.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 07. 31. - apuska
Egy táska a hónap legjobb söreivel

Kisüzemi légyott, ahol akarod. A hónap legjobb söreit szakértők válogatják össze és küldik neked házhoz. Csak meg kell innod. Bírod?

Tudjátok hány sörbemutatóra szóló meghívót kapok egy héten? Én már nem is számolom, meghagyom ezt a matekot a Szűretlen bloggerének, aki programajánló címen újra és újra csokorba gyűjti ezeket. Persze a munka és a család között egyensúlyozva ennél is nagyobb kihívás eljutni ezekre az eseményekre - vidékiként meg pláne! -, így egyre inkább hajlok az íróasztal mellől indítható kényelmes megoldások felé. És mi lenne annál egyszerűbb, mint mikor házhoz jön a sör?

Webshopból söröket rendelni az egyik irány, de azt meséld el, mi alapján választasz? Név, címke, gyártó, sörtípus, ár, sörbloggerek véleménye, Untappd pontozás? Bárhogy is, sziszifuszi meló, vagyis tök jó lenne hozzáértőkre bízni, hogy a havi kisüzemi sördömpingből csak a tuti jöjjön házhoz, ami ténylegesen megéri az árát.

Egy táska a hónap legjobb söreivel. A The Beercase csapata pontosan ezt kínálja. Kiválogatják helyetted az aktuálisan legjobb kisüzemi söröket, köztük olyan tételeket, amiket ilyen formán fogyaszthatsz először vagy épp utoljára, grátisz az izgalmas sörök mellé edukációs céllal olvasnivalót is raknak. Láttad a honlapjukon az áprilisi "Best of Collab" válogatást? Behu-beszarsz! 2018 a kollabok éve, a főzdék közti együttműködésnek és tudásmegosztásnak nagy most a divatja, ami nem mellékesen, általánosságban is jót tesz a színvonalnak.

beercase-collab.jpg

Na, de elég az elméletből és fájdalmas múltidézésből, miszerint erről is lemaradtunk. Lássuk a jelent és annak megvalósítását a gyakorlatban!

beercase-01.jpg

Első lépésben, ahogy egy nyomdai termékként előálló újságnál, sör előfizetést kell váltanod! A 8 db sörkülönlegességet tartalmazó csomag ára a menő táska-csomagolással és kiszállítással együtt jelen csillagállás szerint akciós az első hónapban, így 5.512 Ft (690 Ft/db), majd a második hónaptól kezdve 6.890 Ft (860 Ft/db), mely sajnos vagy nem, ebben a műfajban egyáltalán nem mondható drágának. Ezt is sokallod? Oké, hivatkozz a Kocsmablogra, és elengednek az árból 15%-ot. Kuponkód:

 KOCSMABLOG15 


Én június utolsó napján adtam fel a saját rendelésemet.

Amire érdemes odafigyelni, hogy az előfizetés ideje korlátlan, ergo az összeg addig kerül levonásra hónapról hónapra a kártyádról, amíg az előfizetést le nem állítod. Persze a sörök is rendszeresen érkeznek addig, szóval óriás para egész addig nincs, míg van hol laknod, és kajára is jut pénzed.

beercase-09.jpg

A csomagot futárszolgálat hozza, nem a postás. Hogy ez most jó vagy rossz, döntse el mindenki maga, mindenesetre így nem azon izgulsz, hogy bringájával a postás csak el ne essen. Ami viszont kell, az a sörök átvételéhez egy személyes kontakt, aki minden hónap 15. napjának magasságában jó, ha a megadott postacímnek résén van.

havi-csomagok-felfedve-indian-summer.png

Miként a Budapest Beer Week eseményről kelletlen lemaradtam, elsőként az idevágó csomagot rendeltem meg. 2018. július 6-án kaptam egy e-mail értesítőt, hogy a csomag a futárszolgálatnak átadva, másnap reggel hívott a helyi érdekeltségű sofőr, hogy 12 és 14 óra között jönne. Hát jó - mondom -, megoldom, bár súlyos pofont adott ezzel a napirendemnek.

2018. július 7-én 13:40-kor befutott a várva várt pakk - az első. Sajnálatos módon a szállítást a kartonpapírból hajtogatott táska füle megsínylette, elszakadt, még jó, hogy a lépcsőháztól a lakásig az út nincs több, mint 5 méter, így lazán alányúltam, és kerestem egy nyugodalmas csomagbontásra alkalmas helyet.

A doboz megjelenése csodás. A barna alapszínre fekete festékkel nyomtak rá néhány utazóbőröndre hajazó vonást, és mantraszerűen egy fogadalmat, miszerint: mostantól csak válogatott kisüzemi söröket iszom.

Lépjünk már tovább - szomjas énem győzködte a bennem lakó újságírót. A kartondoboz oldalán a perforációs részt nagy műgonddal eltávolítottam, a doboz kétfelé nyílt, ezzel megmutatva valódi énjét. A legfeljebb 5 decis palackokra szabott papírtálalóban szanaszét hevert egy csomó sörösdoboz és néhány 0,33-as üveg. Megsérültek? Nem. Ez a lényeg. De hogy kell ezt most kivenni? Alulról, oldalról vagy felülről? Én fent kezdtem megemelni a kartondoboz nyaktávtartó lapját, mire halk szisszenést hallottam. Basszus. Sikerült az egyik sört mindjárt kinyitnom? Szóval csak óvatosan, mert ugye olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

A sörökhöz leírás is járt. Jó minőségű vastag A5-ös papíron pont annyi szöveg, mi nem kevés, de még nem sok, csak hogy legyen egy cseppnyi fogalmad arról, mit iszol. Ez esetben 7 külföldi és 1 magyar sör szolgáltatott 1-1 bekezdésnyi témát, és még egy kedves kis színes rajzra is futotta, illusztrálásul.

beercase-bw1.jpg beercase-bw2.jpg

Ezen a ponton elhatároztam, nem állok meg itt, jöjjön aminek jönnie kell. A következő havi adag, meglepetés tételekkel! Július 13-án az aktuális összeget levették a kártyámról, és mert július 15. ezúttal vasárnapra esett, így izgatottan vártam a rá következő hetet, heti egy távmunkás napomat fenntartva a futárnak, mert nincs az az isten, hogy egy ilyen pakkot a munkahelyemre kérjek. A vártnál egy paraszthajszállal később, ezúttal csomagátadást jelző értesítőlevél nélkül, a futár ismét bejelentkezett. A mai napon jönne 14 és 16 óra között. - Oh baz+, nem jó! Más opció? Neki mindegy, mondjak egy napot. Így lett. A megadott napon hívott, hogy 10 és 12 között jönne, én meg mondtam, úgy legyen. De nem le volt szakadva megint a nyomorult sörtáska füle? De. Kérdeztem róla, hogy ezt mégis hogy? Ha egy ajándékdobozon masni van, azt is ott fogják meg? Nem értette. Ennek funkciója van, értelmezése szerint bírnia kéne, csak hát gyenge, és erről meg nem ő tehet. Ebben maradtunk.

Vittem, ahogy múltkor, bontottam, ahogy múltkor, kiszedtem belőle mindent, a múltkorinál kicsit ügyesebben. A tematika ezúttal annyi, hogy "Nyár van", vagyis egy csodásan frissítő válogatás jött kézhez, benne valódi gyümölccsel főzött sörökkel, savanyított remekművekkel, na meg persze IPA-kal - egytől egyig magyar tételekkel. Csak a főzőket felsorolva, hogy a nyálatokat csorgatva nehogy elcsöppenjetek: Balkezes, Hara'Punk, Monyo Brewing, HopTop Brewery, Krois Brewery, Yeast Side, Mad Scientist, Hübris. Ennyi fellépővel vidéken már sörfesztivált rendeznek, és tenném én is, meghívva a barátaimat, épp csak sajnálom tőlük. Ehhez több táskányival kéne emelni a tétet!

Esetleg azon elgondolkodni még, van-e rá bármiféle mód, hogy a sörök mindjárt hűtőtáskában, előre behűtve érkezzenek? Amilyen meleg van, na ezt, lehetne értékelni!

#kisüzemilégyott @thebeercase

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9414081477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása