyak és megoldások vannak a térbe szervtelen illesztve, mely egyenes kifutópályája minden eleven fantáziának, és akkor a csajokról a szomszéd asztalnál még tényleg nem is beszéltem!

kalimpa:

ébresztő, ez egy útvesztő. akár valami múzeumban, telis tele kis kincsekkel, hol egy pingvin, hol egy fogorvosi szék, hol pedig 35 hal akasztja beléd a kampóját. szép, nekem tetszik. romkocsma a javából, túlzottan borsos árakkal és flegma csaposokkal megáldva. katasztrófa övezetben is jobb, szebb, kultúráltabb WCvel megáldva. minden esetre legalább izgalmas belcsínnel pingálva, sőt hallatlanul sok jó csajjal.

strasszi:

Tipikus minimális költségvetésből készült trendi dizájn. Avagy hogyan csináljunk egy kiszuperált vécécsészéből térinstallációt egy bontásra ítélt épületben. Szerencsére még a jobbik fajtából. A célközönség is egyértelmű számomra: fiatal fehérgallérosok, cserediákok és egy-két alsó-ausztriai turista, akit még elbűvöl az ilyesmi (Wunderschööööön! Geniaaaal!). Olyanok, akik igényesnek tartják az igénytelenséget, azaz normális ülőhelyek, asztalok, tiszta WC és a fűtés hiányát. Az árak remekül igazodnak a célközönséghez, ami persze azt jelenti, hogy én nem leszek az a rendszeres PB-hőkandeláberek alatt melegedő nagyonodafigyelő: 'Teljesen igazad van! De ezt már Kant is leírta!'

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Borsodi, 380 Ft
Üveges sör: Stella Artois, 550 Ft
Bor (1 dl): Folyó, 180 Ft
Rövid (4 cl): Sierra Tequila Gold, 640 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 280 Ft
Meleg ital: Capuccino, 380 Ft
Harapnivaló: Ropi, 150 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr891026712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freemind93 2009.04.03. 20:46:51

d,h4, szeretem a romkocsma hangulatot
k2, a csapos megkerdezte eleg bunkon, miert teat iszom szombat este. mer meg vagyok fazva es hideg van (januar) baze.
kk3, mindenki ide jar, tul fancy nekem, fuj
z3, van zene? ha a lenti, az nem 3, hanem fos (1),
f3 nem zavart,
m2, nem zavart bar
a2, dragas

Mixer 2009.09.02. 14:25:04

hangulatos, trendi romkocsma

3 pont

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.10.07. 11:49:12

A hírek szerint még sokkalta lenyűgözőbbé vált a nyáron felújítás miatt zárva tartó Instant! Az intézmény fennállásának második évfordulóján nagyobbak lettek a terek, új programhelyszínek nyíltak, és azt a sok térbe lógó halat is leváltotta egy erdei állatsereg.
Amíg újra be nem járjuk, friss fotókat az Instant weboldalán fürkészhettek.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.11.16. 13:23:11

Nem csak a hely újult meg, de a csapolt sör kínálat is. Az Arany Ászok korsója 430 Ft, a Dreheré 500 Ft.
És jó buli volt. :)

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2017.02.17. 13:01:22

Kő kövön nem marad! Az utolsó Instant buli a Nagymező utcában, avagy az utolsó tánc: 2017. 02. 15.

„Csináljunk egy utolsó közös képet az nagymező utcai Instantban, mielőtt porrá lesz!„ Ezt írták az elmúltnyolcév összes zenészeinek, djinek, akikkel karöltve próbáltak titeket napról napra szórakoztatni! Amire az egyik DJ-ből ez szakadt ki:

"Ismerek egy házat. Nem különb semmiben, mint a többi. A kapuja az utcára nyílik, ablakai s falai vannak, a színek alatt vakolat, alatta tégla, kő. Benne kanyarog, versenyez a cső.
József Attila utca 26 – lehetne ez is, de nem ez. Moszkvatéri kilátással se rendelkezik. Nem a hegyen van, nem is domb aljában, ez ott lakik a Nagymező utcában.
Ismerem ezt a házat, nem különb semmiben, mint a többi. Már csak egy sarokház.
Én jól ismertem ezt a házat régen, a ház maga ugyan ilyen volt. Ez a csupasz ház azonban különleges volt, ruhát hordott. Ez a csupasz ház érzelmekbe, barátságokba, mosolyba, haragba, szerelembe, rengeteg verítékbe, ezer meg ezer emlékbe öltözködött.
Nem mindig volt ez így, volt ez sima lakóépület is, sőt döntő többségében így működött, míg I nyolc évvel ezelőtt bele nem költözött. Akkor kezdődött igazán a csoda. Én ott voltam, láttam. Része voltam.
A ház most újra nesztelen, meztelen. A házat ha akarjátok, kívülről lefesthetem, de azt leírni nem lehet, mi zajlik bennem."

De ahol egy ajtó bezárul, nyílik egy új. Az Instant facebook oldalán az is írják, "Nyisd ki a világot: egy helyen nyit újra a teljesen átalakult Instant és Fogas. 2017. március 14-18. Budapest, VII. Akácfa u. 49-51."

Hajrá. A múlt kötelez.
süti beállítások módosítása