.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 06. 7. - kocsmablog
I. Budapesti Borbár Túra

Helyszín: 22 budapesti borbár
Időpont: 2016. június 8.

Végigbarangolnád a 22 borvidéket 1 nap alatt? Nem egyszerű, de most adott a lehetőség. Budapest borbárjai egy este erejéig speciális kínálattal, előadásokkal, kóstolókkal és 22%-os kedvezménnyel várják a bortúrázókat.

Ha szereted a borokat, szinte biztos, jártál már borbárban. Tudtad, hogy Budapesten több mint húsz van belőlük? Ha végigjárod és megismered őket, rádöbbensz, hogy mindegyik egy apró, önálló boros univerzum. Más és más szempontok alapján alakítják ki borválasztékukat, különböző ételeket kínálnak, és eltérő módon igyekeznek hangulatossá tenni az általuk betöltött teret és különlegessé varázsolni az ott töltött időt.

Van kedved útra kelni? Az Élmény Itthon szervezésében 2016. június 8-án Budapest 22 borbárja vendégül lát egyet-egyet a 22 magyar borvidék közül, és pohárra kínál annak borai közül legalább hármat 22% kedvezménnyel. Sőt, több helyszín meglepetéssel is készül. Ismerd meg a budapesti borbárokat és fedezd fel a magyar borvidékeket egyetlen este alatt, beleértve a kevésbé ismerteket is, és találj rá kedvencedre, amit később felkeresel! A Budapesti Borbár Túrán koccints személyesen a borászokkal, és ismerd meg a főváros boros arcát!

borbarterkep-nagy.jpg

Résztvevő borbárok és a borvidékek

0,75 bistro - Szekszárd (1)
0,75 borbár (nullhetvenöt) a túra napján a Szekszárdi borvidéket látja vendégül, több borász kínálja személyesen a legszebb kadarkáit, kékfrankosait és bikavéreit. Gluténmentes ételekkel és kiváló bisztrókínálattal érdemes számolni ezen a helyen! 

Andante Borpatika - Eger (2)
Az Egri borvidék bemutatására vállalkozott a Kovács Ákos tulajdonában lévő, a Dunára, a Lánchídra és az Akadémia épületére és ránéző Andante Borpatika, ahol a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, a Kovács Nimród Winery és a Gróf Buttler Borászat képviseli a borvidéket.

Cultivini Wine Gallery - Pannonhalma (3)
A Párizsi utcai CultiVini borbár egészen különleges módon, kóstoltatógépekkel oldja meg a borkóstolást. A gépekben a palackok tartalma hetekig friss és üde marad, így mindenki magának állíthatja össze a borsorát. A borbár a Pannonhalmi borvidéket látja vendégül a túra alkalmával.

DiVino Bazilika - Mór (4)
A Móri borvidék Ezerjóit most is a Bazilikával szemben, a szupertrendi és minden tekintetben végtelenül fiatalos DiVino Bazilikában találjuk, hisz a házigazda borász Mór egyik leghíresebb termelője, Miklós Csabi.

DiVino Gozsdu - Etyek (5)
A DiVino Gozsdu a város legnyüzsgőbb teraszai közt örök bulihangulattal átitatva mutatja be az Etyek - Budai borvidéket. A házigazda Hernyák Tomi borász lesz.

Doblo Wine&Bar - Somló (6)
Kellemes feladatot teljesít a Doblo Borbár: Magyarország legkisebb borvidékét, a Nagy-Somlót látja vendégül.
Külön a Budapesti Borbár Túrára állítottak össze egy vérbeli Somló borkóstolósort a Doblóban, melyet magyar kézműves húsokból és sajtokból álló tállal együtt kínálnak. Az ínycsiklandó borok és ételek elfogyasztásához jazz, soul és pop zenészek szolgáltatják az élő zenét.

DROP SHOP - Borbár / Wine Bar - Tokaj (7)
A DROP SHOP borbárban, pár lépésre a Jászaitól, a sziporkázó Tokaji borvidéket ismerhetjük meg. A meghívott borászok Tokaj sokszínűségéről fognak mesélni: száraz és édes borokról, a különböző talajtípusokról és a borkészítési technológiákról.

