.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 10. 11. - apuska
Ötkert
pixel cégér Helyszín: 1051 Bp., Zrínyi u. 4.
Látogatás: 2010. szeptember 8. 19:10-21:10

> A berendezés mindenkit megindít: szerény négyfős társaságunk gyerekkora kodak-ként pereg, akárcsak az eső, mi kint csepereg.

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 330 8652
Web: http://otkert.blogspot.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/otkert
Nyitva tartás: H, K: 16-24; Sz:16-04; Cs, P, Szo:16-05; V: 16-24
Extrák: kiállítás, kerthelyiség, konyha, koncert, tánctér, kivetítő, különterem, wifi

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Paulaner, 550 Ft Paulaner Weissbier, 650 Ft
Paulaner búza, 550 Ft Coronita (0,33l), 850 Ft
- Leffe Brown (0,33l), 750 Ft
- Stella Artois alkoholmentes, 650 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Balatoni Lesencei Sauvignon Blanc, 220 Ft Unicum, 850 Ft
Balatoni Lesencei Rosé, 220 Ft Becherovka, 850 Ft
Balatoni Cabernet Sauvignon, 220 Ft Rézangyal pálinkák, 950 Ft
Nyakas Irsai Olivér, 360 Ft Ouzo 12, 950 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 380 Ft Tea, 320 Ft
Rostos gyümölcslevek, 380 Ft Mojito, 1280 Ft
Naturaqua, 350 Ft Hamburger, 890 Ft
Red Bull, 750 Ft Gulyásleves, 890 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"2010. június 12-én hatalmas csinnadrattától kísérve a Bazilika és a Roosevelt tér között megnyílt a belváros egyik legtrendibb, egyúttal legellentmondásosabb szórakozóhelye. Azóta is szájról-szájra terjed a kocsma, étterem és zenés-táncos szórakozóhelyként funkcionáló gyönyörűen felújított patinás bérpalota híre, amelyben lakozik fényűző látnivaló sok ezer, s melyben a néhai miniszterelnök Tisza Kálmán fia, gróf Tisza István 1861-ben született.

Az utcafront olyan, hogy az alapján be se mernék lépni. Első benyomásra, akár egy turistákra szakosodott ötcsillagos étterem, amire stílszerűen az ötpontos logo egy dobókockányival még rátesz, hogy aztán a kapu boltíve fölött ékeskedő Hungaria Pezsgőkert felirat teljesen bezavarjon: jó helyre jöttem? Bemenjek, vagy ne menjek?

Szerencsére itallap már van, így be lehet lőni laposabb pénztárcához is a helyet. Oké, két sörre még futja, hajrá! Főleg, hogy a búzából a világosnak árában mérnek, és hogy másfél decis egységben mérik a bort, aminek az ára decire visszafejtve nem is olyan vészes.

A bejáró, mint egy vörös szőnyeg, hogy kevésbé legyen kényes: linóleumból, aminek felülete az a tapadós fajta, ami a fehér csík mögé volt felragasztva a metróperonon, régen. Körülötte parketta. Tisztességgel lerakva, rajta drága dizájnbútorok ideális sűrűségben, szemben a pultban megszámlálhatatlan a személyzet, akik bár alig volt még rendelés, látványosan tettek-vettek. Tágas a légtér, a plafon grafikusokkal megkomponáltatott festett színes, a terem vége kőfal, a másutt lemosható szürke betonfalra pedig hol horgolt falvédőt raktak, hol válogatott óriásposzterekkel tapétázták – annyi féle anyag keveredik üde harmóniában ezen az ügyesen megvilágított helyen, hogy biztos mindenki talál közte valami neki való kedvest. Nagyon retro! Mindjárt látszik, hogy az Ötkert egy luxus romkocsma igényeseknek és sznoboknak, pedig itt még nem is mentünk tovább az előtérnél.

Még! De annyi volt az inger, hogy még rendelni se volt időm, már csábított is tovább a többi helyiség. A névadó kerthez közelítvén a nemdohányzó részből egy mértékletesen füstösebbe kerültem, balra a leves-második-sütit kínáló menütől a hamburgerig több félét elkészíteni képes konyha, jobbra egy másik pult, néhány bárszék és asztal, és a különböző magasságokban belógó lámpák alatt két óriási legofigura képe, ami mögött mosdók bújnak, viszont másutt ebből is jut még. Hihetetlen, de a gangos udvar erkélyei alatt újabb pultok sorakoznak, a borostyánnal körülhatárolt lampionok alatt középen kaptak helyet a koraesti beszélgetésekre tökéletesen alkalmas padok, kerti székek és kápás ló (lólengésre alkalmas tornaszer), melyek néhány mozdulattal összecsukhatók és odébb rakhatók, hogy aztán nyári estéken vízpermettel hűsített tánctérré változhasson az egész. No de ősszel és télen? Az első tervek szerint befedik, csak az a kérdés, mennyire lehet majd befűteni? Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, valahogy ezt is megoldják. Mert igény van rá, a kiemelkedő minőségre és a főként Tilos DJ-k nyújtotta változatos zenei alapra fizetőképes kereslet mutatkozik, olyannyira, hogy a menő külföldi klubok mintájára bizonyos létszám fölött nem engednek be több embert, amíg ki nem megy ugyanannyi.

És akkor még mindig nem fogyott el a sok csodálatra méltó elem! Van ott még több extra kényelmes ülőgarnitúrával berendezett terem, amolyan kastélyba illő perverz öreg bácsis és pajzán fiatal lánykás könyvtárszoba, amihez hasonlóval a Most! kortárs bisztróban találkoztunk először, de sokkal kevésbé autentikus kivitelben. Jut eszembe, azt mondtam már, hogy kortárs képkiállításoknak is jutott egy sarok?

Az übertuti mégis a mosdó. Az Instantban ugyan láttunk már hasonló kísérletet, de amit ott elkezdtek, azt itt tökélyre vitték, szemmagasság alatt szinte nem is hagyva szabad falfelületet, a férfiak pisálás közben 10-20-30 évvel ezelőtti tökéletes nők hiányos öltözetű fotóiban gyönyörködhetnek, a lányok pedig régen szexis férfiszínészekkel és énekesekkel szemezhetnek – ha valami tragikus véletlen folytán nem lenne egy sem odakinn, aki megkérdezné: meghívhatlak egy koktélra?"

tapi:

"Meleg volt a söröskorsó. A hideg ellenére nem volt semmi fűtés, a bejárati ajtó meg tágra nyitva. Túl hangos volt a zene. A pincér nem jött magától, a pulthoz kellett mennem.

Amúgy jó."

dé kapitány:

"Közvetlen a Bazilika és a Duna szomszédságában a filmbeli igazán felkapott helyek egyikébe térhetünk. A zene imádni való, talán legjobb a városban, habár a tea semleges: pont olyan, mint mindenhol. A turistákat rögtön asztalhoz vezetik, mi ránézésre tős-pestiek vagyunk, ragozni tovább nem kell. A berendezés viszont mindenkit megindít: szerény négyfős társaságunk gyerekkora kodak-ként pereg, akárcsak az eső, mi kint csepereg."

cyclechic.hu

"Gondoltak bringásokra, csak sajnos szakmailag nem voltak topon. Rossz kerékbetámasztós biciklitárolók várnak az utcán, amihez csak az első kerék köthető, és nem is fér be annyi bringa, mint ahány hely van. Viszont sok rács és pad vár az utcában. Futár  vagy futárjellegű öltözetben nem engednek be."

Értékelés

  apu anyi tapi
dizájn 5 4 4,5 5
kiszolgálás 4,5 5 3 3
közönség 4 3 4 4
zene 4,5 4,5 3,5 5
füst 5 5 5 -
mosdók 4,5 5 5 5
árszínvonal 2 2 2,5 3
  4,22 4,07 3,93 4,17

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr222362227

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkoholtilalom a Belvárosban: Este van, este van… 2011.11.03. 15:24:26

Nem a jó szándékot hiányolom én az önkormányzatnál, hanem a realitásérzéket. Gondolkodhattak volna a 10 óra utáni alkoholárusítás megtiltásakor azon is, hogyan fogják ezt betartatni és mit érnek el vele. Mert a gyakorlat azt mutatja, hogy így semmit. É...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diamond Dave 2010.11.28. 22:26:22

B*sszus, én a fotók alapján megijedtem! Ide csak krokodilos/hadonászós pacis ingben szabad?

blash 2011.04.20. 21:33:16

Mi a rak, nem engednek be bringasmezben?!??!
süti beállítások módosítása