.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 08. 29. - anyiii
Pándi Balázs

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Pándi Balázs
Születésnap: 1983. augusztus 6.
Foglalkozás: koncertszervező, zenész

Mottó: Semminek nincs semmi értelme, és ami nem megy,
azt erőltetni kell.

> Ex-bárpultos, koncertszervező, dobos. A honi underground ismert figurája. Többek közt Otto von Schirach őrült performanszaihoz adta az ütemet, majd kikötött az A38-on és széleskörű zenekari kapcsolatai révén fellépéseket szervezett, időnként a Fuck to the Music blog brutál metál arcaként ijesztgeti az embereket. Újabban a japán Merzbow-val vannak közös fellépéseik, illetve a Contact Gonzo harcművészeti show táncosai mögött dobol, pl. a Trafóban. Öntörvényű, csapongó, lázadó. Soha nem lehet tudni, mi lesz a következő lépése.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- 9 évet lehúztam egy fúvószenekarban, és minden bizonnyal valamelyik fúvószenekari táborban vagy külföldi úton. Arra emlékszem, hogy minden ilyen külföldi út végén volt egy „buli”, és egyszer valahol Ausztriában egészen véletlenül a befogadó iskolaigazgató szomszédja volt kettőnk szállásadója a 60 emberből két faluval odébb. Állítólag látta, hogy cigizünk, meg bort iszunk 10 évesen a birkák között rohangálva, és ezért betiltotta a bulit, így mindenki elképesztően be volt rágva ránk.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Gimnázium utolsó éveiben minden nap, pedig akkoriban egyáltalán nem fogyasztottam alkoholt, egyszerűen csak szerettem társaságba járni. Egyszer csak hirtelen a pultban találtam magam, és lehúztam sok-sok évet a Fészek klub, Süss fel nap, West Balkán szentháromság pultosaként, illetve néha pohárszedőként is funkcionáltam utóbbi kettőben. Így mondhatni, hogy olyan 2008-ig szinte minden nap kocsmában illetve szórakozóhelyen voltam. Több mint fél éve vissza kellett vennem a szórakozásból, de a mai napig szeretek elbolyongani, legfőképp azokra a helyekre, ahol ismerősök dolgoznak. Megvan a varázsa, hogy az ember elindul az ismeretlenbe, ahol várja egy ismerős pultos, akiről még nem tudja pontosan, hogy ki, meg biztos, hogy akad még egy ismerős és velük meglehet beszélni az aktuális helyzetet.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Ismerjem a pultost.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Wichmann kocsmája. A pultosuk Pisti törzsvendégem volt zárás után Fészekben, így ismertem mielőtt elkezdtem volna oda járni. A hely hangulata, Pisti személye, Tamás iránti tisztelet és a barátaim, akikkel be szoktam térni, együtt emelik fel a képzeletbeli trón csúcsára a helyet.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- A száraz fehér / rosé fröccs bármilyen hígításban egészen a házmesterig bezárólag kedvelt italom. A lakófröccs (1 bor, 4 szóda) a legjobb ital, ha másnap dolog van. Ezenkívül ételek mellé néha 1-2 deci vörösbor, amikor magam főzök. Töményekből nagyon-nagyon ritkán kis Jägermeister, illetve minőségi pálinka lehetőleg Csalló Jenő főzésében.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Portugália a mennyország. Mindenkinek ki kell menni legalább egyszer és megtapasztalni, ami ott van. Akkor a pultos nem hinné, hogy rocksztár, mert le tud cserélni egy söröshordót, a vendég nem kerekítene, hanem jattolna és tudna köszönni, a tulajdonos nem csak azért és annyira menne a helyére, hogy felmarja a heti bevételt, és ezek a csoportok ennek megfelelően is viselkednének.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Attól függ, hogy mivel kapcsolatban ismernek fel. Amikor 600.000-szerre üvöltik a fejembe büdös szájjal, hogy MEGDUGTAD-A-DUKAIREGINÁT?, az borzalmasan tud zavarni, és akkor rövidre fogom a beszélgetést egy "nem, szia, további jó estét neked és a barátaidnak" válasszal. Viszont volt sok-sok pozitív tapasztalatom is, és szerencsére ebből szokott több lenni. Egyszer az Instantban volt egy félvér srác, aki itt él, és elmondta, hogy mennyire sokat jelentett neki az interjúm, amit a jazz élő legendájával Archie Sheppel készítettem, és amiben a jó részben a Black Panther Partyról, a fekete polgárjogi mozgalmakról, és a feketék jelenlegi helyzetéről beszélgettünk.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Egyre inkább.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Hogy kevertem többféle töményet.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Amit a szem megkíván, az esetek 80%-ban beválik. Hideg szénsavas víz, kaukázusi kefir, ramen, hideg leves.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Rendesen rágjátok meg az ételt mielőtt lenyelitek, és ne járkáljatok annyit mezítláb!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr973171412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeadBodiesEverywhere 2011.08.31. 08:08:10

Baláááázs! alap arc, hatalmas szívvel...

Styxx 2011.09.02. 11:04:22

"Attól függ, hogy mivel kapcsolatban ismernek fel. Amikor 600.000-szerre üvöltik a fejembe büdös szájjal, hogy MEGDUGTAD-A-DUKAIREGINÁT?"
Ráadásul az ilyen indiszkrét szuttyóságra kötelező nemmel felelni. Ha megvolt akkor is. Mi köze hozzá egy büdösszájú indiszkrétnek? Ha hallgatsz, akkor meg alapot adsz a susmusra, hogy hát persze, hogy meg.
süti beállítások módosítása