.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 08. 27. - apuska
Palackba zárt művészet

pixel

> Innovativitás, szokatlan, meghökkentő megoldások, kreativitás, környezetbarát látásmód - a legfontosabb elvárások, amelyeknek meg kellett felelniük azoknak a terveknek, amelyekkel a Heineken és a Design Terminál közös, formatervezői pályázatára lehetett nevezni. A májusban meghirdetett verseny legjobbjait egy szoros döntő után, augusztus 22-én hirdették ki. Az eseménynek a letisztultan elegáns, népszerű belvárosi Hellobaby Bar adott otthont, ahol ez alkalomból három kreatív, fantáziadús, sörös installáció ki lett állítva.

Alig pár hónapja adtunk róla hírt, hogy a 140 éves Heineken folyamatosan ünnepel. Akkor egy palackművészeti kiállítás Top 10 magyar pályázati darabja kapcsán a Kocsmablog egyik megmondóembere személyesen is érintett volt, s bár ezúttal az üres sörös üvegek, sörös dobozok, sörös rekeszek újraértelmezését kihagytuk, a végeredményre kíváncsiak voltunk!

Látványosan újrahasznosítva!

Nikola Sucur, a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. Group brand managere a nyertesek kihirdetésénél elmondta: „Jó volt látni, hogy a Heineken sörök csomagolásának innovatív újrahasznosítását milyen sokféleképpen képzelték el a tervezők, milyen izgalmas, kimagaslóan színvonalas látványelemek születtek, amelyekről túlzás nélkül elmondhatjuk, hogy világszerte bármelyik vendéglátóhely méltó díszei lehetnek.”

Kiss Miklós (www.kissmiklos.com) és Bonta Gáspár (www.gasparbonta.com) nyerte a Senior kategóriát. Az ő alkotásuk a „Green clouds” nevet kapta, középpontjában a Heineken jellegzetes, ikonikus palackja áll, izgalmasan újrahasznosítva műgyanta és fém rögzítő-szerkezet használatával. Az installáció elkészítéséhez az alkotók 825 db heinekenes üveget használtak.

HEINEKENClouds_2.jpg

A Student kategória „900” című nyertes alkotását Dávid Márk és Kovácsik Bence jegyzi. A fiúk az eredeti 900 helyett végül 650 db HEINEKEN-es üveg és dugó, plomba, huzal, és kampó használatával egy izgalmas, fényáteresztő, függesztett térplasztikát alkottak.

A két kategóriagyőztes alkotás mellett a Heineken csapatának is volt egy kedvence. Ez a „Fall into pieces” című pályamunka volt. A fiatal Scheitz András a világító Heineken sörösüvegekből egy olyan installációt készített, amely szokatlan, és éppen ettől maradandó vizuális képet jelenít meg, legyen szó akár egy klub bárpultjáról, vagy táncteréről.

HEINEKEN_900.jpgHEINEKENFallintopieces.jpg

Ács Zoltán, a Design Terminál kreatív igazgatója, a zsűri tagja a nyertesek méltatásánál kiemelte: A vártnál is több kiváló terv született, és különösen erős volt a diákok mezőnye. Néhányan olyan tervekkel és prezentációkkal készültek, amelyeket komoly ügynökségek is megirigyelhetnének.”

A három különleges installáció a Hellobaby Bar-ban határozatlan ideig tekinthető meg, és ha már ott voltunk, undok sajtósokhoz illően - akiknek az ingyen kaja-pia sem elég -, a White Lounge Bar-hoz hasonlóan hamarosan megírjuk a felsőkategóriásnak szánt helyszínről az őszinte véleményünket.

Senior_Junior.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr255480649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása