.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 04. 23. - apuska
Reczer Ser - Collabrew Series sörsorozat

Reczer Gábor elindult kollaborációs söreivel, és vállalása szerint havonta jelentkezik új és újabbakkal. Egyszeri főzet mind, mint ilyen, elfogy hamar, ha odavagy a különleges darabokért, figyeld a menetrendszerű sörbemutatókat!

Reczer Gábor, egykori naptárfiú, a Hop Top legendás üzemvezetője, 2018-ban önállósodott és elment gerilla irányba. Alkotói szabadságát most aztán kiéli, megannyi sörös esemény beszélgetéseit alapul véve messze a Főzdepark fölött szárnyal a fantáziája, és mindjárt vállalt is egy merészet, vagy ahogy ő mondta, akkora fába vágta a fejszéjét, hogy a fal adja a másikat!

fotók forrása: Kreatív Online

Nem kevesebbet, mint hogy a Reczer Ser havonta jelentkezik egy új és extrém tétellel. Mindegyik valamiféle kollaborációban készül az országban fellelhető különleges, egyedi, védett, híres-neves sörcápával, ekképp  könnyen elképzelhető, hogy beleszólásuk lesz a Reczer sörbográcsba újhullámos sörfőzdék nagyágyúinak, kocsmatulajoknak, népszerű gerilla és házi sörfőzőknek, beergeekeknek, untappd huszároknak.

Hogy milyen sörök lesznek? Többnyire nem a megszokott típusok. Vagy ha mégis, akkor az nagyon extra módon, vagy nagyon agyament alapanyagokkal megbolondítva. Mindegyik főzet egyszeri, a maga 1000 literes adagjaival totálisan limitált kiadás, ha lemaradsz, kimaradsz.

reczersercollab.jpg 

A Séf (american pale ale), a T30 (coffee milk stout), a SATU (Anna & the Barbies Official Band IPA) és a Woodoo (wheat beer) sörökkel debütáló Reczer Ser 2018. február 15-én jelentette be, hogy megkezdi a hiánypótló kollaborációs művek gyártását. A Collabrew Series üdvöskéi és helyszínei - ez is mindig más és más - időrendben a következők:

Reczer Ser – Collabrew Series: #1 - Dark Wheater
A Horizont Brewing-nál dolgozó Ábrahám Mátéval közösen készített fekete búzasör 2018. március 1-én mutatkozott be Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistroban.

darkwheater002.jpg darkwheater001.jpg

képek forrása: Kézműves sört a népnek! blog

Reczer Ser – Collabrew Series: #2 - Rye Hard
A Csak a jó sörös Armando Otchoaval közös agyszülemény egy Imperial Criminal Roggenbier, úgy is mint ~40% rozstartalmú bajor sör, amerikai komlókkal főzve, francia komlóval hidegkomlózva, belga élesztővel erjesztve. 2018. március 29-én volt a premierje a Hopaholicban.

Reczer Ser – Collabrew Series: #3 - Kollabors
Utassy Rolival, a Legenda és a Beerfort ex sörfőző mesterével és házi sörfőzővel, és Rage-dzsel, aki az "Untappd-os srác", raktak össze egy saisont, több mint 40% búzamaláta felhasználásával, és belekerült közel két kiló rózsabors is. A bemutató 2018. április 24-én volt esedékes a Polyhistor Pub-ban.

kollabors.jpg

Reczer Ser – Collabrew Series: #4 - Sabotage
Ez nem egy szimpla sör. Ez egy konkrét merénylet a német tisztasági törvény ellen. Már a forralás előtt beleborított 20 kiló joghurt kiverné a biztosítékot a sörrendőrségnél, de az a mennyiségű fekete szeder, amit még belelapátoltak, olyan hatással rántja össze az arcod, mint egy nagy köteg TNT egy völgyhidat. De nem kell félni, az összerántás őszinte mosolyt formál majd az arcodon. A közérthetőség kedvéért hidegkomlózták is, hogy igazi könnyen fogyasztható, nyári sör legyen. Ezt a Dimbo Lab-el közösen követték el. A bemutatóra 2018. május 31-én került sor a MAG kertben.

sabotage.jpg

Reczer Ser – Collabrew Series: #5 - Hop Quijote
Örökkön örökké a szélmalmokkal harcolni, nagyon nehéz és kimerítő elfoglaltság. A megfelelő fegyvereken és páncélzaton kívül szükség van egy könnyed frissítőre, ami egyszerűségében nagyszerű. Ogréval egy ilyen, mennyiségi fogyasztásra alkalmas IPA-t alkottak, ami könnyen csúszik, erőt és bátorságot ad a következő rohamhoz! Chinook komló mellé a warriort a harcos Hop Qujiote, míg az amarillot a fegyverhordózó Ogre Panza választotta és szórta a sörbe. Könnyen iható, mondhatni vedelhető. A bemutatóra nyilvánvalóan az Ogre bácsiban került sor. 2018. július 4-én.

Reczer Ser – Collabrew Series: #6 - Mangover
Bemutatkozik a széria legújabb példánya, amit Reczer Gábor a Fehér Nyúl Breweryvel közösen művelt. Ezzel hivatalosan is a tervezett sorozat feléhez értek. bár a másnaposságra utaló szójáték nem a legszerencsésebb névválasztás egy sörnél, de mit lehet tenni, ha mangó is van benne egy nagy adaggal, ráadásul egyszeri, limitált főzet, tehát rövidesen „vége”. Arról nem is beszélve, hogy a Mangover egy 6,4%-os gyümölcsös sör, ami olyan meglepetésszerűen vág pofán, mint Mike „Iron” Tyson. A vállalhatatlan hőség miatt az alkotók a vízpartra menekültek a bemutatóval, egy veszett jó kis helyre, a Római-parti Kupak és Dugó Bárba 2018. augusztus 15-én. Vigyázz, másnap nehogy egy arctetkóval, vagy metszőfog nélkül ébredj!

mangover.jpg

Reczer Ser – Collabrew Series: #7 - Egyszeregy
A Collabrew Series ezennel átlép a második félidőbe! Bár a Budavári Sörfesztiválon már bemutatkozott a sör, de olyan jó véleménnyel volt róla mindenki, hogy ismétlésért kiáltott a premier. A The Beercase csapatával közösen készült, egy igazi nyár végi, könnyed, ivós, jól meghidegkomlózott WHITE IPA, narancs- és citromhéjjal fűszerezve, ahol a 6,1 %-os alkoholtartalomnak nyoma sincs. Honnan a név? Mostanság üli a The Beercase az első szülinapját, és ez bizony az első saját sörük, ez pedig egyszeri alkalom ennyi egyest ünnepelni - a KEG Sörművházban.

1x1.jpg

Reczer Ser – Collabrew Series: #8 - Easy Peasy Apricot Squeezy
Reczer Ser x Cserniczky Botond: A smooth and refreshing Sour Ale infused with amounts of fresh apricot from Gönc, Hungary. �� Miután Boti megszerezte az országban fellelhető összes kajszibarackot - nehéz dolga volt az idei fagykárok után - felhívta Gábort, hogy figyelj haver, van itt közel 200 kiló friss, lédús, napérlelte kajszibarack Göncről, itt az ideje egy közös főzésnek. Mielőtt a pálinka- és lekvárfőző brigádok ellátták volna a bajukat a terményért, villámgyorsan, vállat vonva, sejtelmes mosollyal az arcukon belelapátolták az összeset egy ínyenc Sour Ale-be. Zavarba ejtően zamatos, lényegében rostos sour nektár lett belőle. A legelső magyar sörbemutató a Hops Beer Bar történelmében: 2018. szeptember 5-én.

easypeasy.jpg

Reczer Ser – Collabrew Series: #9 - Random 8
Szóval az van, hogy majdnem sikerült a 8. Collabrew-ra összehozni egy Random 8 névre hallgató sört. De nem. Ez bizony a #9. Cserébe 8 féle komló került ebbe a 8%-os dupla IPÁba, amitől finom, 80 IBU-s lett. Kapott egy nagy adag hidegkomlót is, hogy szép citrusos, virágos, illatfelhő lengje körül, és egy tekintélyes testet ellensúlynak. Hogy milyen lett? Mondjátok meg ti! Sörpremier: 2018. november 28-án a Kandalló Pub-ban.

random8.jpg

Reczer Ser – Collabrew Series: #10 - Tropical Tiger
A GreyJoyt is megalkotó Balkezes Urakkal is sikerült egy kollab sört összehozni. Ennek a tropical coffee stoutnak az alapötletét a T30 adja. Némileg módosítottak a malátaalap arányain, picit többet raktak bele, megnövelve ezzel az alkoholtartalmat 6,5%-ra. Kiszedték belőle a tejcukrot, (belga kandis maradt!), kicsivel több keserű komló került bele, hogy megtámogassa azt a 12 kiló(!!) egyedi pörkölésű brazil kávét(!), amivel megtolták, igazán kávé hangsúlyossá téve ezt a sört! Elképesztő kávéaromák és koffeincunami. Ma tuti nem alszol! Sörpremier: 2019. január 17-én a Beer Point Budapest-ben.

tropicaltiger.jpg

Reczer Ser – Collabrew Series: #11 - Csikar
A MONYO Brewing Co. színeiben munkálkodó Mausecz Úr mellett nagyon könnyen válik az ember punkká, és bólint minden őrült ötletére, félretéve olyasfajta apró aggodalmat, hogy mennyire inspiráló, kívánatos név a Csikar pl. vagy hogy mennyire realisztikusan jelenik meg a Telhetetlen Tőzegáfonya és Sanda Sav harca a címkén. Valljuk be ez a sör egy igazi punkos/psychobillys, egy amolyan teszünk a világra, egy feltartott középső ujj lett. Nincs kertelés. Ez SAV. Fekete(!), tőzegáfonyás, minden határt átlépő, kompromisszummentes sav. Belekóstolsz, pofán vág, összerántja az arcod, de mégis kívánod a következő kortyot. Elkezded érezni a tőzegáfonya gyümölcsösségét, kicsit melengeted, előjön a test, kortyolod tovább, és egyszer csak azt veszed észre, hogy kéred a következőt, nem bírsz leállni. Sörpremier: 2019. március 7-én a MONYO Tap House-ban.

csikar.jpg

Reczer Ser – Collabrew Series: #12 - Ace of Flakes
!!Elkészült a 12., azaz az UTOLSÓ példány a Collabrew Seriesből!!
Az Uradalmi Sörmanufaktúra-'val kollaborálva készült el ez a fantasztikus sör. Ebben a cuccban is több ponton tértek el a hagyományoktól:
- A megszokott white IPÁkhoz képest lényegesen magasabb az alkoholtartalom.
- Bődületes mennyiségű búza- és zabpelyhet használtak fel, amitől vastag, selymes, érzékien krémes. 1 korsó/perc sebességgel csúszik le.
- Belepasszíroztak egy nagy adag bio gyümölcsöt (grapefruit, narancs, mandarin kombó) + jól meghidegkomlózták, így lett igazán citrusos, gyümis.
- Magyarországon elsők között erjesztettek a YeastFlow folyékony élesztőivel, amik közül egy elképesztő belga típust választottak, melytől olyan fűszeres és lágyan fenolos lett, hogy nem is akarsz más illatot érezni soha többet.
Bátran kijelenthető, hogy ezzel a sörrel, méltóképpen zárul a sorozat, felrakták az ’i’-re a pontot. Sörpremier: 2019. április 3-án a Legfelsőbb Beeróság-on.

aceofflakes.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr813841742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása