.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 04. 19. - kocsmablog
BPBW - Beer Week in Budapest 2018

Helyszín: Dürer kert,
Időpont: 2018. május 25-26.
Google Maps

Csúcskategóriás sörfesztiválok hangulata jön Budapestre a ’BPBW Beer Week in Budapest 2018’ kóstolónapjaira. Az esemény különlegessége nem csak az itt elérhető ritkaságszámba menő, egyedi, vagy épp extrém főzetekben mutatkozik meg, de abban is, hogy az ideérkező külföldi sörfőzők személyesen csapolják a söreiket.

A skandináv országokban már nem egy ilyen és ehhez hasonló bejáratott fesztivál van. Az Egyesült Királyság és a Baltikum most zárkózik fel, de a régiónkban még nem volt igazán erre példa. Egy ilyen rendezvény valahol egy nagykoncert és egy sörfesztivál között van félúton: az ember találkozik a már-már rocksztár státuszú sörfőzőkkel, aztán koccint velük egyet.

A fesztivál szervezői, Pazinczár Péter, Rebák Tibor és Sefcsik Márton bizakodó:

Szeretjük azt gondolni, hogy a hazai kézműves sör felnőtt, és pont ezért szeretnénk nemzetközi figyelmet is ráirányítani, hogy külföldről ne csak azért jöjjenek el a Beer Week in Budapestre, mert a többi hasonló nemzetközi rendezvényre szinte azonnal kikerül a megtelt tábla, hanem a város és a hazai színtér miatt is.

bpbw_boss.jpg

Először lesznek Magyarországon elérhetőek, ráadásul csapolva, olyan a műfajban úttörőnek vagy épp fekete lónak számító texasi vagy chicagói sörök, amelyekért az is lelkesedni fog, aki épp csak 5 perce ismeri a nevüket. Persze az amerikai Jester Kingen és Pipeworksön túl még legalább 15 országból érkeznek majd az olyan főzdék, akiknek a söreivel az erre fogékonyak már találkozhattak valamilyen formában a hazai kisüzemi sörös helyeken, de a To Øl, a BrewDog, a Brouwerij de Molen vagy az Amager Bryghus (és még sorolhatnánk) is olyan specialitásokkal készülnek, melyek kis túlzással csak ilyen alkalmakkor elérhetőek. A meghívottak közül nem maradtak ki a régióból a nemzetközi hírnév felé már nem csak kacsintgató nevek, és persze a hazai színtér krémje is kiveszi a részét a kóstoló napokon.

Nem sznobériából vagy épp szemérmességből indokolt a kóstoló kifejezés használata. Az egyszeri belépőjegy megfizetése után egy kóstolópohárral a kézben a főzdék standjait végiglátogatva korlátlanul kóstolható hat teljes órán keresztül 16 ország, több mint 40 kisüzemi főzdéjének 160 különböző söre. Ezeknek a tematikus fesztiváloknak törzsközönsége általában a legnagyobb sörrajongókból tevődik össze, mégsem kell kifinomult szakértőnek lenni ahhoz (hasonlóan a prémium whiskys vagy boros fesztiválokhoz), hogy az embert megfogja egy ilyen rendezvény utánozhatatlan hangulata.

Az esemény fényét emelendő, először készül sör itthon 14 magyar sörfőzde kollaborációjával! Az összes, a fesztiválon a hazai színteret képviselő magyar sörfőzde összefogott, hogy megalkossanak egy sört, a fesztivál hivatalos sörét, ami a fesztivál hetében a legnagyobb hazai kézműves sörös helyeken lesz limitált ideig csapon. A hazai kisüzemi sörfőzés krémje, a Balkezes, a MONYO Brewing, a HopTop, a Horizont, a Mad Scientist, a TuffBuzz, a Reketye, a Gólem, a Fehér Nyúl, a Hara'Punk, a RothBeer, az Uradalmi, a First és armando_otchoa készítenek egy exkluzív főzetet a fesztiválra.

bpbw2018.jpg

Az esemény után a helyszínül szolgáló Dürer Kertben vadabb hangvételű koncertek gondoskodnak a napok megkoronázásáról, de május 20-27. között tematikus rendezvényekkel, csapfoglalásokkal és 'találkozz a sörfőzőkkel' rendezvényekkel lesznek felvezetve a kóstolók napjai, ezért is indokolt a sörhét elnevezés. „Gyere a kóstolásra, maradj egész hétre!” – üzenik a szervezők az országba csak a rendezvény miatt idelátogatni készülőknek. A hazai érdeklődők sem csak azért váltják meg már jó előre a jegyüket, hogy szemtanúi lehessenek annak, hogyan csatlakozik az ország a kézműves sörök nemzetközi fősodrához, de azért is, hogy részt vegyenek egy egzotikus utazásban anélkül, hogy külföldre mennének!

Miként az Egyesült Királyságból 7 sörfőzde érkezik (BrewDog, BrewDog Overworks, Magic Rock Brewing, Moor Beer, Signature Brew, Tempest Brewing Co. és Wild Beer Co.) a résztvevő 45 közül, plusz a sörhétre látogató vendégek jelentős része, ezért egyértelmű volt, hogy Iain Lindsay urat, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetét kérik fel fővédnöki posztra. Nagy sörkedvelő lévén örömmel fogadta el a felkérést és ajánlotta fel az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének rezidenciáját a sajtótájékoztató helyszínéül.

Jegyárak:

- 1 kóstolónap (6 órás kóstolójegy) péntekre vagy szombatra: 19.790 Ft
- 2 kóstolónap (2 x 6 órás kóstolójegy): 32.990 Ft
- VIP: 2 kóstolónap, 2 afterparty: 46.990 Ft

További részletek: http://bpbw.hu

bpbw2018tickets.jpg

Résztvevő nemzetközi sörfőzdék

18TH STREET BREWING, Egyesült Államok, AF BREW Oroszország, AMAGER BRYGHUS Dánia, BAKUNIN BREWERY Oroszország, BEVOG Ausztria, BIRRIFICIO DEL DUCATO Olaszország, BREWDOG Skócia, BREWDOG OVERWORKS Skócia, BROUWERIJ DE MOLEN Hollandia, BROWAR GOLEM Lengyelország, CERVESES LA PIRATA Katalónia, EDGE BREWING CO. Katalónia, JESTER KING BREWERY Egyesült Államok, LERVIG Norvégia, MAGIC ROCK BREWING CO Egyesült Királyság, MALMÖ BREWING CO Svédország, MIKROFONBRYGGERIET Svédország, MOOR BEER Egyesült Királyság, MYKONOS BREWING COMPANY Görögország, PIPEWORKS BREWING Egyesült Államok, PÕHJALA Észtország, POPPELS BRYGGERI Svédország, POST SCRIPTUM BREWERY Portugália, PYYNIKIN Finnország, SIGNATURE BREW Egyesült Királyság, TEMPEST BREWING CO. Skócia, THE GARDEN BREWERY Horvátország, TO ØL Dánia, UILTJE BREWING COMPANY Hollandia, WILD BEER CO. Egyesült Királyság


Résztvevő hazai sörfőzdék

ARMANDO_OTCHOA, BALKEZES, FEHÉR NYÚL, GÓLEM SÖR, HARA’PUNK, HOPTOP BREWERY, HORIZONT BREWING, MAD SCIENTIST, MONYO BREWING CO., REKETYE BREWING CO., ROTHBEER, TUFFBUZZ

bpbw2018_ad.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5313852980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.04.26. 21:51:51

Magyar viszonylatban ez valóban drága, de ne feledjük, hogy jár a belépőjegy mellé a korlátlan kóstolási lehetőség. Ha már így, a sajtótájékoztatón rákérdeztem a szervezőknél, hogy hasonló jellegű külföldi fesztiválokon hány különféle sört kóstolnak meg ennyi idő alatt, és innentől nem tudom, hogy a szerénységük mondatta, vagy ténylegesen ez a valóság, de bevallottan ez a szám mindössze 10-15, miközben decis kóstolóadagokról beszélünk. Nyilván hülyeség levetíteni, akkor most egy deci sör átlagban mennyibe kerül, na de ha mégis, az ijesztő. A magamfajta mennyiségi sörivók fel-felsírnak álmukban.
süti beállítások módosítása