.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 11. 20. - apuska
Hétker Restrobar

Cím: 1072 Budapest, Akácfa utca 7.
Látogatás: 2012. október 17. 19:00-22:30
Google Maps

Sok a biz-basz, sok a giccs, sok a fény, sok a szín, még a sok is sok, de ezzel együtt érdekes.

Telefon: +36 20 333 3314
Facebook: fb.com/hetkerpub
Web: http://hetkerpub.hu

Vélemény

apuska:

A Club Seven megvan? Egy funky és R&B club, mely valamikor 2000 környékén nyitott, klasszikus diszkó, egy chippendale és striptiese showműsorokat is bőséggel kínáló táncos szórakozóhely az Akácfa utca elején. Igen, amennyire érdeklődési körünkbe esik, ez alapján akár még ma is nyitva lehetne, ott az Akácfa söröző szomszédságában fel sem tűnne. De nem. A Club Seven évek óta nem üzemel, 2006-ból valók az utolsó félelmetes partifotók, és hogy azóta mit működtettek a helyén, arról a Google sem mond semmit okosat. Ami biztos, hogy 2012. október 12-én az Akácfa utca 7 szám alatt megnyitott a Hétker Restrobar, aminek a nevét se nagyon tudom hova tenni.

Addig, hogy Hétker, oké, az Ötkert és Super8 logika mentén a névadóknak itt sem kellett sokat agyalni, de mit takar az a kifejezés, hogy restrobar? És műveletlenségem okán most tényleg csak találgatok, miszerint a ’restaurant’ és a ’bar’ angol nyelvű fogalomkörök találkozásából, de még a ’retro’ stílusra is áthallást kínáló fantázianév, ami a fotocellás bejárati ajtó fölött legodarabokból színesre kirakva ha önmagában nem bizonytalanít el, akkor van tovább, és ehhez még csak be sem kell lépni. Az utcafronton, a fával borított falra pontosan annyi tárgyat aggattak (kerékpár, roller, tejes kanna, mindenféle táblák, gyerekjátékok, postaláda stb.), ami azon apró szünetekkel elfér, vagyis egy egyszerű járókelő itt még simán romkocsmának hinné.

De mi sokkal alaposabbak vagyunk annál, minthogy a Hétker külseje alapján ítélkezzünk. Az üvegajtó mellett egy klasszikus kávéházi kialakításnak lehetünk már az üvegablakokon keresztül is szemtanúi, ahol jó lehet délután elfogyasztani egy kávét, hazafelé egy pohár sört, de kb. ennyi  - rövid kaland, míg a tévére vagy a kivetítőre nem kerül semmi érdekes, hosszan nem is csábít. Ezzel szemben, ha beljebb merészkedünk! A földszint alatt pár lépcsővel kezdődik a látványosabb szakasz. Balra egy ún. Góóóól büfé, ahova mindjárt visszatérünk, előrefelé pedig egy ígéretesen nagy terem, benne barátságos pult hosszan, tűéles pontfényekkel erősen megsorozott táncparkett, körbe néhány szék és asztal, és olyan furcsaságok, mint két halott fa madárkalitkával és izzósorral, egy szabadon firkálható üzenőtábla, egy drótkerítés darab, retro képek, tükrök, bútorok, néhány hangszer, tévé, antik rádió és lemezborító.

Volt egy sajnálatos figyelmetlenség az első rendelésünknél, amikor is több sört számoltak fel a nagy beszélgetés közepette a srácok a pultban, s mikor ezt jeleztem, a felelős elnézést kért, és a számla teljes egészét benyelte, hogy ez akkor most az ő sara. Ennek örömére kértünk még egy akciós pálinka+sör kombót (790 Ft), aminek a kiírásával a bejáratnál találkoztunk, de arra meg azt mondták, olyan valójában nincs, mivel még csak most nyitottak, és az csak vendégcsalogató. Tényleg? Ilyen van? Esetleg az étellapról valami izgalmas? No, kifogás itt is volt, miszerint beteg a szakács, így csak pizzák és melegszendvicsek  voltak. Nagyszerű. Mi meg sokan. A helyhiány miatt ezzel az is eldöntetett, hogy nem a piros műbőrkanapékba süppedve élvezzük a több fronton támadó vizuális csapásokat várva a táncra perdülő szingli lányhordákat, hanem lejjebb kényszerülünk, a férfiak többségének nyilván vonzó Góóóól büfé fociszentélyébe, ahol a kivitelezés bármennyire is igényes,  a jó ízléssel út közben a ló valahol azért elszaladt.

Itt, hol a legmélyebben vagyunk, egy magyar zászló rögtön jelzi nemzeti hovatartozásunk. A teret elválasztó oszlopok jobbján azért más nemzetek aranylabdásaiból is összeállt egy komoly arcképcsarnok, illetve néhány rangos klubmez is segít abban, hogy elhiggyük, itt minden a fociról szól. Pedig ekkor a csocsószobát és az oszlopsor balján található teret még nem is láttuk! A két asztalt felvonultató csocsószobában a gyep sávos zöldjét idézi a falszín, melyre nagy meccsek pillanatképeit nyomtatták rá, míg a nagyterem másik felét sokkoló zsúfoltságban aggatták tele focirelikviákkal, melyek közül a legdöbbenetesebb a legendás angol-magyar meccs felállását visszaidéző plafon, és a terem végében egy csík műgyep fölött az a kapu, mely mögött rajzolt emberfejek, mint B közép szurkolók várják az események további izgalmas alakulását. Mindezek tükrében a fellógatott csapatzászlók, a keretezett csapatfotók, a kapuról hanyagul lelógó stoplis, a Puskás Ferenc oltár, az egykori  Labdarúgás folyóirat majd minden lapszáma, a piszoárban a jobb célratartásképp az apró focilabda mind-mind elhanyagolható. Az élmény maradandó!

Hogy mi lesz a Hétker Restrobar jövője, és hogy miként igazodnak majd az igényekhez, azt nyilván eldönti majd az idő. A Facebook oldalukon most azt látom, hogy nagyon ráálltak arra, hogy csütörtök-péntek-szombat este mindig legyen valami ital akciókkal megbolondított táncos esemény, kedd-szerdánként meg a BL meccsekre és a Hétker Sportbárra koncentrálnak, ami itt a Blahához közel, akár még egy ekkora nagy helynek is adhat némi reményt. Hajrá magyarok!

kalimpa:

Fura ez a hely, de nem bántóan. Sok a biz-basz, sok a giccs, sok a fény, sok a szín, még a sok is sok, de ezzel együtt érdekes. 3 szint, igényes kerti placcot idéző kis hely a bejáratnál, pincében a retro, sok-sok igénytelennek is mondható dolog: rádiók, lámpák, ételhordók, bakelitek, néhány színes kürt... Fel sem tudom sorolni, hogy mennyi a dizájnelem, ja lent még van egy a magyar foci aranykorára és Puskásra utaló terem, ez kissé sötét és festékszagú, de legalább csocsó van.

Szóval furcsa, de nem fájó ez a kocsma. Inkább igényes, a maga giccses formájában.

bal:

Hát fura. Nekem összességében ellenszenves a hely (a pincében a 6:3 felállást ábrázoló plafon kifejezetten horror). Sorolhatnám még az indokokat, de annyit sem ér. A kiszolgálás ellenben nagyon kedves, és az árak is jók a belvároshoz képest. Ami még nagyon negatív, az hogy sokáig nem volt semmi zene. Egyszer bepróbálható, de nagy dolgokra ne számíts!

dsila:

Nem lettem meggyőzve. Bár nagyon kedvesek, ez még egy nagyon friss hely, még festékszag van, az étellapról sem készítenek el mindent, ez így még nagyon bejáratós, tiszta és steril.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 400 Ft
Üveges sör: Heineken, 450 Ft
Bor (1 dl): Száraz fehér folyó, 190 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 650 Ft
Üdítő (2,5 dl): Szénsavas üdítő, 290 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Sonkás-sajtos grillszendvics, 750 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr204905372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fokiattila 2012.11.20. 19:11:41

Várunk vissza Titeket mostanában. Kijavítottunk egy-két hibát. A kerékpártárolóra pedig kitalálunk valamit, sajnos erre nem gondoltunk.

Köszönjük a kritikát!

Foki Attila
Hétker Restrobár
üzletvezető
süti beállítások módosítása