.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 05. 13. - apuska
KisErkel Café
pixel cégér Helyszín: 1092 Bp., Erkel u. 14.
Látogatás: 2010. április 28. 18:40-21:30
 Bezárt, megszűnt! 

> 9 hónap múlva visszagurulok és megolajozom a kicsikét.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 210 7351
Web: http://kiserkelcafe.hu/
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 16-02; V: zárva
Extrák: kivetítő, társasjátékok, wifi, csocsó, különterem, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Borsodi, 380 Ft Löwenweisse, 560 Ft
Staropramen, 490 Ft Staropramen Dark, 520 Ft
- Coronita (0,33l), 840 Ft
- -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Soproni Zöldveltelini, 150 Ft Becherovka, 390 Ft
Soproni Kékfrankos, 150 Ft Jagermeister, 580 Ft
Gangl Soproni Kékfrankos Rosé, 210 Ft Panyolai pálinkák, 660 Ft
Dereszla Tokaji Furmint, 250 Ft Ballentines, 620 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 260 Ft Capuccino, 330 Ft
Gyümölcslevek, 260 Ft Forró csoki, 310 Ft
Balfi szénsavas ásványvíz, 80 Ft Tea, 270 Ft
Red Bull, 650 Ft Ropi, 90 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Miért kis Erkel? Apja fia, anyja lánya? Talán van a közelben egy nagy Erkel, egy öreg Erkel, vagy erős Pista? A kávézó névválasztásának ihletét nyilván az alapterület és az utca nevének kombinációja adta. Viszont Erkel Ferenc híres magyar zeneszerzőre való egyéb utalást sehol másutt nem találtam, konkrétan annyira messze van a hely a klasszikusan klasszikusként jegyzett zenei vonaltól, mint a tokaji Szandi presszó a pécsi Kino Cafétól. Pedig mi csak egy Ráday utcai olcsóbb sörös teraszra vágytunk... Ilyet nem leltünk, ezért kompromisszumoktól terhesen bepróbáltuk a KisErkel kávézót, hátha ezen a jó légkondíciókkal bíró zárt helyen kis vigasztalást kapunk.

A pultoslány kedves, a bringát betolhattuk az övé mellé. Hogy hogy nem, jelenleg pont az ő festményei vannak kirakva körbe, de azok milyensége teljesen rendben, kár is lenne belekötni, így a sörcsapolási lehetőség mellett ő is kiharcolta magának a megtisztelő kreatív igazgatói funkciót, akár legutóbb a Matiné göndör hajú lyánya - ugye emlékszünk még?

A szokványos tévé helyett kivetítővel próbálták bevonzani a Bajnokok Ligájára fogékony tömegeket, de mert azok csak nem jöttek, hol a VH1 zenei palettája, hol a Sat1-en futó német szinkronos Titanic úszott, míg el nem süllyedt, átadva helyét ezzel egy saját zenei válogatásnak.

A pult egy bazi nagy betonkoszorú. A beltér magas, ráadásul jól funkcionál a füstelszívó, a fakocka padlós dobogóra ültetett alacsony pamlagok és játéktábla vésett párnás puffok kifejezetten kényelmesek, csak az a tolóajtós / elefántos wc-kefés mosdó előtérben lévő fogas került idétlen helyre, és a nyári időszakot leszámítva kissé mondjuk alulméretezett.

Egy leheletnyit kíváncsiskodtam, mi van a csigalépcső másik végén? Mikor nem volt épp forgalom, a pultoslány levezetett, és míg lefotóztam, elmesélte, hogy kb. 2 éve nyitott ez a rész meg, és hogy régen itt egy börtön üzemelt! Itt a hűvös pincében bulikat tartanak, ha valaki úgy igényli, akár saját zenével, ráadásul jár mellé grátisz kivetítő, csocsóasztal, és az alsó szinten egy külön, ámde koedukált WC. Csak hazafelé a csigalépcső elcseszettül veszélyes.

Komolyan mondom, ilyen hozzáállás, ilyen kiszolgálás és eme remekbe szabott hangulati elemek után már majdnem azt hittem, a KisErkel szinte tökéletes. De ekkor kértük a számlát, hat személyre, egyben. Soknak tűnt az összeg. Tudom, genya vagyok, de bármilyen kedves is voltam eddig, nem voltam rest szólni érte, vagyis tételesen végigvettük mit fogyasztottunk, a pultban a drága jófej meg nem győzte lehúzni és átírni a saját verzióját, noha egyszer sem volt komolyabb vendégsereg, akik megzavarhatták volna, vagy olyan társaság, akivel összekeverhette volna az asztalunk. Vagyis nem merek másra gondolni, mint hogy ellenállhatatlan sármomtól részegült meg, nem tudta, mit tesz... szándékosság? Na, ne!!! De a kiosztott pontban ez most büntet."

kalimpa:

"hangulatos első randis hely ez kéremszépen, halkan doromboló zenével és csaposhölggyel, akinek fenemód csinos a női vázas bringája, gondoltam is, mivel mellé támasztottam az én gringó csepelemet, hogy vajh' mi lesz ebből... kis roller, vagy tacskó...?! ;) ...még bármi lehet, majd 9 hónap múlva visszagurulok és megolajozom a kicsikét.

Rádayból nyílik és tűnik el a szem elöl bármikor, ha az ember nem céltudatosan keresi a sörhálójával, de ha megvan, akkor már túl nagy baj nem lehet, be megy, leül a kis priccsekre, rendel egy két italt, elfogyassza, beszélget, cigizget, bambul, izgul, hallgatja az ódon muzsikákat, és mindeközben az élet nagy dolgain morfondírozik...

a belső kultúrált bőrhatású fotelekből és nagyon-nagyon alacsony asztalokból áll egy 15cm magas dobogón, aminek értelmét nem látom, de dizájn elemnek nem rossz! a chill out kifejezés, ami először eszembe jut beléptemkor, pedig semmi különös vagy meglepő nincs itt, de valahogy mégis egy kis nyugalomszigetére hajaz nálam.

jó itt lenni és kész..."

dancsopanza:

"Ha egy csendes beszélgetős helyet keresnél, akkor talán jó választás lehet. A kiszolgálás kedves, az árak tűrhetőek, a kifújt füstöt meg elszívja a légtechnika, a wc-ben meg van papír, szappan meg ilyenek.

Semmi különleges, a hely kialakítása viszont talán érdekesnek is mondható. Ha a kedvezőbb árfekvésű sört választod a Borsodi íze fog hazakísérni. Ha kávézol, vagy teázol akkor viszont nem. Aki ismeri a futton ágy kinézetét és mibenlétét az készüljön, mert kicsit az ülőalkalmatosságokon talán úgy érezheti magát az ember, mint majom a köszörűkövön, de legalább van sakk, illetve malmozási lehetőség, amíg a többiekre vársz. Már mint a hokedlik tetején."

strasszi:

"Nem egy nagy hely, bár a belmagasság tágítja ezt az egyterű kultúrkocsmát. Látszik, hogy ez olyan punnyadós délutáni hely, ahol a kényelmes elheverve megihatsz egy-két kört. Nagyon barátságos. A belseje tiszta rendezett. Elég igényes a kivitelezés, ami nem megszokott az ilyen helyeken. Üdítőleg hatott rám, hogy végre nem nyikorgó székeken kell hesszelni. Az árak sajnos tipikusak, bár a Ráday utcából nézve nem is olyan magas. A profi elszívórendszer gondoskodott arról, hogy a füst ne legyen zavaró.

Külön dicséretet érdemel, hogy a zárt tér ellenére kutyabarát hely, bár ez lehet, hogy csak a törzsvendégeknek dukál. Egy aranyos mindenkivel kokettáló fekete labrador rohangált körbe-körbe és a nyálas labdáját tukmálta az arra kapható vendégeknek. Eldobás után rákkenrollozó mozgással próbálta visszahozni, miközben kicsit átrendezte a puffok helyzetét.

Sajnos meg kell említenem, hogy a végén a számlára kicsit vastagabban fogott a csapos lány ceruzája. Miután reklamáltuk az el nem fogyasztott tételeket, azokat készségesen lehúzta róla és korrigálta a végösszeget. Nem tudom mi volt e mögött, remélem csak egy elszámolás, pillanatnyi zavar a rendszerben. Szívesen venném, ha kommentbe meg tudnátok erősíteni, hogy rendes hely ez."

"Dícséretes a bringás néphez való hozzáállás: odabenn jut hely gépnek és embernek egyaránt."

Értékelés

  apu kali dan flet str anyi
dizájn 4,5 4 4 4,5 4 4
kiszolgálás 4 4 4 2,5 2,5 4
közönség 4 4 4 4,5 4,5 4
zene 4 3,5 3 4 3 4
füst 4 4 3 3,5 4,5 4
mosdók 3 3 4 4 4 4
árszínvonal 3 3 4 3 4 4
  3,79 3,64 3,71 3,71 3,79 4.00

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr871992676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avocado · http://www.fovarosirejtveny.blog.hu 2010.05.13. 22:42:56

de jó néz ki! most pont ezt hianyzott nekem Pesten

Ann La. 2010.05.15. 15:37:09

KISERKEL! Én ismerem a "kishölgyet" nem akart becsapni! Lehet, hogy tán mégis tetszettél neki. Mit gondolsz!?
A hely nagyon jó voltam ott szülinapi bulin, a kiszolgálás is jó, tuti!

nothusculpo 2010.05.15. 17:54:08

Vártam már, hogy mikor kerül sorra a Kiserkel, és lőn :) Boldogan tapasztaltam, hogy nem húztátok le nagyon. Szerintem egy nagyon jó kis hely Bjudapeszt szívében, szeretek betérni oda, mert az oda járó vendégek többsége nyitott az új emberek befogadására, és nem azt érzem, mint a legtöbb fővárosi kocsmában, hogy idegen vagyok, és mit keresek én itt. Részben persze ez a pultoslány kedvességének és szociális érzékenységének is betudható. Biztos vagyok benne, hogy ez a kis elszámolás is a véletlennek köszönhető, mert velem mindig pontos volt, sőt volt olyan eset, amikor véletlenül ottfelejtettem a pénztárcámat, amiben nem kevés pénz volt, és amikor mások megtalálták és el akarták rakni, a tettek mezejére lépett, harci amazon módjára megmentette, és visszaadta. A másik szimpatikus dolog még a Kiserkelben, hogy van kiállítás, amitől kicsit mindig megújul, és üde hatást kelt. Szóval jó kis beülős, beszélgetős hely ez, buli előtti alapozásra is tökéletes, és még nem fertőzte meg a Rádays sznobizmus.

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2010.05.15. 20:31:43

Ha a Kiserkelről van szó, akkor én is csatlakozom a visszajáró elégedett betérők közé. Mert visszajárok, ott sokszor találkozok, kávézok, sörözök, sőt jó boraik, pálinkáik is vannak. ez sem utolsó szempont.
És egy fontos dolog!Végre Egy hely, ahol Tom Waits is szól a zenegépből!!!!
süti beállítások módosítása