.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 05. 22. - kocsmablog
V. Budavári Sörfesztivál

pixel

> Jubileumi Sörfesztivál a Budai Várban. 2015. június 11-14. között több mint 200 sörkülönlegességgel, 16 hazai és külföldi fellépővel, valamint színes gasztronómiai kínálattal várja látogatóit. Az idei fesztivál vendégországa Belgium, így a résztvevők exkluzív belga sörökkel is megismerkedhetnek.

A Budai Vár gyönyörű díszkivilágításáról híres Oroszlános udvara, valamint a korábban várpiacként funkcionáló Hunyadi udvar ad helyszínt az V. Jubileumi Sörfesztiválnak. A kategóriájában az ország első számú sör- és gasztrofesztiválja a sör szerelmeseinek kánaánja, és ami illusztris környezeten túl plusz sajátossága, hogy a hazai kézműves sörfőzdék mellett − az előző évekhez hasonlóan − az ország vezető sörgyártói (Borsodi, Dreher, Heineken) is képviseltetik magukat. Az ízkavalkádot cseh, szlovák, német, osztrák, angol és ír sörök színesítik, a Balkán Udvaron megjelennek a szlovén sörök, ugyanakkor a Cider Ligetben a lágyabb ízek kedvelői is megtalálhatják a számításaikat.

budavarisorfesztlanyok.jpg

"Minden jó sör egy helyen" − így jellemzi az idei fesztivált Kurucz Dániel, az V. Jubileumi Sörfesztivál egyik főszervezője. A fesztivál rengeteg meglepetést tartogat, állítólag olyan exkluzív sörkülönlegességek is lesznek, melyek sokak számára eddig ismeretlenek vagy elérhetetlenek voltak.

budavarisorfesztkorso.jpg

Az izgalmas sör- és gasztroélmények mellett hamisítatlan, hajnalba nyúló utcabál hangulat várja a szórakozni vágyókat. Csütörtökön a Magna Cum Laude adja meg a ritmust, valamint fellép Rakonczai Imre zongoravirtuóz, humorbonbonokról pedig a Dumaszínház oszlopos tagja, Hadházi László gondoskodik. A pénteki nap házigazdája a Total Dance Festival, így az igazi retro hangulatért Dr. Alban, a Kozmix, az UFO és a Groovehouse felelnek. Szombaton minden korosztály igényeinek megfelelő zenei kínálat várja a közönséget: színpadra lép a Neoton Família, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Strikers. Vasárnap a Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat műsorával, illetve Kis Grofó és a Bohémian Betyárs koncertjeivel zárul a rendezvény.

budavarisorfeszt.jpg

A hagyományokhoz híven, idén is lesz kijelölt vendégország. Ezúttal Belgiumra esett a szervezők választása, így a helyszínen kialakított Belga Udvarban lehetőség nyílik a belga sör és csokoládé számos fajtájának megízlelésére.

A környezettudatosság jegyében a vendégek ismét 4 deciliteres betétdíjas üvegkorsókban kérhetik a minőségi söröket, a hölgyek kedvéért pedig idén először limitált számban kapható majd a 4 dl-es pohár is, hogy ne kelljen nehéz korsókat emelgetniük. A rendezvényre napijegy és teljes bérlet egyaránt váltható, a csütörtöki napijegyért 2999 forintot, péntek-szombat-vasárnap 1999 forintot kell fizetni. A bérlet ára június 1-ig 3499 forint, azt követően elővételben 4499 Ft, míg a helyszínen 6999 Ft, amely tartalmazza az első korsó sör árát.

budavarisorfesztkolbasz.jpg

Nyitva tartás
Csütörtök: 15:00-03:00
Péntek: 15:00-03:00
Szombat: 11:00-03:00
Vasárnap: 11:00-00:00

Hivatalos fizetőeszköz: Hellopay

További információk:
http://budavarisorfesztival.hu/
https://www.facebook.com/budavarisorfesztival

Kapcsolódó videó:
Üvegtigris a Budavári Sörfesztiválon

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr967481786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2015.06.12. 09:31:36

A hazai kézműves sörfőzdék mellett − az előző évekhez hasonlóan − az ország vezető sörgyártói is képviseltetik magukat. A Borsodi Sörgyár többek között olyan népszerű, több száz éves múltra visszatekintő belga sörkülönlegességeket hoz el, mint a Stella Artois, Leffe és a Hoegaarden. A sajtóreggelin a Stella Artois Sörcsapoló Világbajnokság magyar nyertese, Horváth Eszter mutatkozott be, aki a június végén rendezendő londoni világversenyre készül, és aki megtanította a résztvevő fellépőknek, hogyan kell Stella Artois sört csapolni tökéletesen, 9 lépésben.

A Dreher Sörgyár két újdonsággal, a Kingswood almaciderrel és a Dreher Hidegkomlóssal mutatkozik be. Az utóbbi a sörfogyasztók akaratából került a termékpalettára, a tavalyi DreherFeszten elért sikert követően. A sajtóreggelin feltűnt az ismert rádiós, Fittikém is, aki az első hordó Dreher Hidegkomlóssal érkezett meg a gyárból. Emellett a Pilsner Urquellel standján három különleges technikával csapolt sörből is választhatnak a látogatók, sőt, minden délután szűretlen, fahordós sört is csapra vernek Kasza Péter sör sommelier segítségével.

A HEINEKEN Sörgyár − az idén nemrég véget ért „Ez vagyok én” játék nyomán – a Sörfesztiválra Bud Spencer menüvel készül, amely a pofon gyáros kedvenc ételéből, hagymás babból és egy korsó Arany Fácánból áll. A legrátermettebb látogatók bokszgépen próbálhatják ki magukat, és, ha legalább akkora pofont tudnak adni, mint Bud Spencer, vendégül látjuk őket egy hagymás bab-Arany Fácán menüre. A Soproni pedig az „Együtt, még finomabb” ajánlattal jelentkezik. A délutáni órákban ingyenes sörkóstolót is tartanak igazi különlegességekkel, újdonságokkal.

Az V. Jubileumi Sörfesztivál nyitóeseményén Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója és Vásárhelyi István sörgasztronómus a „Sör mi több” sorozat keretében, olyan sör és sajt társításokat vonultatott fel, amelyek minden bizonnyal meghozzák a kóstolók kedvét a kísérletezéshez. Kevesek által ismert tény, hogy a különböző sörök széles választékán belül minden alkalomhoz találhatunk egy izgalmas sajt párt. Pedig a végtelenül változatos ízű sör-sajt párosítások felülírhatják a már jól megszokott sajt-bor társításokat is.
A sörök és ételek párosításánál az ún. 3C-szabályt (Compair-Contrast-Cleansing azaz Párhuzam-Ellentét-Letisztítás) alkalmazhatjuk. Míg a borok és sajtok általában az íz-kontrasztok alapján társíthatóak össze, a sörök a kontrasztos íz-párok mellett sokkal több esetben harmonizálnak az egyes sajtok ízvilágával (pl. zsíros krémesség a sajtban, telt krémes kortyérzet a sörben stb.). A sör ezen felül a több párosításból álló kóstoló-sor esetén is ideálisabb, hiszen a karakteres ízeket sokkal jobban letisztítja a jellemző üdítő szénsavasság.
süti beállítások módosítása