.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Csöncsön: Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az u... (2020.05.01. 09:38) A pesti borozók világa
  • szép új világ...: jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat (2020.05.01. 06:46) A pesti borozók világa
  • kocsmablog: 10 millió forintért a tiéd lehet: player.hu/auto-motor-2/kocsma-ikarus/ (2020.03.30. 14:56) Bus Pub
  • Utolsó 20
2015. 07. 8. - apuska
Komlóágyúval a világbékéért!

pixel

> Rövid sörgyártúrán vettünk részt, ahol többek közt megmutatták a Dreher Hidegkomlós előállításában főszerepet játszó komlóágyút, és az egyik sörmester még azt is elmondta, mekkorát lehet vele lőni.

Mivel a tavalyi DreherFeszten osztatlan volt a sikere az erre az alkalomra kis tételben lefőzött 4 sörkülönlegességből a Dreher Hidegkomlósnak, idén a Dreher Sörgyárak beruházott egy úgynevezett komlóágyúra, amelyet nemrég telepítettek a gyárban. Az első hordók egyenesen az V. Jubileumi Sörfesztiválra érkeztek, a népszerű rádiós műsorvezető Fittikém által, hogy az ide kilátogatók se maradjanak le a kóstolásról.

Nemrég a termék bevezetésre került a kiskereskedelemi és a vendéglátó piacra egyaránt. Az első Hidegkomlóst szállító teherautók június 15-én hagyták el a sörgyárat, folyamatosan építik a termék disztribúcióját, hogy minél hamarabb mindenhol elérhető legyen. A Dreher Hidegkomlós 0,5 literes palackban, 0,5 literes dobozban, és a kiemelt sörözőkben csapolva (tehát hordóban) egyaránt kapható. Az ára megegyezik a Dreher Classic árával. A termék alkoholtartalma 4,5%. A Dreher Sörgyárak várakozása szerint a Dreher Hidegkomlós megnyeri azokat a különlegesebb ízre vágyó fogyasztókat is, akik szívesen kipróbálják az újdonságokat, ugyanakkor ragaszkodnak a jól ismert márkához.

A hidegkomlós technológia

Gyártásához egyedi fejlesztésű berendezést használnak, ún. komlóágyút - az alakjáról kapta a nevét -, melyben speciális komlókészítményt és a kész Dreher Classic sört hidegen cirkuláltatják. Ekkor a különleges komlóból kioldódnak az íz- és illatanyagok - ettől kapja a sör a különleges ízvilágát. A Dreher Hidegkomlós készítése során három különböző komlót használnak: kettőt a sörfőzés klasszikus lépésénél, vagyis a komlóforralásnál, a harmadikat pedig a speciális berendezésben, a komlóágyúban. A gyártási folyamat a klasszikus módon folytatódik, illetve zárul: a szűrés után a terméket palackba, dobozba és hordóba fejtik.

A Hidegkomlós ízvilága

Specialitása az extra komlós aroma, hisz a hidegkomlózásos technológia során a sörhöz egy speciális komlót adnak, és ez tovább gazdagítja a Dreher ízét. Az extra komló testesebb ízhatást eredményez, amely ugyanakkor nem tolakodó. A kapott sör szervesen ötvözi a láger sörök letisztult ízét a kézműves sörök egyedi, bonyolultabb ízvilágával. A receptúra összeállítását gondos tervezés és tesztelés előzte meg: így találták meg a tökéletes ízharmóniát. A Dreher sörökre jellemző kellemesen karakteres ízt az új komló is gazdagítja. Illatában és ízében egyértelműen dominál az aroma komló, amely citrusos, enyhén gyantás, zöld növényekre emlékeztető, frissítő hatást kölcsönöz a sörnek. Ezen tulajdonságai alapján a köztünk megbúvó szakértők felismerni vélték benne a Citra fajtát, a teringettét és a kutyafáját.

- Nemzeti Sörfigyelő teszt
- Kontár Komlókutató teszt
- Mese Habbal vélemény
- Serteperte vélemény
- Sörbúvár vélemény
- HVG Gasztro: A sör fűszere a komló
- Táfelspicc: Titkos zugok a kőbányai sörgyárban

Hogy mekkorát képes lőni a komlóágyú? Rövidesen kiderül. A tudás és technológia adott, az innovációs próbálkozásuk tetszik, akár a legkifinomultabb ízlésvilággal bíró sörkritikusoknak is meg tudnának felelni, amennyiben nagyüzemi méretek között nem a gazdaságosság lenne az elsődleges szempont. Kár lenne őket ezért elítélni.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr317610856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.