.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 06. 15. - apuska
Super8

Cím: 1085 Budapest, Kőfaragó utca 8.
Látogatás: 2012. június 13. 18:00-22:00
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

Az udvaron lévő falfestmény, amely a graffiti és az olajfestészet mostoha fattya rendkívüli hatású mérföldkő lesz még egyszer a művészettörténetben.

Telefon: +36 20 452 4445
Facebook: fb.com/Super8BP
Web: -

Vélemény

apuska:

A Super8 megnyitójáról nem sokkal maradtunk le, 2012. június 8-án indultak, pont mint az Anker't.

Ahogy az utcafronton fotóztam, az ajtószomszéd 'Iron Gym' egy erős embere mindjárt érdeklődött, hogy miért, és hogy mutassam meg neki a képet. Mondtam, hogy nyugi, nem akarom bántani, csak a kocsmára lövök, az érdekel, aztán már azt sem bánta, ha rajta marad az edzőterem is, mert hogy az is a Super8 értékét növeli!!!

Tavaly nyáron eme fantasztikus Super8 nevű intézmény helyén még a nagy reményű Kasza Blanka Kőfaragó nevű művészeti kult kocsma és központ üzemelt, de csak kb. 2 hónapig. Az új tulajdonos a 8-as szám szerencséjében nyilván egy fokkal jobban hisz, így alkalmanként elő is húzza, többször visszaköszön a dizájnból: kiadja azt két dobókocka összege, a Kőfaragó utca bármelyik végéből jól látható cégér, vagy a keresztes háborúk dicsőségét megörökítő templomi hangulatú harcos festmény (műelemzését lásd alább).

És tényleg szuper, hogy a Blahától és az Astoriától néhány perc sétányira, a Roham kávézótól egy kőhajításnyira van egy hatalmas, murvával borított udvarral bíró hely, ami nyugodt szigetnek tűnik a közeli Kazinczy utca forgatagához képest. (Még.) A majd égig érő falak között ennek ellenére sem volt bezártság érzetem, mert azt kellemesen szellősen rendezték be a már szokásosnak mondható sörpad, szék, lomtalanításból megmentett fotel-asztal kombinációkkal, illetve a hatalmas napernyőkből is épp csak annyi van, hogy akinek nem jut a fák árnyékában hely, vagy egy kis eső miatt még nem szaladna be az épületbe, annak legyen érdemi alternatíva.

A külső söntéstől elválasztott Szőke kolbásztanya magánya meg egészen romantikus. Szinte kedve támad az embernek rendelni valamit, és nem feltétlenül az illatok miatt, csak hogy foglalkoztatva legyen az amúgy békésen olvasgató mustárharcos, ahogy jó időben a benti pultnál is csak azért rendelnék alkalmanként, hogy ne azt érezzék, fölöslegesen mentek be dolgozni. Na de a Super8 nyitva tartása alapján azt gondolom, itt hamarosan sokszínű zenés-táncos mulatságok kerekednek, és hihetetlenül menő lesz majd a Super8-ba járni, mert hogy ez a 'másik oldal'. A durván szemkápráztató belső konstelláció enyhén tudatmódosulva garantált külön estés program, a képek, a festmények, a bútorok, a lámpák, és persze a falra is felkúszó cikk-cakkban zebracsíkos padló, amitől még Győzike is sírva fakadna.

Nagyon-nagyon szerethető, szuper az egész, ahogy van.

kalimpa:

na végre, igen, ez az ami kell a pesti parasztnak - vagyis nekem - romkocsma néven.

jó a kiszolgálás, barátságos emberek gyülekezete, a design még kezdetleges, de ami
már megvan az nagyon ígéretes szerintem:

a freskószerű festmény az udvar falán nagyon mutatós, kb. 6 darab ló és lovasaik küzdenek a 8as szám jegyében, legyőzve a 9es hatalmát. az udvar gyöngyszeme még a kb 8 méter magas Superman színekbe öltöztetett vagyis festett életnagyságú zsiráf szobor, nagyon jól mutat, már-már perverz fantáziánkat is megmozgatta.

az árak barátságosak, illetve foci eb meccseinek ideje alatt még kedvezményesek is. gyerek, kutya s bicajbarát hely lévén vígan lehet vinni ezt is, azt is a belső szabadtérbe, de rossz idő esetén bent is vannak kellenes kanapék, székek, asztalok.

nálam 5ös a 8as!!

dancsopanza:

Majdnem Kulti! Ha szorgalmasan járnak ide az emberek, akkor itt fog reinkarnálódni a Kultiplex. Nagyon hasonlatos.

strasszi:

Romkocsmában nem szokott ultrakedves kiszolgálás, plusz gyerekbarát környezet. A kaja szuper, de az italválaszték még szegényes.

bal:

Nagyon jó. Pozitív csalódás! Végre egy őszinte hely, ami talán egy jó kocsma, talán egy jó hostel, talán mindkettő lesz. Engem rögtön elkapott a hangulat, nagy kert, benne egy SUPERMAN ZSIRÁF, ezen a szinten olcsó árak. Tényleg olyan érzés, mint az első Szimpla. A pultosok is nagyon jó arcok. A+, ajánlott.

dé kapitány:

"Nagyon zsiráf!"

balu:

A belső tér baráti: hidrák, katica vagy amit akartok.

Viszont az udvaron lévő falfestmény, amely a graffiti és az olajfestészet mostoha fattya rendkívüli hatású mérföldkő lesz még egyszer a művészettörténetben (vagy nem - szerk). Valódi grandiozitását nem a gigászi kompozíciós baklövése adja (3x4m kép egy 10x ekkora falon), hanem az aránytalanságoktól hemzsegő barokkosan zsúfolt szürreális ókori csata jelenete, ami közelebbről megvizsgálva igazán figyelemre méltó eklektikus-torz-konfúzió a maga műfajában. A mű központi kérdése minden valószínűség szerint az hogy: Vajon a zsiráfnyakú lóról lándzsával döfni készülő 8as, megsebzi-e 9-est? A válasz egyértelműen NEM! Teljes megértéséhez azonban sokat kell ásni, talán még a dackorszaknál is mélyebbre. Az óriás tomporral megáldott lóról íjazó farpofájú törpe a kép jobb szélén igen szembetűnő gyorsasággal rettenti el a gyanútlan szemlélőt minden további mélyebb analizálgatástól, ennek fő okaként a bennünk élő legmélyebb félelmek táptalaját tehetjük felelőssé. Túl az előítéletektől terhes bűnbak keresésen, lesz itt még meglepetés, megtaláljuk a személyiségünk legmélyebb bugyraiból előtörő 7est is, víziók fognak feltárulni nem várt összefüggések kíséretében. Mindenek előtt azonban szeretnék tiszta, minőségi sört tölteni a pohárba... szomorú hírem van azok számára akik a létezés és az őskáosz bennünk gyökerező legmélyebb mozgatórugóinak összefüggéseit nem bogozták ki önmagunkban, sem az élet valós értelmével kapcsolatos kérdéseket nem tisztázták, illetve meg sem kísérelték. Nincs értelme töprengéseiteknek, jobb ha odébb álltok a szomszédos Gyurma György képző pinceintézménybe. A kitartás mindig meghozza eredményét (pl: izomagy szimptóma), ha másképp nem is, akkor a sokadik korsó képében... helyre álltak az arányok, torziót retorzió követ és kit érdekel a heves csata, amikor halott lovon ölel a szerető és mindjárt ránk húzzák a véres rongyot.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 370 Ft
Üveges sör: -
Bor (1 dl): Tűzkő Dunántúli Rosé, 150 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 550 Ft
Üdítő (4 dl): Limonádé, 400 Ft
Meleg ital: Capuccino, 280 Ft
Harapnivaló: Házi sült kolbász, 990 Ft

Értékelés

4,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr764587444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csikostigrincs 2012.06.16. 11:37:11

Nagy öröm lehet egy ilyen szuperkocsma mindazoknak, akik nem küzdenek már negyedik éve a különböző itt nyitott klubok, kocsmák zajával, a reggeltől-reggelig kiabálással, zenével. Hogy gyerekbarát lenne a legújabb, most éppen Super8 néven? Hát, talán kérdezzétek meg a három éves és a tíz hónapos kisfiaimat, akik sírva riadnak fel álmukból, koruknál fogva még elég sokat aludnának, amióta megnyitott ez a gyerekbarát hely. Lehet, hogy csak a fizetővendégek gyerekeivel barát? A környéken lakók gyerekei nem fogyasztanak, az enyéim is csak az ingyenes nyugalmat szeretnék. Üdvözlettel egy nagyon elkeseredett család a Gyulai Pál utcából.

Alchita 2012.06.16. 16:04:12

Fantasztikus Szuper hely, ami sokkal több tiszteletet érdemel mintsem korholt vádakat. Az üzemeltetés már-már túl óvatos a környező lakók nyugalmának megzavarása tekintetében, minket is udvariasan betessékeltek este 10kor, jelezvén, még sajnos nem sikerült befejezniük a kert hangszigetelését. Az egész hely a megbékélés és pihenés jegyében tündököl. Végre valami amit elveszettnek hittem!
Ajánlom mindenkinek korhatár nélkül!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2012.07.27. 13:47:13

@Kissa: Az Urimuri nekem még új infó, de ennek ismeretében rágyúrunk. Hamarosan!
(Csak félek, a csapat csóró tagjainak fájni fog!)

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.05.05. 23:12:44

Nem is olyan rég az utca másik oldalán álló ház egyik második emeleti lakásának ablakából tökéletes rálátásom volt az egykori Super8-ra, mi jelen állás szerint egy üres telek, és csak a kőkerítésen a festés utal arra, hogy itt egykor a nyolcadik kerület egyik legjobb kocsmája volt.
süti beállítások módosítása