ETAP - Bükk (8)
A Bükki borvidéket, nevezetesen a Gallay Kézműves Pincét és Sándor Zsolt Pincészetét látja vendégül a komoly konyhával bíró nyüzsgő Király utcai ETAP. A Budapesti Borbár Túrára hangolt kínálatban összesen nyolc kiváló bükki borral (fehérek, rozék és vörösek) és fatálakon szervírozott grillételekkel várják a vendégeket.

Figula Borsarok (Addicted2Caffeine) - Balatonfüred-Csopak (9)
Balatonfüred-csopaki borvidéket képviseli a Figula Borsarok - Addicted2Caffeine, ahol a Figula Pincészet borait Figula János személyesen mutatja be. A kötetlen hangulatú este során a fajták, a borvidék és az egyes borok történetének megismerése mellett többek között nemzetközi díjakat nyert borok kóstolására is lehetőség nyílik. A Figula Pincészet teljes borválasztékát felvonultató barátságos kis kávézó-borbár a Bartók Béla utat járva kötelező opció.

Galéria12 kávézó - Balatonfelvidék (10)
Bor és művészetkedvelők figyelmébe ajánljuk a XII. kerület szívében a Galéria 12 Borbárt, ahol a Balaton-felvidéki borvidék jellegzetességeibe csöppenhetünk bele, melyet kézműves termelők egyedi kínálatával mutat be a borbár.

innio - Sopron (11)
A soproni borvidéket látja vendégül a comfort food bisztrókonyha mestere, az Innio Borbár, melyet a Gault Millau 14 pontra értékelt. Izgalmas kóstolósorral, hozzá gondosan kiválasztott ételekkel és élő zenével készülnek a borbár túra napjára.

Judy's Wine Bar - Tolna (12)
A Simon Judit nevével fémjelzett Károlyi utcai Judy's Wine borbárba a Tolnai borvidékről érkezik a Tűzkő Birtok válogatása, mely kiválóan bemutatja a térség izgalmas ízeit és sokszínűségét.

Kadarka Bár - Hajós-Baja (13)
A fiatalos, színes székeiről messziről megismerhető Király utcai Kadarka Borbár a rendezvény napján a Hajós-Bajai borvidéket látja vendégül.

Képzeld el! - Mátra (14)
Babiczki László borász fogja képviselni a Mátrai borvidéket a bulinegyedben megtelepedő Képzeld el! borbárban. A Babiczki borok 25% kedvezménnyel kóstolhatóak ezen a napon. A borász személyesen mutatja be a borvidék jellemző szőlőfajtáit, borait, beszél a borok készítéséről. Kóstolható tételek: Babiczki – Mátrai Pinot grigio 2014 (félszáraz), Babiczki – Mátrai Cabernet sauvignon rosé 2014 (száraz), Babiczki – Mátrai Irsai Olivér 2014 (száraz), valamint Babiczki – Mátrai Chardonnay battonage 2013 (száraz).

Lumen Kávézó - Pécs (15)
A Lumen Kávézó és Bárban a Pécsi borvidékről Szabó Zoltánnal lehet találkozni, aki Hosszúhetényben első generációs szőlész-borászként tevékenykedik. Szőlőterületei az Ördögárok- és Múrom-dűlőben vannak, ahol főleg fehér fajtákat termel, de saját és vásárolt kék szőlőből is készít borokat. A pincénél megtekinthető tíz, filoxéravész előtti magyar szőlőfajta is. Hagyományos, oxidatív stílusban erjesztett borok és acéltartályban készülő, reduktív tételek is szerepelnek a kínálatban. Zoli a Pécsi Borászok Céhének elnöke, rengeteg boros programot vezet, szeret beszélni a borról – és tud is.

MOST Kortárs Bisztró - Neszmély (16)
Különös figyelmet szentel a MOST bisztró a feltörekvő borkészítőknek is, ezért választották a Neszmélyi borvidékről a Kősziklás Borászatot, amely a Kősziklás-dűlőről kapta a nevét, ahol döntően friss, üde, gyümölcsös fehér-, illetve rozéborok, valamint testes, fahordóban erjesztett és érlelt borok is készülnek. A Borbár Túra keretén belül a Kősziklás-borokkal és a borászokkal lehet ismerkedni, illetve találkozni a MOST bisztró saját borászával is.

Oinos WineBar&Bistrot - Zala (17)
A megújult Rákóczi tér igazi gyöngyszeme a olaszos bisztrókonyhával, házias vendéglátással és bőséges borkínálatával a Zalai borvidéket látja vendékül a Budapest Borbár Túra során. 

Palack - Kunság (18)
2013. Év Bortermelője, Gálné Dignisz Éva öt borát kóstolhatjuk végig a Kunsági borvidékről, melyek bemutatásában személyesen a borász is közreműködik a XI. kerület bohém negyedének rajtkövénél, a Gellért téri Palack Borbárban.

Pohárszék Bor & Kávé - Dél-Balaton (19)
A Garamvári Szőlőbirtok Pezsgőit ízlelgethetjük a Dél-Balatonról, melyek születését majdnem egy évtizedes készülődés és 25 éves nemzetközi szakmai gyakorlat előzte meg. A pezsgőkészítés elindítója és irányítója, Garamvári Vencel a technológia megválasztásában arra törekedett, hogy a kifogástalan minőségű alapbor úgy váljon pezsgővé, hogy az erjedés során keletkezett minden nemes illat és finom zamat teljes mértékben megőrizhető legyen. Pezsgőimádók irány a Parlament szomszédsága, a Pohárszék!

Szalonspicc Kávé És Borbár - Badacsony (20)
Egy csöppnyi Balaton-felvidéket varázsol a Szalonspicc Buda szívébe, a Lövőház utcába, hiszen a Badacsonyi borvidéken termett Kéknyelűt, a Badacsonyi Szürkebarátot és az Olaszrizlinget egy fiatal helyi borász, Laposa Zsófia, a Laposa Borbirtok borásza mutatja be.

VinoPiano-Borbár/Wine Bar - Csongrád (21)
A VinoPiano Borbár a Duna Borrégió Borút Egyesülettel karöltve az alföldi régió színes palettáját mutatja be a Csongrádi borvidékkel a középpontban. Borozz a borásszal tematikus estét tartanak, ahol megismerkedhetünk a tételek készítőivel és a hely adottságaival egyaránt. A tapas bár feltöltve várja a gasztronómia szerelmeseit.

vinoWonka Csokoládé és Borbár - Villány (22)
A Corvin negyedet meghódító beszédes nevű vinoWonka Csokoládé- és Borbár az egyik legnépszerűbb hazai borvidéket, Villányt fogja vendégül látni június 8-án. Szemes József Cabernet Sauvignon-ját, Portugieser-ét, 2015-ös rozéját és Kopár dűlőből származó Dél cuvée-jét, a Vinatus Szőlőbirtok Syrah-ját, Iványi Zsófi szűretlen tételeit, valamint a Ruppert pince különösen finom fehér- és vörösborait kóstolgathatjuk náluk.

wineglass-553467_960_720.jpg

A rendezvényhez csatlakozó borbárok délután 16 és este 22 óra között biztosan nyitva tartanak, ezen túl a saját, általános nyitva tartási idejük szerint látogathatóak. Belépőjegy nincs, a rendezvényen ingyenesen lehet részt venni, nem feltétele sem pohár, sem karszalag megvásárlása. Mindenki a saját fogyasztása szerint fizet a borbárokban, azok árszabása szerint. Mivel ezen az estén minden borbár a vendégül látott borvidék három borát 22% kedvezménnyel adja, érdemes megkóstolni ezeket a borokat. Nincsenek szervezett útvonalak, önállóan döntheted el, hogy melyik helyszínek érdekelnek, az esemény oldaláról letölthető térkép és a helyszíneken kiadvány segít a tájékozódásban.

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1729129450685265/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr988783814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása