.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 10. 22. - apuska
Hello Baby Bar
pixel cégér Helyszín: 1062 Bp., Andrássy út 52.
Látogatás: 2013. augusztus 22. 20:00-23:00

> A sokadik Dalí már nem olyan érdekes.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 776 0767
Web: http://hellobabybar.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/hellobabybar
Nyitva tartás: H, K: zárva; Sz, Cs, P, Szo: 22-05; V: zárva
Extrák: kerthelyiség, különterem, kivetítő, tánctér

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Heineken, 750 Ft Soproni Démon, 700 Ft
Edelweiss, 750 Ft Edelweiss, 800 Ft
Soproni, 550 Ft Gösser (0,33l), 700 Ft
- Gösser Zitrone (0,33l), 650 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Skizo fefér/rosé/vörös, 300 Ft Becherovka, 800 Ft
Ikon Shiraz, 550 Ft Absolut vodka, 800 Ft
Sauska Rosé, 600 Ft Jim Beam, 800 Ft
Pannonhalmi Sauvignon Blanc, 550 Ft Zsindelyes pálinkák, 800-1200 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, ... ...
Rostos gyümölcslevek, ... ...
... ...
... Dom Perignon (0,75l), 75000 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Az Andrássy és az Eötvös utca sarkán álló ún. Haggenmacher-palota, a sör- és malomiparban egyaránt érdekelt svájci származású nagyiparos, Haggenmacher Henrik megrendelésére készült, amit 1886-ban adtak át Schmahl Henrik tervei alapján. Az épület első emeletén, a család egykori lakásában 1934 óta működik még ma is (hétfőtől péntekig) a Szabó Ervin könyvtár egyik fiókja, annak ellenére, hogy az Andrássy út 52. a 2004-es terézvárosi ingatlanpanama egyik érintett épülete volt, mikor is a lakókat kivásárolták és a műemlékké nyilvánított egész épületet eladták.

Majd 2012-ben megint fantáziát látott benne valaki. Öt hónap áldozatos munkájával az üresen álló ház földszintjének egy teljesen új funkciót képzelve azt felújították, majd 2013. május 25-én HELLOBABY néven itt nyitott meg a Trafiq méltó ellenfele, amire azt mondja a fáma - bármit is jelentsen -, hogy egy metropolita bár.

Hello Baby! Kicsit időzzünk el a nevén, nyelvünk hegyével morzsolgassuk. Vicces, jól csengő, remek márkanév, amiben a megszemélyesítés a lényeg, hogy a hely, mikor ott állsz előtte, megszólítson. De tényleg. Muszáj volt nekem is így visszaköszönni!

No, de máshogy az ajtónállóknak! Dress code van és face control, amin túljutva, át a kapualjon, már csak pár lépés a páratlan szépségű udvar. Egyszerű és mégis látványos! A fények színjátéka és a megvilágítás sejtelmesen csodálatos, a téglákig csiszoltak minden vakolatot, a fejek fölé 3 óriásbuborékot fújtak, de semmi túldíszítés, ha már eredeti formájában is ennyire impozáns az egész, továbbra is az építőelemek és az épület geometriai sajátosságain maradjon a hangsúly.

A nyers való. A berendezés is ehhez mérten szolid, az asztaloknak és a székeknek nincs vastagsága, a kiszolgáló részek belesimulnak az ódon falak adta szürke sziluettbe. Természetesen a középső tér a központ, a 400 férőhelyes tánctér, és ahogy azt a műfaj megköveteli, hangfalakkal sűrűn körberakva. Ezen kívül van 3 kisterem, több-kevesebb átjárással, izgalmas megoldásokkal. Az egyikben mindjárt ott van egy lány, egy modell, egy baby - hello -, aki füstgéppel megzavart lassított mozdulataival végtelen ciklusban egy kivetítőn nyújtja az igézőt. Aztán a másikban ott van egy a bárpulttól és a tánctérről is jól látható több száz Heineken üvegből összerakott csillár lenyűgöző térinstalláció, ami a 140 éves születésnapját ünneplő Heineken palackművészeti kiállítás nyertes munkája, míg a harmadikban a hosszú-hosszú pult fölött egy gyűrött alumíniumdarab - elképzelésem sincs, mit ábrázol -, míg a negyedikben, nevezzük csak WC-nek, rendkívül izgalmas a lengőajtókon a kukucskáló. 

Egyébként az van, hogy egy kicsit minden mozog. Erről szól a videó, erről szólnak a fények, a ventilátorok, és erről szólnak a fekete-fehér Hello Baby grafikák, amiket a falakon, további rejtett projektorokkal idéznek meg.

A prémium helyszínnel, a szerdától szombatig éjszakai nyitva tartással, a minőségi italválasztékkal és annak klubszintű áraival az üzemeltetők érezhetően a 25 év feletti korosztályt célozták meg, és a programot elnézve ezen belül is az elektronikus zene kedvelőire számítanak. Alkalmanként maximum 1000 emberre. De úgy tudom, már vannak arra irányuló tervek, hogy idővel az első emeletet is megnyissák, ahol kialakítanának egy VIP részt, már ha nem érezném magam csak attól különbnek, hogy itt bulizom, s nem a közeli Instantban."

kalimpa:

"vegyes érzelmekkel jöttem ki a hello baby bar ajtaján, mivel hogy ez a hangulat és a belső kialakítása alapjáraton nem az én világom. én azért a "koszosabb", természetesebb érzéshez szoktam, s általában viszolygok a sznob, beképzelt és fellengzős szórakozóhelyektől, bár ez kissé más volt.

mondhatni, minimál a berendezés, inkább dominálnak a tégla, a fa, a kő mint a pucc és a csillogás. sok helyen, illetve majdnem mindenhol megmaradt az épület belső kialakítása, csak éppen leverték a vakolatot, s így előbújnak a téglák formái.

a WC persze hiperszuper tiszta és nagyon trendi.

a belsőudvarban felfújt hatalmas lufira emlékeztető nagy buborék nekem tetszett, kissé megtöri a tér klasszikus formáját és csempész bele valami extrát.

valószínűleg nem lesz törzshelyem, de egyszer jó volt látni. nem rossz."

ágica:

"Számomra a hely túl steril, jellegtelen, a zene monoton, bulizásra nem alkalmas. Az árak, miként a belső udvar, magasak, bár a kiszolgálásra panasz nincs. korrekt, tiszta, reálisan nézve nincs vele semmi probléma, épp csak nem az én társadalmi rétegemnek és érdeklődésemnek megfelelő.

By the way: a WC-ben szinte semmit sem látni."

outstanda:

"A második látogatásom volt a Hellobaby-ben, ami nem nagyon cáfolta az eredeti álláspontom: ez egy copycat hely. A doboz, ötkert, urimuri... stb vonalat erősítve csináltak egy újabb, ugyanolyan szórakozóhelyet. A mostani ugyan zártkörű rendezvény volt, így alig lézengtek, de felételezem, hogy jó programokkal telt házassá duzzasztható, hely van. A belsőépítészeti megoldások (az a kevés, ami van) nagyon ötletesek, sok gobó, projektor, nagyon minimál. Egy kicsit túlságosan is, nekem nem tartozik a designhoz egy sor RGB lámpa, amitől látványosak lesznek a csupasz téglafalak.

Valószínűleg az én véleményem is más lenne némileg, ha nem sokadikként jöttek volna ki ezzel a bérház-téglafal-minimál dologgal a budapesti romkocsma/rendezvényhelyszín piacra, hanem mondjuk ők kezdik... de a sokadik Dalí már nem olyan érdekes."

"Nem bringás hely!"

Értékelés

  out anyi ág kali apu
dizájn 4 5 4 4,5 5
kiszolgálás 4 3,5 4,5 4 4
közönség 3 3 3 3 3
zene 4 3,5 3 4 3,5
mosdók 5 4 3,5 4,5 5
árszínvonal 3 2,5 3 3 2,5
  3,83 3,58 3,50 3,75 3,83

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr205461944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2014.01.09. 12:12:13

Látomás a Hello Baby Bárban.
Úttörésre készül Hello Baby Bár a budapesti szórakoztatás 2014-es szezonjában. Hamarosan indul a formabontó ‘Let the Circus in’ sorozatuk, amely garantáltan fel fogja kavarni a főváros éjszakáit.
A zene mellett a látványé lesz a főszerep. A 'Let the Circus in' bulikon egy teljesen más világba csöppenhetsz. Akrobatákkal, légtornászokkal, bűvészekkel, tűz zsonglőrökkel teli kavalkádban töltheted az éjszakát. Akár Alice Csodaországban. Csak engedned kell, hogy megtörténjen!
Az új tematikához tartozik egy izgalmas fotópályázat is.
Esemény: www.facebook.com/events/259568607534045/
süti beállítások módosítása