.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 05. 12. - apuska
Kino Café - Uránia mozi
pixel cégér Helyszín: 7624 Pécs, Hungária u. 19.
Látogatás: 2010. április 23. 19:20-20:30
 Bezárt, megszűnt! 

> Üzenem minden Darknésönös és Gótikus fekete bőrben izzadó sápatag kákabelűnek, hogy irány Pécs, boruljatok le a főtéren, majd toljatok egy macifröccsöt a Kino-ban!

Adatlap

Elérhetőség: +36 72 511 732
Web: -
Facebook: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 15-01
Extrák: mozi, koncert, tánctér, terasz

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Zlaty Bazant, 390 Ft Heineken, 390 Ft
Soproni Démon, 390 Ft -
- -
- -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Ritzu Tamás Villányi Portugieser, 150 Ft Unicum, 500 Ft
Ritzu Tamás Villányi Rosé, 150 Ft Becherovka, 500 Ft
Ritzu Tamás Villányi Olaszrizling, 150 Ft Rézangyal pálinkák, 700 Ft
Tokaji Sárgamuskotály, 200 Ft Jack Daniels, 600 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Gépi üdítők, 160 Ft Capuccino, 280 Ft
Rostos gyümölcslevek, 200 Ft Dilmah teák, 260 Ft
Ásványvíz, 250 Ft Snikers, 180 Ft
Szóda, 40 Ft Chips, 300 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Budapesten már régóta hagyománya van az 'alakítsunk ki kocsmát a mozi előteréből' felfogásnak, hisz felettébb praktikus, többfunkciós, tágas, és mindamellett az átalakítása is relatív olcsó, hogy konkrét példaként csak a Toldi mozit említsem, mint nagyon is tipikus.

Valamilyen szinten Pécs is főváros, ahogy az Uránia is valamilyen szinten mozi. Bár a régi dr. Doktor Sándor utcai épület akár Tanácselnöki Hivatal is lehetne, amilyen tekintéllyel a konténer mögött szigorú ablakszemeivel az utcára néz, de morcos megjelenésén egy szikrányit tompít, ahogy homlokán a dolby sztereót és a régi idők uránbányáinak dicsőségét hirdeti, és szájában a fogak mint megannyi szuvas szék.

Az árak már-már szokatlanul pestiek. Bizonyára jár ez a nívó a kizárólag pultnál kiszolgálós emelt szinten művészi légkör mellé: a hátsó piros fal melege, a kis meggyőződéssel összeszedett alacsony asztalok és puha műbőrborítású székek, a régi katódcsöves rádiók, a polcokon a filmtekercsdobozok, a magasról belógó krómozott lámpák, a tarka mintás kövezet tényleg adnak valami egységes összképet, ráadásul nagyon is szerethetőt! De hogy mit keres a vágott söröm alatt a pultba beépítve Drakula (1431-1476) sírköve???

Szerencsénk volt, PEN-nek hála, vagy PEN-től független nem érkeztünk csúcsidőben, csend volt, semmi zene. A minimál teraszon található két asztal közül az egyik még szabadon volt, de persze bent sem volt tömeg, miközben országmegváltó Kocsmablog terveket szövögettünk, szemeink a gyér forgalmú utca lányain legeltettük, vizslattuk a hangtechnikát pakoló meglett férfiak átviteltechnikai módszereit, és óvatos pillantásokkal illettük a szemközti lakások roma lakóit. Igen, a mozgókép teszi, hogy a Kino Caféról való képalkotásunk még az alkoholgőzös éjszakai bulikat és koncerteket megelőzően is színes."

kalimpa:

"erről a kocsmamozi kombóról én csak jót tudok mondani, szóval kissé elfogult leszek most, de seráfütty, ilyen is kell...

kb. 3éve jártam itt először egy hideg téli napon, házibuli volt a Kino szomszédságában, iszogattunk, és jó időben jókor átballagtunk a moziba. kurva nagy party volt DJ.ZÖLD prezentálásában, folyt a sör, roptunk reggelig, tekerődtek a bakelitek.

most 3 évvel később valami hasonlóan jó érzés kerített hatalmába, csak most még világos volt és nem volt buli, de a csapos ugyanolyan jófej volt, a klotyó ugyanolyan rottyant, a sör ugyanolyan finom és ugyanaz a remek mozi és retro hangulat kapott el, mint akkor a buli ideje alatt. szeretem ezt a helyet, járnék többet is ide, ha kicsit közelebb lenne... ivó a moziban, filmnézés a kocsmában. tökéletes vegyítés."

strasszi:

"Ez olyan, mint a Toldi Pesten.

Mozi előterét már évek óta kialakították egy jópofa kávézó kocsmának. Ez a régi mozik sorsa, de legalább így fennmaradnak valamilyen módon. Anno a kilencvenes években a szó szerint a mező szélére betett pláza és multiplex mozi erős nyomásának hatására a belvárosi mozikat fel akarták számolni. Kettőt a 'korszerűtlensége' miatt sikerült is kinyírni, de az Uránia (Petőfi) mozi állta a sarat. Továbbra is üzemelt, játszott művészfilmeket is, olcsón adta a jegyet az egyetemistáknak, koncerteket szerveztek ide, és kocsmát nyitottak az elejében. Itt volt például az első csendesülős Kispál-koncert. Többek közt ez a kezdeményezés is benne lehetett a Kossuth díjban. Mozinak amúgy jópofa, mert a nézőtér a vászon felé emelkedik, ami kicsit szokatlan, de ennek ellenére a hátsó sorokból is látni mindent.

Ha már törióra, akkor említést érdemel a pult. Ha közelebb lépsz láthatod, hogy a szép fekete márványpult egy sírkő! Rajta Drakula felirattal. A sírkövön még a réz fogantyúk is rajta vannak. Ehhez egy kis háttérsztori: a város főterének felújítása során találtak egy pincét. Miután a történészek egy kicsit böngésztek a levéltárban, felvetődött, hogy a pince Vlad Tepes, erdélyi nemes régi pécsi házának a pincéje. Állítólag Vlad Pécsett élt egy darabig, bár nekem nem világos, hogy ez előtt vagy után vált kedvenc szórakozásává a szászok és törökök ezerszám karóba húzatása. Ugyanis ezzel a cselekedetével lett ő igazán híres Mátyás Király idején és érdemelte ki a Dracula nevet. Szóval üzenem minden Darknésönös és Gótikus fekete bőrben izzadó sápatag kákabelűnek, hogy irány Pécs, boruljatok le a főtéren, majd toljatok egy macifröccsöt a Kinoban!"

"A terasz ponyvája nagyon kis remek oszlopokra támaszkodik, amihez praktikusan hozzá lehet kötni a bringát. De netalán! Ha elfelejtenék azokat kirakni. Van a kocsma-mozi előtt még egy remek közlekedési tábla, és azt is igába lehet hajtani."

Értékelés

  apu kali str kék
dizájn 4 4 4 4
kiszolgálás 4 4 4,5 4
közönség 3,5 3 4 4
zene - - - -
füst - - - -
mosdók 2,5 1,5 2 2
árszínvonal 3 3,5 3 3
  3,40 3,20 3,50 3,40

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr591992056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr von Kartz 2010.05.12. 14:15:16

és azt ki tudja hogy itt volt pultos régebben (néha még most is) a Psycho Mutants énekese, Karnics Zoli??

aprilka 2010.05.13. 13:23:40

hogyhogy csak volt? most hol van?

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.11.08. 10:30:06

"Hol vannak a régi jó dolgok?", ahogy a chipset ropogtató nagypapa is mondá!
Mit olvasok? Hogy megszűnt a Kino Café? És koktélbár nyílik/nyílt a helyén: quart.hu/cikk.php?id=5167 ?
Akinek van egy kis helyismerete és járása, tájékoztasson már, mi történt! :(

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2010.11.26. 21:25:14

apuska!
Hogy találtad meg a nagyonsemmi.blog.hu-t?

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.11.29. 13:18:51

@Holy Joker: Keresem és figyelem a potenciális kocsmatesztelőket. ;)
süti beállítások módosítása