.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 11. 6. - apuska
Liebling

Cím: 1073 Budapest, Akácfa utca 51.
Látogatás: 2015. július 22. 18:10-23:10
Google Maps

Liebling, németül annyit tesz, kedvenc. Ám legyen. Adtunk egy lehetőséget bizonyítani.

Telefon: +36 1 783 8820
Facebook: www.facebook.com/lieblingbar
Web: -

Vélemény

apuska:

Liebling, németül annyit tesz, kedvenc. Ám legyen. Adtunk egy lehetőséget bizonyítani.

A Liebling ez esetben a Fogasház szimpatikus kinövése, az éttermi szolgáltatásuk képviselője. Külön bejárat, külön név. 2014. októbere óta üzemel, előbb a Fogasház ruhatára, majd Nemzeti Dohánybolt volt. Egy jó stílusérzékkel eltalált, otthonos, igényes, fakockás, fapadlós, mesterségesen koptatott homokszínű helyszín, igazán üde jelenség a környék egy kaptafára felhúzott bulis romkocsmái között. Ide tényleg érdemes munka után lazításképp beülni egy-két pohár ital mellett beszélgetni és csipegetni, de az esti parti előtt is meg lehet szelíden alapozni itt az estét.

Szalon vagy kávéház, étterem vagy klub, mikor mire vágysz - mondják magukról. Tényleg nehéz a berendezés alapján annak eleganciahányadosát egyértelműen felmérni, ami biztos, hogy felettébb menő, ahogy a padló nyikorog a lábad alatt, ahogy be van vésve a székek hátlapjába a koktélpohár alakú Liebling logo, ahogy a pult és mögötte az italpolc a gerendákból, mint építőkockákból ki van rakva, ahogy annyi helyről érkezik irányítottan a fény, ahogy a csupasz téglán néhol megmaradt a vakolat díszítőelemként, ahogy hanyagul be van állítva a sarokba egy lenyűgöző festmény, és ahogy az indokolatlannak látszó csigalépcső kanyarog fel kb. a csillagokig.

Ez utóbbit nyilván azonnal muszáj megmászni, mind a 26 lépcsőfokot. Egy gyönyörű terasz apró üvegházába érkezve már ott körbe tudsz tekinteni van-e szabad hely, és ha igen, lecsapni rá azonnal, mert ahogy megyünk bele az estébe, annál inkább ritka kincs. Sajnos a tetőterasz ahhoz nem elég magas, hogy ki lehessen látni a város fölé, de a hangulata így is nagyszerű, kb. mint egy tágas erkély, ahova a teljes baráti társaságodat meg tudod hívni. A Liebling terasz, ez a csoda, 2015. április 30-án nyílt. A könnyű élőzenei programot elnézve itt komolyan adnak a romantikára, majd ha mindenki kellőképp bevadult, odalenn deejay szettekre lehet a ritmikus mozgást tovább cifrázni - amíg a jó idő engedi, éljen a párhuzamos valóság. Idényjellege miatt a fenti rész kevésbé komplex, színes összecsukható székek és asztalkák adják a bútorzat zömét, a korlátra vadszőlőt futtattak, így a III. számú Vásárcsarnok épp csak átsejlik, a falból kiálló apró talapzatokon négy pufók puttó bolondozik, fölötte a tetőn irgalmatlanul nagy női húsos ajkak közt a fehér fog (helló Fogasház) villan, alatta egy festményen megjelenik kép a képben ez a terasz, de a vendégkör azon erősen múlt századi.

Lágy bárzene szól, az étlapon a házi pizzakenyérhez jobbnál jobb kencék, szendvicsek, saláták, ropogós zöldségek, két hagyományosabb étel és egy desszert. A kaja nem is drága, bár az ital árát a komfortzónánknál egy picit följebb lőtték, de cserébe egészen komoly a repertoár, van egy csomó rum, vodka, tequila, gin, whisky, szóval inkább mondanám úgy, ennyibe kerül az igényesség. Ja, és van itt több mint 40 féle koktél! Talán ez volt az egyik oka, hogy sokkal több volt a nő, mint a férfi?

Ha a rendelés lényegesen gyorsabban jött volna, ha nem kellett volna a csigalépcsőn állandóan le- meg följárkálnom az amúgy nagyon előkelő WC-ig, az élmény egy szikrányival több lett volna. Az idő múlásával, ahogy az alkoholos italok fogytak, egyre nagyobb kihívás volt újra és újra a durva spirálba feledkezett fokokat megmászni, ezért szorongtam, az ingert tartogattam, amíg bírtam, de akkor meg már sietni kellett, szóval nagyon remélem, hogy a felső pult melletti szoba lesz a következő, ami elkészül, és jut benne egy mellékhelyiségnyi hely valahol, mert azt mindenki tudja, hogy a hajóvonták találkozása tilos.

kalimpa:

érdekes vegyítése a Liebling a romkocsmának és a kicsit fenszibb étteremnek, nekem bejött, szerintem sikeres kombó.

a földszinten vannak asztalok, leülős nyugisabb helyek illetve a pult, nagyon kedves hölggyel. az emeleti teraszon épp koncert volt, mikor ott voltunk, két cigányzenész tolta alánk a muzsikát, miközben mi jót fröccsöztünk. a terasz berendezése nekem már-már túl eklektikus, a szokásos padok és székek még csak rendben,de az a vakolatlan, festetlen hatalmas falfelület nekem elég ár gusztustalannak hat, bár legyen az én bajom, oké.

amúgy a pincérkislány gondolom aznap kezdhetett, mert elég lassú s bizonytalan volt, de nagy nehezen megkaptuk amit kértünk többedik próbálkozására. amúgy a kaja finom és kiadós volt, nem horror áron, a fehérbor remek volt, bár itt a legolcsóbb sem volt olcsó, a zene meg kifejezetten tetszett. szóval összességében nekem bejött a Liebling, még ha nem is lesz törzshelyem.

dé kapitány:

Kép a képben.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 550 Ft
Üveges sör: Edelweiss, 820 Ft
Bor (1 dl): Fruska rosé, 350 Ft
Rövid (4 cl): Jim Beam, 950 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 380 Ft
Meleg ital: Capuccino, 420 Ft
Harapnivaló: Rukkolás túró + pizzakenyér, 850 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr177668526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása