.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 07. 20. - apuska
Szandi presszó
pixel cégér Helyszín: 3910 Tokaj, Rákóczi út 42.
Látogatás: 2009. július 18. 17:20-17:45

> Itt minden megrekedt egy 20-30 évet. Akkor valaki formalinba rakta, és azóta is úgy van.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 9-12 és 15-19
Extrák: -

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
- Borsodi, 215 Ft
- Borsodi (0,66l), 230 Ft
- Borsodi Póló, 215 Ft
- -
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Száraz furmint, 40 Ft Várda keserű, 200 Ft
Félédes furmint, 50 Ft Aro vodka, 140 Ft
Sárga muskotály, 60 Ft Tengerész szeszesital, 140 Ft
Kékfrankos, 60 Ft Sherry Brandy, 165 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Slice üdítők, 50 Ft Kávé, 80 Ft
Attala kóla, 50 Ft Balaton szelet, 60 Ft
Rostos őszilé, 50 Ft Happy Gum rágógumi, 10 Ft
Ásványvíz, 20 Ft -

Fotók

Vélemények

apuska:

"Igényes borospincék sora csábított minket egy könnyű fröccsre a nyári napmelegben, ha már egyszer Tokaj. De mi nem. Ááá, nekünk a ránézésre leglepukkantabbra van igényünk, hisz ugyanazon hegyen érik az a szőlő, mit ott csapolnak, ergo így nyert meg minket magának a Szandi presszó. 'Dióbél eladó, 1 kg 800 Ft'. 'Horgászengedélyek és napijegyek árusítása'. '6 KW-os villanykályha eladó, érdeklődni az üzletben.' 'Az üzletben megengedett a dohányzás.' Ilyen és ehhez hasonló tájékoztató feliratok a kirakatban - igazán biztató.

Kedves nénike állt a pult mögött, köszönt és mosolygott. Mit parancsolunk? - kérdezte. Mi csak kérünk, tisztelettel, egy jó fröccsöt a hazaiból, lehetőleg elvitelre, műanyag pohárban, mert másutt még a gyros-hússal töltött lángosért is sorba kell állnunk - válaszoltuk. Nem mérte szűken az italt, valószínűleg nem is szokta - az itallapon a rövid italok mellett van egy 1 dl-es rublika! De amikor a fényképezőt előkaptuk, megijedt, hogy őt ne fotózzuk, és máris magyarázkodni kezdett: 'tudom hogy felújításra szorulna a hely, és felújításra szorulnék én is', jaj, annyira megöleltük volna, oly kedves és aranyos.

Semmi sallang, semmi pucc, csak vidéki báj. Remélem, akad valaki a családban, aki ebben a formában veszi át és viszi tovább a boltot, ha úgy hozza a sors..."

strasszi:

"Nem akarom túlfújni a dolgot. Nem olyan nagy szám, csak valamilyen szinten kuriózum. Ezért is voltam lelkes az helyszíneléskor. Hegyalja fesztiválon tettünk egy kis sétát a városba, amikor is kocsmablogger szememet megütötte ez a hely. Annyira eccerű mint a faék! Olyan, mint egy időgép. Ilyen szempontból érdemes párhuzamot vonni a budapesti Rege presszóval. Itt minden megrekedt egy 20-30 évet. Akkor valaki formalinba rakta, és azóta is úgy van. Ez érvényes a kocsmáros nénire, a sarokban-csendben ülő helyi erőre, a székekre, asztalokra. Itt minden eredetien régi, és nem lomtalanításkor lett behozva az utcáról. A kínálat is megrekedt rendesen. Semmi flanc, semmi puccos pia. Bor, üveges sör és kommersz tömény, abból is csak pár fajta. Ami igazán megrekedt azok az árak. Kocsmában ilyet mostanában ritkán látni. 40 forint egy deci borért? 90 forint egy nagyfröccs? Ez az ár vetekszik a kisbolti árakkal. Na jó persze az ár nem minden, mert hát ahhoz minőség is kell. Naná hogy „kannás” illetve esetünkben pillepalackos, de ezért már érdemes megkóstolni. Meglepő, de teljesen iható. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy felveszi a versenyt egy két budapesti puccos szórakozóhelyen árult „bor” minőségével. Nem egy dél-francia minőség, de ezért az árért egy mellékízmentes iható bort kaptam, amitől, nem fájt e fejem másnap. Egy súlyos hiányossága van a helynek, amit a nagyon kedves tulajdonos/pultos be is ismert. Sajnos kevés a hűtő ezért a felszolgált italok nem túl hidegek. Ekkor árrésnél megértem, hogy nehéz bármilyen beruházást csinálni. Ez egy egyszemélyes vállalkozás, aminek köszönhetően a nyitva tartása igazodik a kocsmárosné napi bioritmusához. Elmondása szerint reggeli és ebédidőben a kocsmát egyszerűen bezárja. Este hét után meg senki ne akarjon már italozni. Igaza van."

tapi:

"Szandi Mama -a hely tulajdonosaként?- fiaiként óvott minket a túlzott bor fogyasztástól: fröccsöt javallott a harcosoknak. A hely árszintje miatt nehezen tudtunk ráhúzódni a fröccsre, főleg, hogy a 2 bubis víz hűtőkapacitás hiányában igen melegecske volt. Sebaj, azért ittuk. Volt is hatása!

A hely maga nem egy unikum, tulajdonképpen kis hazánk 3000 településeinek bármelyikén fellelhető hasonszőrű olcsó ivó. Itt nagy előny, hogy Tokaj kellemes sétálóutcájában található pár jóval emeltebb vendéglátóipari egység közt oázisként hatva a mepcsappant fesztiválpénztárcáknak. Ajándékba bort ne innen vigyél lehetőleg, hacsak nem a koccintós kategória a célzóna."

"Jaj, de szép is egy ilyen kocsma falának nekitámasztani a biciklit. A hagyomány kötelez, itt mást se lehet!"

Értékelés

  apu str tap
dizájn 2,5 2,5 2,5
kiszolgálás 5 4,5 3
közönség 3 3 2,5
zene - - -
füst 3,5 4 4
mosdók 2,5 3 3
árszínvonal 5 5 5
  3,58 3,67 3,33

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr701275748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása