.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 05. 6. - apuska
Kármán Tódor Kollégium
pixel cégér Helyszín: 1111 Bp., Irinyi József u. 9-11.
Látogatás: 2010. április 17. 22:35-00:55

> Hát, ilyen puccos egyetemi koleszbüfét még nem láttam!

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 7:30-02; Szo, V: 14-02
Extrák: csocsó, darts, társasjáték, tévé, kivetítő

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 300 Ft Soproni 1895, 330 Ft
Zlaty Bazant, 380 Ft Soproni Démon, 330 Ft
Edelweiss, 470 Ft Soproni Szőke Ciklon, 330 Ft
- Heineken, 450 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Balatoni Zweigelt, 120 Ft Hírős Kecskeméti pálinkák, 500 Ft
Szekszárdi Cuvée, 120 Ft Unicum, 400 Ft
Tokaji Hárslevelű, 120 Ft Becherovka, 350 Ft
Frittman Duett, 120 Ft Kalinka Szamovár, 250 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítő, 100 Ft Capuccino, 180 Ft
Rostos gyümölcslevek, 100 Ft Ristorato forró csoki, 195 Ft
Eredeti menzatea, 70 Ft Levesek, 330 Ft
Burn, 390 Ft Főzelékek, 350 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Koleszban kocsmázni kicsit olyan, mintha tilosban járnék, mintha kellemetlenül kéne éreznem magam amiatt, hogy nem laktam ott soha, de még csak nem is hallgattam soha órákat abban az oktatási intézményben. Vajon ezt látják rajtam? Emiatt utálnak?

Egy szombati ZP koncert után ugrottunk be a fotocellás ajtón, majd jobbrá át egy sörre, vagyis a kollégium lakóinak zöme otthon kopasztotta a tyúkot vidéken, és csak néhányan maradtak itt tanulás címszó alatt zülleni. Jelzem, nem álltunk az élükre, ezek brutális módszerekkel operáltak, kikértek egy asztalnyi pohár fröccsöt, vagy hatan körbeállták, aztán egymásnak adva a stafétát kellett inni gyors egymásutánban. Igen, ennek van értelme, és fajlagosan így a legalacsonyabb ára!

A 'büfé-társalgónak' még meglehetősen új a szaga, szinte steril - a házirend nyomán dohányfüst sose bántja. Jó hír, hogy nem sajnálták rá a pénzt sem annak kialakításkor, sem a berendezés vásárlásakor: a téglaborítás, a különleges plafon kialakítás, a design-lámpák, az ablakokon a zsaluk, a kivetítő, a székek és asztalok mind azt mutatják, az ösztöndíját itt költő diák jól fizető vendég, itt issza meg reggel a péksütemény mellett a tejét, itt eszi meg a délben a menzán a főzelékét, és lefekvés előtt egy sörre akár papucsban és alsónadrágban is lenéz.

És ha jön a tavasz? Kipakolják elé az asztalokat, és lesz bringatilos övezetben vidám terasz!"

kalimpa:

"kollégiumi söröző, hurrá, legalább tele lesz a hely koleszos csajokkal (reméltem magamban) - na, ennek ellenére nemhogy csajok nem voltak, még rá sem lehetett a térben gyújtani...

FUCK! kibaszás ez kérem a dohányzókkal, nyilván előny az antidohányosoknak. 1:1, semmi extra, fémvázas bárülőkék, új hasítású faszékek és faasztalok tömkelege, bunkón beszólógatós helyiek gyűjtőhelye ez. a WC az tiszta, rendben van, az árak középszerűek, a kínálat sem rossz - volt túrórudi és szendvicsek is. szólt valami zene, amire már nem emlékszem csak tudom, hogy csicsergett valami . semmi különös, ide kb. én részemről többet nem jövök... ha csak nem valami csaj miatt. ;)"

strasszi:

"Hát, ilyen puccos egyetemi koleszbüfét még nem láttam! Pedig tényleg sok időt töltöttem ilyen helyeken. Nagyon trendi belső, igényes kivitelezés, plazma tévé, kivetítő. Nem is hittem el elsőre, hogy ez egy kollégiumi büfé! Mint valami menő étterem berendezése. Ez az első kollégiumi társalgó, ami Michelin csillagra hajt? A chips-el meg a túró-rudival nehéz lesz! Gonosz vagyok, mert az étlap szerint van konyha. Snack büfé-szerű megoldásba, leírás alapján guszta ételek. Szerencsére a trendi belső ellenére az árak barátságosabbak, az egyetemista közönség pénztárcájához vannak hangolva. Az egyetemi kollégiumnak megfelelően a társaság is barátságos volt, annak ellenére, hogy kollégiumi élet szempontjából holtidőben jöttünk. Egy koleszosnak a hétvége arra való, hogy végre egyen valami normális főtt kaját otthon, meg hogy kimossák a zoknijait. Meg kellene nézni, mondjuk egy csütörtökön is.

Szintén furcsa volt, de üdvözítő, hogy bagózni csak az épületen kívül lehet. Ez a kolibüfé teljesen füstmentes, amit a társaságunk következő kocsmablogger generációját magában hordózó tagja külön értékelt. Valamint a műszakis kollégiumnak megfelelően nem biztos, hogy hemzsegnek a csajok!"

ágica:

"Kicsit elfogult vagyok a hellyel szemben, mivel kollégista éveimet itt töltöttem, már amikor éppen volt Kármán. Az épület egy éves felújítása 2007 tavaszán ért véget, de úgy érzem ezzel a büfével fejeződött be ténylegesen. A visszaköltözés óta folyt a huzavona, ki üzemeltesse a helyet, így aztán három évig nem üzemelt semmi, pedig egy kollégiumi büfé mindig jó befektetés, mint az köztudott, főleg, ha árulnak sört!

De nézzük mi lett a hosszú egyezkedés eredménye: egy kicsit jellegtelen, de összességében kellemes megjelenésű hely, amelynek a tervezője még bizonyára nem találkozott gépészekkel, különben eszébe sem jutott volna mályva színűre festetni a falakat. A WC kulturált és ugyan a dohányosok nem, de én örülök, hogy bent nem lehet dohányozni, így füstmentesen élvezhetem a sörömet.

Az árak az egyetemistákhoz igazítottan barátságosak, a kínálat pedig széles, nem csak az inni, hanem az ennivalók tekintetében is, így a jó kollégista ide járhat reggelizni, ebédelni és este sörözni is. És nem csak járhat, jár is, benéz előadás előtt, előadás után és mindig talál ismerőst, akivel meg lehet inni egy-két sört, így egy kívülállónak az az érzése lehet, hogy itt mindenki ismer mindenkit, ami nagyjából így is van.

Minden este sokan vannak, de fokozottan igaz ez a kollégiumi bulik idejére, amikor a pult hirtelen kicsinek tűnik és sajnos sorba kell állni a sörért. A büfések jófejek, maguk is egyetemisták, és a legnagyobb tömegben is vidáman és kitartóan szolgálják ki a szomjas vagy már éppen 'kevésbé szomjas' vendégeket. Az evés-ivás közben lehet még csocsózni, két kivetítőn meccset nézni vagy a pultból elkért társasjátékokkal játszani. "

"Egy tábla szövegét idézném csak a kollégium faláról: Az épület előtt és a bejárat korlátjánál kerékpár, motorkerékpár tárolása tilos."

Értékelés

  apu kali str cilu dodól5 kicsi ági anyi
dizájn 3,5 3 4,5 4 4 3,5 4 4
kiszolgálás 3,5 3,5 3 4 3,5 3 4,5 -
közönség 4 3 4 4 3 3,5 4 3
zene 4 4 3 3 4 3,5 4 3
füst 5 5 5 5 5 5 5 5
mosdók 4 4 4,5 4 4,5 4 4,5 4
árszínvonal 4 4 4,5 5 4 4,5 4,5 5
  4,00 3,79 4,07 4,14 4,00 3,86 4,36 4,00

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr871979589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása