.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 05. 6. - apuska
Pinyó klub

Cím: 1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 26.
Látogatás: 2011. április 13. 16:15-19:15
Google Maps

A mosdók ajtaját helyettesítendő térelválasztó függönyökön át felsejlik az érettségre gyúró fiataloknak egy másik nemi jelleggel bíró világ.

Telefon: +36 1 785 2380
Facebook: fb.com/KlubPinyo
Web: http://pinyoklub.hu

Vélemény

apuska:

Rémlett, hogy láttam, mikor pár hónapja megnyitott a Pinyó klub, egy erről szóló offline bannert a Pesti Estben. Azóta se. Próbáltam hát megkeresni, hogy ráleljek a nevére és a címre, azt amikor a 6-os villamoson utaztam a Móricz Zsigmond körtér fele, hogyhogy nem, szinte kiverte a felirat a szemem.

Reggel volt, zárva találtam, mégis odasétáltam elé, hogy lefotózzam a művészien megfestett és lehúzott redőnnyel. Hohohó, ügyes húzás, miként felizgatott az ’ugorj be hozzánk!’ tréfás ikon, rövidtávon tudni akartam mi van benn, képzeletben már felfeszegettem az egészet, birtokháborítottam, beküldtem egy napindító felest, azt megfontolt és érett férfiként mégis megalkudtam magammal, így csak 9 órával később jött el az idő, hogy visszatértem.

’Pinyó…, mert a legtöbb dolog ott rejtőzik’, tartja az ötletes szlogen. A körtérhez közel eső kocsmák között jól pozicionált áraival kiváló alternatívát ad célközönségének, diákigazolványát lobogtatva jön is, mint pumiba a kullancs a diáksereg, és tuti ami tuti, még asztalt is foglalnak, nehogy véletlen az átellenes Barakba kényszeredjenek.

Tehát ahogy a kocsma neve is utal arra, amit a földszinten látunk, az még nem a Pinyó. Az csak egy amolyan fedett terasz, egy Zwack Unicum múzeum, egy másodlagos csocsóterep, de a lényegért muszáj kicsit lépcsőzni, már csak azért is, mert a söntés odalenn, és hát a körberajongott csinos pultos lánykától rendelni is ott kell.

A pincében rejtőző legtöbb dolog nyilván kacat, amire már semmi szükség, de valamiért kidobni azokat nem megy. Ugye a Sufni a lomkocsma kifejezéssel már talált is ennek a műfajnak nevet, ekképp jutott ide Babetta, próbababa, akusztikus gitár, irha, matchbox-szőnyeg, porszívó, rádió, üveges vitrin, bőrönd, roller, Kemping bringa, tollaslabdaütő, hintaszék, vegyvédelmi ruha, mentőöv… így most minden jó helyen van, állandó füstben tartósítva, megmentve az enyészettől.

A középiskolai tájékoztató füzetre hasonlító itallap, ahogy azt már az ilyen helyeken megszokhattuk, vicceskedik-vicceskedik. Ebben tételesen felsorolja ugye a tanuló egyes lehetőségeit serkentőkből, frissítőkből, sörökből, töményekből és pezsgőkből, amely listaárból a diákoknak 10% eleve leugrik. Egy táblán a kötelező olvasmányok felirat alatt a pálinka fajtákat sorolják, a mosdók ajtaját helyettesítendő térelválasztó függönyökön át felsejlik az érettségre gyúró fiataloknak egy másik nemi jelleggel bíró világ.

A Pinyó nem vállal sokat, de azt üzembiztosan hozza. A pesti oldal tele van ehhez a klubhoz hasonlóval, viszont ez így, és itt, Újbuda központjában, azt gondolom, nagyon rendben van, így amíg Pinyóka asszony ügyel a környék lakóinak nyugalmára, nem lesz baj a forgalommal.

kalimpa:

pincébe zsuppolt diákkocsma ez a maga megszokott eszközeivel és testékszereivel: lerongyolódott fotelek, csocsóasztal, teniszütő a falon, lomtalanított asztalok és székek. a pultot sörösládákból rakták össze, kiherélt rádiókat támasztottak hetykén a falnak, és ráaggattak még néhány bakelitet. nem értem, nincs az emberekben, de főleg a kocsmatulajokban már semmi fantázia?! miért kellenek ezek a szokásos klisék, romboljuk le a nagyi lakását és nyissunk helyette egy kocsmát, azt úgyis komálják a tizen-huszonévesek, meg/v/esznek ezek mindent, ha a haver is szereti...

unalmas és döglesztő ez is, mint hasonszőrű társai. oké, nem azt mondom, hogy építsünk felhőkarcolót és abban basszunk be nap mint nap, de némi igényesség azért elkellene.

amúgy ezen dolgokon kívül semmi baja a helynek, aranyos, szolid, barátságos, fiatalos, szerethető... valakinek biztos. az imént a saját véleményemet közöltem, próbáljátok ki, és alkossátok meg a tiétek a Pinyóról ti is!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Borsodi, 330 Ft
Üveges sör: Löwenweisse, 550 Ft
Bor (1 dl): Balatonfelvidéki Olaszrizling, 150 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 390 Ft
Üdítő (2 dl): Rauch rostos gyümölcslé, 160 Ft
Meleg ital: Capuccino, 250 Ft
Harapnivaló: -

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr632822452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása