.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 04. 6. - kocsmablog
Monyo × Ivan & The Parazol collab

Helyszín: KEG Sörművház,
Időpont: 2019. április 5.
Google Maps

Az Ivan & The Parazol negyedik nagylemezéhez készített sört a zenekar és a kisüzemi sörök zászlóshajója, a MONYO Brewing. Az április 5-i bemutatón a banda tagjai dedikálták és csapolták is az új epres Brut Ale-t, a amit az Exotic Post Traumatic névre kereszteltek.

A MONYO Brewing-tól nem állnak távol az együttműködések. Tavaly a Quimby-vel dolgoztak együtt, de főztek már sört a székesfehérvári püspöknek, Bogdán Ádámnak - a magyar labdarúgó-válogatott kapusának, illetve neves borászokkal is kooperáltak már. Most az Ivan & The Parazollal fogtak össze.

Vitáris Iván, a zenekar frontembere, azt mesélte:

A sörkülönlegességek kedvelőjeként és fogyasztójaként a zenekar már nagyon régen szeretett volna valamilyen ehhez hasonló együttműködést egy főzdével. A MONYO Brewing több szempontból is a legjobb lehetőségnek bizonyult. Alapvetően szerettük volna ha a lemez köré egy olyan kíséret kerül, ami az összes érzékszervet igénybe veszi: a zene a fülnek, a klipek és fotók a szemnek, az ízlelőbimbóknak pedig egy saját sör.

Hogy a saját sör nem egy Iván által favorizált klasszikus sörtípus lett, arról főként a rajongók nem- és korösszetétele tehet. Logikus, miszerint elsősorban nekik akartak kedvezni ezzel.

Németh Antal, a MONYO Brewing sörfőző mestere segített megérteni a választott sörtípus szakmai hátterét:

A 2018-as sztárstílus, a Brut Ale egy teljesen új sörtípus, ami az Egyesült Államok nyugati partjáról ered, egész pontosan San Fransisco-ból. Egy fajta válasz az utóbbi évek egyik legnagyobb durranására a ködös és juicy keleti-parti New England IPA-kra. A Brut Ale elnevezés egyébként a sör szárazságára utal. Különböző technikák és metódusok segítségével a sört csontszárazra erjesztik a sörfőzők. A végeredmény pedig leginkább egy Extra Brut Champagne-ra hajaz, így innen kapta a nevét.

A pezsgős hatás egyébként utalás az új Parazol album borítójára, ami Éder Krisztián, alias SP keze munkáját dicséri, és emellett a lemezt is a nyugati parton rögzítették, a legendás Los Angeles-i EastWest stúdióban. Iván, aki a recepttől egész a címkéig bezárólag részt vett a közös sör megalkotásában, hozzátette:

Az alapból is különleges főzetet a rengeteg belekerülő valódi eper bolondítja meg. Ettől lesz benne egy olyan kettősség, mint magában a lemezben. Édes, de mégis savanyú, világos, de nem átlátszó, erős de mégis könnyed, így született Exotic Post Traumatic, mely a bennünk kavargó érzéseket, amit részint a basszusgitárosunk betegsége táplál, kiválóan visszaadja.

Az Exotic Post Traumatic epres Brut Ale egyszeri főzet, mely 200 kg eper felhasználásával készült, és mindössze 2000 liter lett belőle. A 4,6% alkoholtartalmú ízbomba egy fantasztikusan csúszó ivósör, mely csapon és üveges formában egyaránt a készlet erejéig elérhető országszerte.

Az Ivan & The Parazol új albumát 2019. május 3-án, pénteken a budapesti Akvárium Klubban mutatják be, és addig próbálják kitalálni, hogy miként valósítható meg a lemez+sör rajongói csomag értékesítése.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés,

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7714743911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása