.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 03. 30. - apuska
Jönnek a válogatott lágerek: Red Viking Co.

Helyszín: Neked csak Dezső,
Időpont: 2018. március 28.
Google Maps

A hazai sörpiacon látható fejlődés egyre komplexebb és elborultabb söröket eredményez, miközben sokszor elfeledkeznek a sörfőzők arról, hogy egy jó világos sört készítsenek. Ezzel az alapgondolattal jött létre a Red Viking Co., Bogdán Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott és a Liverpool kapusának aktív részvételével, és mutatták be első két sörüket.

A magyar sörpiac márciusban egy újabb szereplővel bővült, amit egy sajtótájékoztató keretében és az azt követő nyilvános eseményen jelentettek be. A Red Viking Co. két sörrel lépett a piacra, ami egy vörös és egy arany láger. Mindkét sört a MONYO Brewing konyhájában főzették le, ahol Németh Anti neve szavatolja a kiváló minőségű produktumot.

redvikingco-monyo.jpg

Az új márka mögött Bogdán Ádám és Bogdán Botond, azaz a Bogdán testvérek állnak. Ha úgy tetszik, a Red Viking az ő alteregójuk, már csak a színe miatt is könnyű vele azonosulni. Ők így jellemezték a söröket:

Szeretjük, ha egy sör könnyed és könnyen iható. A legjobbakhoz fordultunk a sörfőzés terén, a Red Viking és a Gold Viking olyan alapdarabok, ami a mi ízlésünket tükrözi. Egy vörös és egy arany színű lágerről van szó, melyek a prémium minőséget képviselik, és nem is szeretnénk itt megállni, mert a Vikingre ráhúzható sok más szín. Aztán ha tetszik az embereknek, a távlati célok közt saját főzde és saját kocsma nyitása is szerepel!

Németh Anti sörfőző az első találkozásukról és a koncepcióról is mesélt:

Boti egyszer bejött hozzánk, hogy Ádámmal akarnak egy sört. 3000 üveggel. Ha nem tudják eladni, akkor sincs baj, nagy az udvartárs, el fog fogyni. De legyen láger! Mondtam neki, te hülye vagy. A sörforradalomban nem ezek a divatosak. És ez pont ettől egy tökös vállalás, ők eltántoríthatatlanul hisznek ebben, ahogy én is szeretnék. Az alsóerjesztésű sör előállítása nem olcsóbb, mint a felsőerjesztésűé. Sőt! A lágert pihentetni kell, időigényesebb, a tartályok tovább foglaltak, nem lehet pörgetni a termelést. És pont ebben látják a kisüzemi sörfőzők általában a kockázatát. Az emberek azt már értik, miért drága egy IPA, de nem értik, miért drága egy láger?

Ezért én már pedzegetem, hogy kell néhány extra főzetet csinálni, amibe belefőzzük mondjuk Ádám egyik kesztyűjét, vagy a pálya gyepéből egy darabot, amivel valódi hírverést csaphatunk. Próbálom berángatni őket az őrültségekbe, a kraftba! Még kitartanak amellett, hogy ők egy jó lágerrel akarják magukat megkülönböztetni.

A Red Viking Co. egy tudatos építkezés első lépéseként szállt be a mostanában nagyon divatos micro-brewery iparba. A cég nem csak sörök készítésével foglalkozik, hanem a márkához tartozó ruházati termékeket is árul: sapkát, pólót - nagyon letisztult dizájnnal, így próbálnak egyszerre több lábon állni.

A márka bevezetésével kapcsolatos munka oroszlánrésze Botondra hárul. Rengeteg apró részletre kellett figyelni a logo tervezéstől és címke szövegezéstől kezdve, a partner helyekkel való megállapodásokon át, a social media jelenlétig, vagy épp a sajtótájékoztató megszervezéséig. Remélik, a végeredmény magáért beszél.

Jelen állás szerint a sörök a Neked csak Dezsőben kóstolhatók csapolva és palackozva, illetve a Beerselection weboldalán és boltjában vásárolhatók meg az üveges verziók. A terv pedig az, hogy ezek mellett lesz egy saját webshop, aminek az indulásáról a márka Facebook oldalán lehet tájékozódni.

redvikingtermekek.png

RED VIKING
Egy vörös lager, ami tiszta és üdítő ízével az esti meccsnézések vagy akár a napsütéses parkba való kiülések legjobb kelléke. Kétféle malátával és kétféle komlóval készült, hogy minél karakteresebb íze legyen, de mégis csak 4,3%-os alkoholfoka van.

GOLD VIKING
Az ideális világos sört zártuk palackba, ami ugyanúgy lehet a baráti összejövetelek motorja, mint a szabad ég alatti sörözések elengedhetetlen eszköze. Háromféle malátával készült, és hogy igazán különleges és friss legyen, hidegkomlózva is lett. A rengeteg alapanyagnak köszönhetően mindez egy aranyló, 5%-os nedűben került az üvegekbe.

goldviking.pngredviking.png

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr313788594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása