Helyszín: KEG Sörművház,
Időpont: 2019. április 5.
A MONYO Brewing-tól nem állnak távol az együttműködések. Tavaly a Quimby-vel dolgoztak együtt, de főztek már sört a székesfehérvári püspöknek, Bogdán Ádámnak - a magyar labdarúgó-válogatott kapusának, illetve neves borászokkal is kooperáltak már. Most az Ivan & The Parazollal fogtak össze.
Vitáris Iván, a zenekar frontembere, azt mesélte:
A sörkülönlegességek kedvelőjeként és fogyasztójaként a zenekar már nagyon régen szeretett volna valamilyen ehhez hasonló együttműködést egy főzdével. A MONYO Brewing több szempontból is a legjobb lehetőségnek bizonyult. Alapvetően szerettük volna ha a lemez köré egy olyan kíséret kerül, ami az összes érzékszervet igénybe veszi: a zene a fülnek, a klipek és fotók a szemnek, az ízlelőbimbóknak pedig egy saját sör.
Hogy a saját sör nem egy Iván által favorizált klasszikus sörtípus lett, arról főként a rajongók nem- és korösszetétele tehet. Logikus, miszerint elsősorban nekik akartak kedvezni ezzel.
Németh Antal, a MONYO Brewing sörfőző mestere segített megérteni a választott sörtípus szakmai hátterét:
A 2018-as sztárstílus, a Brut Ale egy teljesen új sörtípus, ami az Egyesült Államok nyugati partjáról ered, egész pontosan San Fransisco-ból. Egy fajta válasz az utóbbi évek egyik legnagyobb durranására a ködös és juicy keleti-parti New England IPA-kra. A Brut Ale elnevezés egyébként a sör szárazságára utal. Különböző technikák és metódusok segítségével a sört csontszárazra erjesztik a sörfőzők. A végeredmény pedig leginkább egy Extra Brut Champagne-ra hajaz, így innen kapta a nevét.
A pezsgős hatás egyébként utalás az új Parazol album borítójára, ami Éder Krisztián, alias SP keze munkáját dicséri, és emellett a lemezt is a nyugati parton rögzítették, a legendás Los Angeles-i EastWest stúdióban. Iván, aki a recepttől egész a címkéig bezárólag részt vett a közös sör megalkotásában, hozzátette:
Az alapból is különleges főzetet a rengeteg belekerülő valódi eper bolondítja meg. Ettől lesz benne egy olyan kettősség, mint magában a lemezben. Édes, de mégis savanyú, világos, de nem átlátszó, erős de mégis könnyed, így született Exotic Post Traumatic, mely a bennünk kavargó érzéseket, amit részint a basszusgitárosunk betegsége táplál, kiválóan visszaadja.
Az Exotic Post Traumatic epres Brut Ale egyszeri főzet, mely 200 kg eper felhasználásával készült, és mindössze 2000 liter lett belőle. A 4,6% alkoholtartalmú ízbomba egy fantasztikusan csúszó ivósör, mely csapon és üveges formában egyaránt a készlet erejéig elérhető országszerte.
Az Ivan & The Parazol új albumát 2019. május 3-án, pénteken a budapesti Akvárium Klubban mutatják be, és addig próbálják kitalálni, hogy miként valósítható meg a lemez+sör rajongói csomag értékesítése.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek