.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 01. 29. - apuska
Kazán

Cím: 1066 Budapest, Ó utca 51.
Látogatás: 2013. október 4. 17:50-21:45
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

A fények durvák, de a PB-gázpalack bárszékeknél menőbb manapság nincs.

Telefon: +36 30 655 4536
Facebook: fb.com/kazanklub
Web: http://klubkazan.hu

Vélemény

apuska:

Kazán vagy Kandalló? Ebből mindig keveredés van. Ez a Kazán! Ami 2012 decemberében nyitott, ott van az Oktogonhoz közel az Ó utcában, az MSZP székháztól pár méterre. Egykor a körülötte terjengő társasház és az Operaház egyik próbahelyiségének kazánjaként funkcionált pince - innen a név -, majd itt volt a régi Heaven 51 Club, aztán az elektronikus zenei bulijairól ismert Mono.

Na, de vissza a közelmúltba. Nyáron sokáig szemeztem a Kazán súlyos vasajtajával hiába, mert azt még nyitva tartási időben sem találtam soha nyitva. Ugyanis elfelejtették tájékoztatni arról a vendégeket, hogy ideiglenesen kiköltöztek a VAM Design Centerbe, így más lehetőség nem lévén vártam, míg újra életjelet adnak magukról.

2013. októberében újra mozgolódás támadt a bulinegyed szélén, s mi éles szemű sasként, azonnal lecsaptunk a helyre.

Feltűnő darab. A már említett vasajtó két oldalán található egy-egy oltár az egykor forró vizet szállító vascsövekhez, míg az ajtó fölött vörösen izzó neonbetűkből kirakva a név. A küszöbön túl, akár egy valódi óvóhelyiség, egy zárható biciklitároló, amit jobbról és balról is lépcső ölel s tart lefelé. 'Evő, ivó traccsoló', állítja magáról. Ami jó, hogy ezzel még csak nem is teljes a kép.

Jó eséllyel a bárpulttal szembe érkezünk meg elsőként, amin felettébb jól mutat a zsíros kenyér. A fények mondjuk durvák, de a PB-gázpalack bárszékeknél menőbb manapság nincs, viszont hamar eljön az idő, mikor ez már kevés, és a további 3 helyiség valamelyikéből kell eldöntened, melyik is a tiéd.

A vastag fakeretes régi tükrökkel csinosított folyosó végéből nyílik az ún. nappali. Meghitt, beszélgetős, a szocreál piros műbőrborítású ülőalkalmatosságait szépen felsorakoztató szoba, a padlón szőnyeg, a partszélen néhány lámpa, cserepes virág és kredenc. De mit keres a polcokon az a csomó IAMART katalógus, benne azzal a megannyi drága és különleges cement mozaiklap burkolattal? Itt üzletvezető, ott ügyvezető igazgató, és egy személy. Colombo felügyelő se ismerte volna fel ezt az összefüggést hamarabb!

A nappaliból vissza súlyos tolós vaslemez ajtók állják el a szép, tiszta és nagyon illatos WC-be menet az utat. Jó húzogatni, embernek érzed tőle magad... A bárpulttól beljebb ismét letisztult belső tér fogad, egységesen fehérre kent székekkel és asztalokkal - mint az egykori PortH középső termében -, nyers tégláig csupaszított falakkal, stílusos lámpákkal, és a háttérben egy még mélyebbre hatoló lépcsővel.

Ott vár csak az igazi meglepetés. Mélyen a földszint alatt rácsok mögé szorítva nem titkoltan tekintélyelvű megvilágítás alá helyezve futnak a felújított kazáncsövek a falon, s bár a színek hiánya miatt a berendezés itt egy cseppet komorabb, annak tükrében, hogy programtól függően itt filmvetítések, karaoke versenyek és koncertek vannak, lényeg a mobilitás és a praktikum.

Mi korán jöttünk, elbasztuk. Valami érthetetlen oknál fogva 20 órától 200 forint volt az a sör, amit előtte 490-ért mértek, és a zenei stílus és annak hangereje is apró beavatkozást igényelt. Picit bosszankodtunk, majd hogy javítsuk az összképet, a tervezetthez képest +2 sörre maradtunk, így még olyat is láttunk, amit nem akartunk: a bűnös asszociációk forró Kazánjában valódi és szenvedélyes csókot férfi és férfi között, amin azóta is gondolkozunk, hogy a bár identitását tükrözi, vagy csak úgy elcsattant.

kalimpa:

Nagyon kellemes hely, ami nem kocsma, mert kissé szórakozóhely, de azért nem egy diszkó, mert elbújva a kisebb zeg-zugokban lehet romantikusan duruzsolni, vagy óriásit partyzni az asztalon táncolva.

Kifogástalan design, nem sok helyen láttam ennyire ötletes és egységes belső kialakítást. Jók a színek és az anyaghasználat, kellemes légkört kölcsönöz a vas-fa-kő összhang. Tiszta és kulturált WC, csak a nőiben nem volt kéztörlő, de ez a legkevesebb.

Kaja is van, s nem is akármilyen: Hamburger, főtt debreceni, hagymakarika, sőt még finom és friss perecet is kaptunk az októberfesztre való tekintettel. Aranyos gesztus!

A zene alapjáraton elég szar, DE amikor szóvá tettük, akkor gond nélkül átkapcsoltak egy nekünk tetsző net-rádióra (RCKO FM).

A sör némileg drága, de valószínűleg csak nekünk, mert mi még mindig nem tudtuk megszokni az 500 forintos csapolt ászokot, miközben a jobb helyeken ez kezd sajnos normálissá válni.

Szimpatikus, gyors és figyelmes a kiszolgálás, ahogy azt kell.

Ja, és zseniális ötlet a PB gázpalackokból készített bárszék!!!

Szóval egy igazán rejtélyekkel teli helyről beszélünk,amit érdemes felfedezni!

vera:

Minimál design, de mégis kicsit otthonos a környezet. A bárpult kissé buzisan villog, ez mondjuk nem tudom, kinek vonzó.

A ház bora meglepően finom.

balu:

Az indusztriális design szerelmeseinek kötelező hely. Minden részlet zseniálisan ki van találva: a lámpák, a bárpult gázpalack székei, a lépcső, a tolóajtó a WC-n - és az összes elem összhangban van.

Olcsónak nem nevezném, de akinek az ár a fő szempont, a szomszédos Bakegérben megtalálja a számítását.

anyicska:

Nagyon bejött ez a hely. Utólag azon gondolkoztam, hogy vajon mi miatt? Persze kiszolgálás nagyon kedves volt, ez már egy piros pont, ráadásul kóstoltattak velünk helyben sütött perecet mártogatóssal, hozzá kortyolhattam a kedvenc búzámat, de ezen kívül volt más is, ami miatt jól éreztem magamat. Szerintem a különleges dizájn miatt. Egyrészt az indusztriális elemek: rácsok, gázpalackos bárszékek, nyers falak, régi fűtő/kazán rendszerek, másrészt olyan stílusú cukorfalat bútor, ami babaszobákra emlékeztet. Fehér, pasztell zöld és pasztell kék, gömbölyű kis szekrények, székek, asztalok. Lent viszont erős retro hangulat van, vissza a hatvanas, hetvenes évekbe, de vannak olyan darabok, amelyek inkább a huszadik század elején voltak topon. Nagyon sok különböző elem van összegyűjtve egy helyen, de a végeredmény, az összhatás meglepően jó. Egyáltalán nem erőltetett, sőt, nagyon természetes és kiegyensúlyozott, öröm beülni oda és sörözni. Enni. Csevegni. Koncertet hallgatni. Bulizni. Ráadásul nagyon menő és megbízható biciklitárolója van, rögtön a bejárati ajtó mögött. Onnan két irányba lehet lemenni a Kazánba, de az biztos, bármelyik utat is választja az ember, nem fog csalódni - a vége egy és ugyanaz.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 490 Ft
Üveges sör: Dreher Bak, 650 Ft
Bor (1 dl): Ház bora, 250 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 590 Ft
Üdítő (2,5 dl): Rostos gyümölcslé, 300 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Kazán burger, 1040 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr985608240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.08.01. 12:03:37

A Kazán forró identitása a múlté! Az Egy nap a Városban blog egyik posztjában ismertem fel jellegzetes fűtéscső elzáróiról a helyet, mi 2017. szeptembere óta egy "Gamer Bar", a legnagyobb Budapesten, neve pedig Vault 51. Hajrá!
www.facebook.com/vault51gamerbar/
süti beállítások módosítása