.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 11. 7. - blogoutsider
Presso
pixel cégér Helyszín: 1055 Bp., Falk Miksa u. 21.
Látogatás: 2011. október 28. 18:00-22:50
 Bezárt, megszűnt! 

> A Presso abszolút az olyan országokat követi ahol a vendéglátás csúcsa nem a nyesedékhúsból készült, mikrózott pörkölt és ezért is emelkedik ki a magyar átlagból.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 332 4793
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/Presso.hu
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 14-22; Szo: 17-22; V: zárva
Extrák: konyha

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dreher, 550 Ft Dreher Bak, 580 Ft
- HB búza, 750 Ft
- Pilsner Urquelle (0,33l), 580 Ft
- Miller (0,33l), 650 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Frittmann folyóbor, ... Becherovka, 700 Ft
Laposa rizling 2008, 440 Ft Unicum, 800 Ft
Ruppert rozé 2010, 400 Ft Jack Daniel's, 950 Ft
A Kutyafáját 2008, 550 Ft Márton és Lányai pálinkák, 1200-1600 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 360 Ft Tea, 420 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 380 Ft Capuccino, 450 Ft
Szentkirályi ásványvíz (0,33l), 320 Ft Májpástétom, 890 Ft
Old Jamaican gyömbérsör, 450 Ft Lasagne, 1750 Ft

Fotók

Vélemények

pándi:

"A Presso abszolút az olyan országokat követi ahol a vendéglátás csúcsa nem a nyesedékhúsból készült, mikrózott pörkölt és ezért is emelkedik ki a magyar átlagból. A kiindulási pontot inkább az olyan helyek határozzák meg, mint Olaszország, ahol létfontosságú a friss és jó minőségű alapanyag, vagy mint Portugália, ahol a személyzet első alkalommal is már úgy üdvözöl, mintha régi ismerősök lennétek és ahol a konyhán nincs olyan igény amit ne tudnának kielégíteni. Csak éppenséggel a Pressoban ehhez nem kell bokáig állni a cigicsikkben, ami portugál testvéreinknél elengedhetetlen dekoráció (nem beszélve a mosdóról, ahol az ember majdhogynem leveszi a cipőjét).

Én magam inkább a délutáni sávot preferálom, nyugodt étkezéssel friss ristrettoval a végén, de sötétedés után kellemesen megtelik a hely inkább az italkínálatban érdekelt közönséggel. Leginkább olyan embereknek ajánlanám, akik inkább szívesen ráfordítanak egy nüansznyival több pénzt a minőségért ha étkezésről van szó, illetve azoknak, akik szeretnének úgy meginni egy sört, hogy a romkocsmákkal ellentétben nem kell fél órát nyomorogva sorba állni, meg nem tapossa feketére a körmüket 3 bespeedezett angol turistacsoport.

u.i.: Most mesélték a pultból a srácok, hogy Angelina Jolie is a Presso vendége volt a napokban, s hogy a borospohár, amiből ivott, még érintetlen! :)"

apuska:

"Túl finom hely a Presso a magamfajtának. Nem is nagyon csábulnék be ide magamtól, hisz nem kávézom, és a minőségi kajákat is csak messziről szagolom, de ha itt lehet nap mint nap megtalálni Pándit, akivel épp egy közös videó-sorozat lehetősége forog fenn a fejekben, akkor ám legyen. A szomszédos Tóth kocsmánál csak jobb lehet, magamat is meggyőzve érveltem.

Milyen hülye név már ez, jutott eszembe, míg vártunk rá. A Facebook szerint: Presso. Így. Két s-sel, rövid o-val, angolosan. Esetleg Presszó, mert az ötletes logóba az is bőven belelátható, ott a csésze alatti tányér lehet z betű, a kávé gőze meg a vessző. Részletkérdés. Részletkérdés? Manapság, amikor minden emlegetett helyre a neten keresnek rá először az emberek, akkor hogy lehet ennyire megkülönböztetés nélküli nevet adni valaminek, ha csak direkt nem akarják kitenni a köznek, ha csak nem akarják megtartani a hely exkluzivitását, hogy híre szájról szájra terjedjen, mielőtt elözönli a slepp? Lehet, akkor a Kocsmablog most keresztbe tesz?

Az 550 forintos Dreherem közben megérkezett. A borválasztékot feltüntető táblán 400 Ft/dl-től indultak a tételek, mi meg mint kezdő buzi a gőzfürdőben azt sem mertük megkérdezni, hogy folyóbor esetleg van-e fröccsnek? – noha volt. Az A38-ról és az Instantból ismerős személyzet ezúttal a helyhez mérten volt visszafogott megjelenésében és viselkedésében, copfba kötött hajuk, kockás egyeningjük jól illett a lágy jazz zenével andalító ízléses és hangulatos Presso finoman antikolt falai közé. Állítólag jól kiegészítik egymást. Egyikük a koktélok nagy mestere, másikuk a borokhoz ért. A tulajdonos, s egyúttal szakács meg természetesen az ételekhez, így a napi kínálatot mindig az határozza meg, hogy reggel a piacon milyen alapanyagokat talál, mert ő csak a tökéletesből merít. Mit is kóstoltunk meg? Ó, hisz majd másfél hét távlatából annak még az íze is felsejlik, a fantasztikus májpástétom, amihez a kiváló kenyér igény szerint pirított vagy friss, illetve a szilvaágyon elkészített szűzérmék.

Úgy rémlik, egy bizományiként is működő szőrme- és bundaüzlet volt még nemrég a Presso helyén. És most? Alig több mint egy hónapja? Szintén csak egy szűk vásárlóréteget megcélzó tökéletes gasztronómiai élményt kínáló üzlethelyiség, amelybe azóta bekerült egy nagy adag szakmai tapasztalat és csupa szív. Van itt mire büszkének lenni! És ha korainak tűnne a zárás, jelzem, nem kell ettől megrettenni, bár a kintieknek jelzésértékként este 10-kor lehúzzák az ajtón a sötétítőt, azért a bentieknek nem muszáj sietve odébbállni."

anyicska:

"A Presso picit kilóg azokból a kocsmákból, amelyeket látogatni szoktunk. Amikor megnéztem a képeket a FB-on, gondoltam, hogy drága és sznob lesz...

Olcsónak nem volt olcsó, az igaz. De a helyi ételek és italok magas minőségéhez képest viszonylag emberiek az árak. Ami a Presso sznobságát illeti, ebben tévedtem. Nagyon jól éreztem magamat, fiatal, barátságos kiszolgálás várt ránk, ahogyan a közönség is. Imádtam a hely hangulatát, a 20-as, 30-as éveket idézte, akkori zene, tonet és más fából készült bútor, minimalista díszítés, tiszta falak, semmilyen fölösleges kép, és középen gyönyörű csillár, amely dominál mindkét emeleten.

De a mosdó volt a csúcs! Minden tiszta, elegáns, a padlón és a falakon stílusos fekete-fehér csempék. Mindenkinek jár egy tiszta, illatos törülköző, és a helyi tükör mintha sokkal jobb képet adna vissza, mint bárhol máshol. Nekem a Presso meglátogatása egy kis ünnep volt, éreztem, hogy itt tényleg a minőség és a vendég van az első helyen. Bár a korlátozott anyagi lehetőségeim miatt nem biztos, hogy rendszeresen oda fogok járni, mindenkinek, aki megteheti, erősen javaslom!"

"Nem tipikusan bringás hely. De a Presso előtt azért így is akad egy valamirevaló fa, amihez ki lehet kötni a bringát, ha mégis igény mutatkozik."

Értékelés

  pán apu anyi
dizájn 5 4,5 5
kiszolgálás 5 4,5 4
közönség 4 4 4
zene 4 4 4
füst 5 4,5 5
mosdók 5 5 5
árszínvonal 4 1,5 2
  4,57 4,00 4,14

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr603346978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása