.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 03. 16. - apuska
Kandalló Pub
pixel cégér Helyszín: 1073 Bp., Kertész u. 33.
Látogatás: 2013. február 13. 17:00-20:00

> A névadás terhe letudva, és az otthon tüze szimbolika is tökéletesen egybevág az elképzelésekkel.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 788 3568
Web: http://kandallopub.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/KandalloKezmuvesPub
Nyitva tartás: H, K, Sz: 16-24; Cs, P, Szo: 16-03; V: 16-24
Extrák: tévé (digi), konyha, különterem, wifi, koncert

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Budweiser, 790 Ft Keserű méz, 650 Ft
Rizmájer gyömbér, 490 Ft Dupla Köleses, 650 Ft
Keserű méz, 690 Ft Szent András Könnye, 890 Ft
Békésszentandrási szilvás, 490 Ft Black Rose, 890 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Pastor Olaszrizling, 290 Ft Unicum, 590 Ft
Pastor Cuvée rozé, 290 Ft Zubrowka, 590 Ft
Pastor Cuvée vörös, 290 Ft Jim Beam, 490 Ft
Szecskő Muscat Ottonel, 470 Ft Márkházi pálinkák, 890 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 290 Ft Szálas teák, 350 Ft
Kézműves gyümölcslevek, 260 Ft Capuccino, 390 Ft
Naturaqua, 250 Ft Hamburger, 1490 Ft
Kézműves Halmi szörpök (3dl), 390 Ft Tejes pite, 590 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Kandallóba hívtak szeretettel. Néhány lelkes fiatal, akik 2013 január havában közös erővel megnyitották életük első kocsmáját, ehhez mérten beletették szívüket-lelküket, a vendégként szerzett összes tapasztalatukat és elképzelésüket, és most nagyon remélik, hogy a mai piaci viszonyok között ez elég, és hogy ez a szenvedély - képletesen ez a kandallóban lobogó tűz - mindenki számára gyümölcsöző lesz. Nyilván ezért is hívtak meg. Szeretettel és jó marketing érzékkel. És nyilván ezért hívtak meg annyi más írástudó és véleményformáló embert, akik annyi, de annyi jót írtak már előttem a Kandallóról, annyiszor ismételték el a nyilvánvaló érdemeiket, amire gazdái jogosan büszkék, hogy már nekem lenne ciki hasonlókat írni, bármennyire is hasonlóképpen érzek. Szóval, nehéz. De ami jó hír, hogy míg mások főleg az ételeket és italokat méltatják - a zamat, az állag, az illat, a beszerzési forrás... -, és a már-már gyanúsan csengő kézműves szócskát képzik és ragozzák, addig én ennél egyszerűbb gyerek vagyok, nekem már az is elég, ha találok egy jó kocsmát.

És ha Kandalló Kézműves Kocsmának neveznék a helyet, egy leheletnyivel máris több is lenne benne a kocsma, és ezzel együtt a K. Bár kétlem, hogy az elkövetkezendőket komolyan befolyásolná, viszont kellemesen alliterálna, jobban hangsúlyozná nevével a minőségi magyar áruk iránti elkötelezettséget, és véletlenül sem asszociálna senki az eddig hallottak alapján valami étteremre, mert itt valóban az italokon van a hangsúly, amit csak mellesleg kísérnek különleges falatkák.

Na, de térjünk vissza a szikrához, amiből lángra kapott a tűz. Adott volt egy nem túl eget rengető ötlet, miszerint nyitni kéne egy helyet, ahova az ötletgazdák maguk is szívesen járnának, és csupa olyan jó minőségű dolgot lehetne kapni, amit egy vendégségben maguk is felszolgálnának. Hol? Valahol. Esetleg a néhány éve üresen álló egykori kandallóboltban a Kertész utcában? Ezzel a névadás terhe letudva, és az otthon tüze szimbolika is tökéletesen egybevág az elképzelésekkel. Jelzem, őrzik is rendesen! Az egyenpólós személyzet sorfala mögött kékes-sárgás fénnyel világít egy őrláng, melybe az ötödik pohárka után egyszerre képzelhető bele a múlt és a jelen.

A lassan 3 éve beköszönő sörforradalom tényleg beérni látszik, és egyre többen kínálják kocsmák csapjaira verve a sörfesztiválokon bemutatkozó kis magyar sörfőzdék termékeit. A Kandallóban egyszerre 6 csapon forgatják kézműves partnereik söreit, így alkalmanként megtalálható a csepeli Rizmájer, a miskolci Gyertyános és a Békésszentandrási Sörfőzde teljes szortimentje, de ha netalán valaki idegenkedne a tipikusan kis mennyiségekben készülő pasztőrözetlen söröktől, akkor sem kell az ajtón kifordulnia, mert számukra van Kronenburg vagy Budweiser.

Ha épp nem sörre vágyunk, vannak kitűnő borok és pálinkák. Képzelem, milyen nehéz munka lehet kóstolókra járni, a bejáratott márkák ellenében tesztelni a kis pincészetek és pálinkafőzők kínálatát, kiválasztani közülük a még megfizethető kategóriából a legjobbakat, a készlet erejéig felvenni őket az itallapra, majd ha eljön az ideje, megtalálni annak méltó utódját.

De érdekes pl. az is, hogy az otthon logikája alapján a WC-ben nincsen piszoár. Viszont van előtte egy előszobára emlékeztető fogas, s ha már egy lakáshoz hasonlítjuk a Kandallót, akkor a földszint további jelentős négyzetméterein terül el a konyha - szokás szerint itt zajlanak a legnagyobb bulik és lesznek egy csapásra ismerősökké a házigazdák -, az emeleten egy lentről elképzelhetetlenül nagy nappali tölti ki a helyet minimál art stílusban, a falon pozitív üzenetek és letisztult grafikák, ahol a kézműves életérzés egyúttal azt is jelenti, hogy megkérdőjelezhetetlenül látszik, hogy minden szabad kézzel rajzolt, ergo direkt kissé esetlen, véletlenül sem szabályos, beleértve a logót és a betűk formáját. Vagy még egy példa. Kávészemeket raktak a mécsesek alá. Így lényegesen könnyebb azokat meggyújtani és persze mennyivel látványosabb.

Pub, bisztró vagy kocsma? Lényegében mindegy. Ami fontos, hogy tényleg van értelme ide el- és visszajönni, az ízlelőbimbókat kicsit túráztatni, a meccsnézés közben valami szokatlanul jót inni és ropogtatni, koncert és dj napokon néha bulizni, vagy hogy a vendéglátóink szavaival éljek, a Kandallóban otthon érezni magunkat..."

anyicska:

"Mostanában nagyon sok K betűvel kezdő helyekről hallottam – Kazán, Keksz, Kandalló... így amikor megkaptuk a meghívót Kandallóba, igazából azt gondoltam, hogy a Kazánba megyünk. De most már nem keverném össze a Kandallót semmi más hellyel, mert a Kandalló egy valódi unikum.

Nemcsak kézműves söröket lehet itt kapni, hanem kézműves pálinkákat, kézműves borokat, és ha éhesek vagyunk vagy épp csak majszolhatnékunk van, nagyon fincsi kézműves házi sajtok vannak, lekvárok, kenőcsök stb. A hely specialitása a kézműves hamburger, amelynek húsáról valóban el lehet hinni, hogy állati eredetű. Számomra a legnagyobb ízélmény a csokoládés sör volt, amely meglepően nem édes, hanem kellemesen keserű.

A kulináris különlegességeknél csak a dizájn nyerőbb! Már az utcáról nézve is tudtam, hogy tetszeni fog. Szeretem az olyan nagy kirakatokat, amelyeken keresztül belátni, és közben akár elolvashatjuk az itallapot. A Kandalló Pub dizájnja nagyon ki van találva. Első ránézésre nagyon egyszerűnek tűnik, semmi extrém színek vagy felesleges tárgyak. De ha körülnézünk, be kell látnunk, pöpec. A magas falakon azon csupa JÓ dolgok vannak felsorolva, amik a Kandallóban megtörténhetnek velünk. A galérián megnézhetjük a térképet, ahonnan a helyi finomságok származnak. Kellemes fények vannak mindenütt, s bár a felső szinten a műanyag csillárok kevésbé elragadóak - talán csak provizóriumnak szánták -, a tekercsbe felcsavart villanykábellel még annak is van stílusa.

Igazából végig olyan érzésem volt, hogy a dizájn erőssége a részletekben rejlik. Például a K betű kiemelése – a bejárat fölött, a mosdóK feliratban, a kandallót jelképező gázláng mögött a pultban, vagy akár a felmatricázott bojleren. A másik erős visszatérő elem a pöttyös vonal, ami a fenti térképnek alapja, de ismétlődik például a táblán, amin szerepel a hely ajánlata. Nagyon cukik az italok és ételek rajzai is. Minden nagyon kiegyensúlyozott, semmiből nincs sok és kevés sem. Szívesen jövök majd vissza, mert a kedves kiszolgálás & kellemes hangulat & házi finomságok kombó bejön nekem."

"A kerékpárosok rohamára felkészülni ez esetben nehéz, a járda szűk, és semmi olyannyira fix, amihez a bringát kötni merném."

Értékelés

  apu anyi
dizájn 4,5 5
kiszolgálás 4,5 4,5
közönség 4,5 4
zene 4,5 4,5
mosdók 4,5 4,5
árszínvonal 2,5 2
  4,17 4,08

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr935078618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása