.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 05. 22. - apuska
Napközi bisztró

Cím: 1117 Budapest, Szerémi sor 3.
Látogatás: 2012. április 25. 17:50-21:20
Google Maps

Ahol jó gyereknek lenni.

Telefon: +36 1 789 7141
Facebook: fb.com/NapkoziBisztro
Web: -

Vélemény

apuska:

Először a 2012. április 13-i megnyitó, alias 'Grend Opening' után néhány nappal sétáltam el mellette és csodálkoztam rá, hogy ez meg hogy került ide? Másodjára alig találtam meg. Valamiért úgy rémlett, hogy az Október 23. utcában láttam a MOL székházzal szemben. De nem! Mert ez a sarka lecsapott ING-es ház (akinek nem ING-e...) aljában van, ami már/még a Szerémi sor része. Köszönöm. Annyit keringtem ott magamat hülyének nézve, hogy míg a Napközi bisztró működik, a 4-es 6-os villamos érintette pontokról a logoból visszaköszönő esetlen napközis pacára aggatott leragasztott szemüveggel is bármikor odatalálnék.

'Mert benned is ott lapul a napközis', kezd egy erős felütéssel a XI. kerületiként aposztrofált Napközi bisztró, mintha csak minden kerületben ott lennének és megbízott pedagógusként óvón vigyáznának a gyerekekre. Mondjuk a bisztró fogalomnak kissé ellentmondva kaja a kínálatban egy morzsa sincsen, viszont lehet inni, netezni, csocsózni és bolondozni, ahogy az a környező egyetemi és kollégiumi berkekben igény és szokás, mint azt bizonyította ugyanezen érdekkörben működő Pinyó klubban is a kereslet. Pedig? Pedig... Szintén ezt a piacot célozta be profi mód a Kamra Campus és a Kármán Tódor Kollégium büféje és társalgója a vonzáskörzetben, úgyhogy van miből két vizsgaidőszak között a jövő diplomásainak válogatni.

Vidám lábtörlők, hatalmas fényáteresztő ablakok, színes falak, válogatott iskolai bútorok, pöttyös függöny és alapvetően ötletes megoldások jellemzik a Napközit. Könnyed és egyszerű, nem fazonírozták túl, semmi nem erőltetett, az Ablak-Zsiráf kinagyított lapjain a magyarázatok mai napig érdekes olvasmányul szolgálnak, a jégkását keverő gép és a szívószálak sokaságának bűvöletében pedig tényleg elhiszem, hogy ez egy olyan hely lehetne, ahol jó gyereknek lenni. És az Ablak-Zsiráf dizájnba a padlótól a plafonig autentikusan beépített Zwack szeszes ital kínálat - okító jelleggel - már milyen? Megmondom, zseniális. Csak a tévé ne menne, ha már úgy sincs mit rajta nézni. De ha már megy, időben kijöjjön a garanciális hiba, inkább keresnének rajta egy vállalható zenecsatornát, mert bármi jobb annál, mint hogy két szar zene között virnyákoljon Cooky, és hogy azt az este előrehaladtával még fel is hangosítsák!

Illetve belefutottunk még egy apró kellemetlenségbe, amiből felismerve a problémánk aztán ügyesen jöttek ki. Mondván, mitől drágább egy vágott/ csapott/ rigó / fele barna - fele világos korsó sör, mint egy korsó ilyen vagy olyan Staro? Mert csak pohárral tudnak a rendszerben számolni, és a világost meg a barnát külön kezelik... Utánunk hozták egy másik pohárban 6. decit.

A minden egyes alkalomkor pultnál fizetés kicsit szokatlan volt, de hát nagyobb társaságban ennek is megvannak az előnyei. Miközben volt egy háttérmunkás fiú, aki pohárleszedésre volt hitelesítve, így azokat nyilván ki is tudná vinni, és külön jó lenne, ha a vízszereléshez is értene, mert a feleslegesen kicsi mosdóból akkor nem fröcskölne szét mindenfelé a víz.

kalimpa:

Nagyon tetszett a dizájn, ötletes a színes álmennyezet a plafonon, illetve a belógó vödör lámpák. A sörös rekeszekből eszkábált pult bár nem egyedi megoldás, ebben a válogatott sörsormintában nagyon tetszik. A WC elég alap, nem volt kéztörlő, az ajtó sem zárható, viszont tiszta. A kiszolgálás elég korrekt, minden alkalommal helyben a pultnál kellett fizetni, de normális a csapolás és a hozzáállás. Szerettem.

dé kapitány:

Ez a hely bizony jó! És pont.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Borsodi, 350 Ft
Üveges sör: Löwenweisse, 580 Ft
Bor (1 dl): Balatoni folyó, 165 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 410 Ft
Üdítő (2 dl): Szénsavas gépi, 170 Ft
Meleg ital: Capuccino, 270 Ft
Harapnivaló: Ropi, 140 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr864495533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása