.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 05. 19. - apuska
PortH városi csárda
pixel cégér Helyszín: 1074 Bp., Dohány u. 7.
Látogatás: 2011. április 27. 18:00-21:30
 Bezárt, megszűnt! 

> Tökéletesen bizarr és felfoghatatlan, hogy miként lehet ennyire túladagolni a magyaros fűszerezést?

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 351 8406
Web: http://porth.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/porthvarosicsarda
Nyitva tartás: H, K, Sz: 16-02; Cs: 16-03; P, Szo: 16-04; V: zárva
Extrák: konyha, koncert, kivetítő, tánctér, újság, könyvek, ital akciók, wifi

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
*Soproni, 450 Ft Soproni démon, 500 Ft
Arany Fácán, 500 Ft Soproni Szűz, 500 Ft
Heineken, 680 Ft Gösser Zitrone, 500 Ft
Edelweiss, 680 Ft Coronita (0,33l), 900 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Balaton-felvidéki Házi fehér, 230 Ft Unicum, 700 Ft
Szekszárdi Házi vörös, 230 Ft Becherovka, 750 Ft
Budai Irsai Olivér, 320 Ft Ballentines, 750 Ft
Takler Trió, 440 Ft Márkházi pálinkák 650-1500 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 260 Ft Capuccino, 390 Ft
Cappy gyümölcslevek, 320 Ft Tea, 340 Ft
Nestea, 320 Ft Babgulyás, 700 Ft
Red Bull, 600 Ft Túros csusza, 900 Ft

*szerdánként 350 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Kőkemény rock’n’roll hely a PortH, épp csak az a baja, ami miatt idényjelleggel azóta bezárt, hogy a tavasz vége, nyár, ősz eleje nem kedvez a pincemesteri mulatságoknak, legyen az bármennyire is színes. Mert színekből itt nincs hiány. ’Piros-fehér-zöld, ez a magyar föld’, no meg a bejárat fölötti ’magyar égre magyar UFO-t’ – szlogen már nem is tudom melyik évből való ARC plakátkiállításról átemelt, talán ez is 2003-ból, miként a zöld térben megjelenített ’United Drugs of Hungary’, avagy játszd újra a 6:3-at hungarikumainkhoz csipetnyi iróniával nyúló mentés, másként.

A piros bringa után, a lépcső alján ’nem ettem meszet’ fehér ösvény vezet a vadító pirosig, ahol elkapott az ’atyaég, mentsenek ki, ez maga a pokol’ érzés, mikor megláttam ennek az egésznek a közepén holmi kikopott szivacsos forgószékeken az összképtől idegen barátaim. Aztán gyanús lett a klíma. Nem. Ez nem a pokol. Ahhoz ez nem elég forró! Mi több, hűsítő és akciós korsó sörökkel kedveskedett a hivatását kezdetben helyén kezelő felszolgáló, hogy aztán néhány környivel később már épp csak a pulton keresztül csúsztassa rendelésünket felénk.

Hé haver, ez itt nem a rideg Skócia! És újabban már nem is igazán Kuba, bár a szokatlanul csengő PortH nevének megértéséhez szükségünk volt némi háttér-információra. A hely elődje 15 évig volt a Portside Pub, amibe az új tulaj egy színes falak közé képzelt kubai hangulatú bárt álmodott funky zenével, lüktető ritmussal, latin táncokkal és széles kubai szivar kínálattal. Ebben a formában kb. két évet élt, nyugodj békében PortSide de Cuba.

Most tehát magyar. Illetve nagyon magyar, melybe cseppet sem finomkodva, kb. vasvillával pakolták bele az elcsépelt országimázsunk összes létező elemét. A bulizós piros szektorban egy akolnyi Erős Pista, Édes Anna és Aranyfácán címke, dunsztosüvegekbe rakott vörösbabra applikált gyertyák, két kis monitoron retró híradó, egy polcon vörös könyvek, a falra festve egy áthallásos Ady idézet, totál vörösre mázolt szalagos magnók, és többek közt egy Ikarus 55 tipográfia is fogadja a veszett kurjongatásra vágyókat, amihez kedden-csütörtökön koncertzenekarok, szerdánként táncház, péntek-szombat DJ adja az alávalót. A padlótól plafonig meszelt fehér szektor nyugis, beszélgetős, nemdohányzó – kicsit konyha, kicsit orvosi rendelő hangulatú -, de semmiképpen sem otthonos, hiába próbálnak tompítani az összhatáson a falra pingált gémeskút és parasztház piktogramok. Elvben a zöld szektor az éttermi szakasz. Igaz, hétköznapokon ki se nyitják, inkább átterelik a befőttek, savanyúságok, az 1200 sörösüvegből készült térelválasztó, a mesesajtos műanyagterítők, a fali műfüves pálya és hullámpalák nyújtotta kultúrsokkból a népeket a piros-fehérbe, végül is könnyebb figyelni így rájuk.

A PortH városi csárda hatalmas! Gasztronómiailag érdekes apró falatkák bölcsője és a hatalmas ötletek mélybe fektetett fellegvára, ahol a más art bar jellegű kocsmákhoz hasonlóan gyermekkorunk egy része megelevenedik. Viszont jár mellé egy adag döbbenet, ami órákkal később sem csillapodik. Tökéletesen bizarr és felfoghatatlan, hogy miként lehet ennyire túladagolni a magyaros fűszerezést?"

kalimpa:

"igen, végre, ez az, ezt vártam már évek óta. egy ötletes, hangulatos, fantáziadús, vicces, szép, dizájnos, kreatív kocsma, jó magyarosan. mind színeiben, mind formailag, mind az ötletes megvalósítás terén remekművet alkotott az a+z csapat. nekem nagyon tetszett, amit láttam, piros-fehér-zöld termek, ugye mondanom sem kell, hogy miért ez a 3 szín dominál?! csudijó!

azt hiszem, beleszerettem a városi csárda belcsín varázslatába, engem elbűvölt az a humor, amit elejtenek itt-ott, zsilipként szolgálva a külvilág zsongó és rohanó forgatagának. csak körbe kell nézni, és az ember fiának-jányának eszébe sem jut holmi reklámújságot a kezébe venni olvasgatás, várakozás céljából, mivel egy kisebb kiállításként szolgál a falak tartalma, a vicces és átmodernizált piroska és a farkas rajzai a WC-ben, a pirospaprikák a falakon, a lámpák, a képek, dekorációk.

a PortH-t eltudnám képzelni bárhol a világon mint magyar különlegesség, akár Párizsban, Londonban, New Yorkban, Rómában, Bécsben, Moszkvában… de még akár Jász-Nagykun-Szolnok akármelyik részén is, annyira szerethető és kompatibilis a modern gondolkodással és szemlélettel.

ugyan elsőre kissé zavaró a sok piros, de miután megszokja az ember szeme, utána csodákat lát, s mivel nem olyan hosszú idő mint a jezsuiták 10-12 éves kiképzése, így gyorsan alkalmazkodnak érzékszerveink a színekhez.

jövök még ide, az biztos!"

anyicska:

"PortH Városi Csárda? Már a nevét sem értem, ugyanúgy, ahogy az egész kocsmát. Igaz, hogy ötletes, de nekem a kevesebb több. A piros-fehér-zöld színvilág egyértelműen a magyar zászlóra utal, de nekem inkább fejfájást okozott. Szegény retinám nem is tudta, hogy mit kezdjen az agresszív piros fénnyel. Megértem, hogy dizájn egy fontos dolog, de egy kocsma esetén még fontosabbnak gondolom, hogy jól érezze magát benne a vendég. A PortH esetében az egyetlen ilyen hely a mosdó volt. Tágas helyiség óriási tükörrel, minden tiszta, világos, és a falakon nem tangabugyis csajok reklámozzák a tamponokat, hanem a mesebeli Piroska játszadozik a farkassal.

Nem is tudom, hogy ennek a helynek mi lehet a célközönsége. Olyan érzésem volt, hogy inkább a turistáknak van kitalálva. Mintha felbéreltek volna egy földmérőt, aki pontosan kiszámolta az erre a célra legalkalmasabb helyet, és utána csak összeszedtek volna mindent, ami a külföldiek szemében tipikusan magyar. Paprika, Balaton, Ikarus busz, az étlapon bárány, csoda, hogy a bundáját nem hordták elénk a helyi pincérek, akik tényleg úgy viselkedtek, mint a bóbiskoló, tétlen pásztorok. De lehet, hogy csak fáradtak voltak a hosszú téli szezon után, és már nagyon várták a nyarat, amikor bezár a csárda, ők pihenhetnek, összeszedhetik magukat, hogy aztán ősszel üdén és frissen betereljék az utcáról a jószágokat."

kéki:

"Semmire nem volt jó, és a kiszolgálás is valami egészen speciális."

ági:

"A PortH elég frekventált helyen van, hogy tömegközlekedéssel jól megközelíthető legyen, mégis eléggé eldugva ahhoz, hogy ne legyen tömeg, így a szerdai sör-akció ellenére is bőven volt még hely (bár az esti csúcsforgalmat nem vártuk meg). A kellemesen tágas terekkel rendelkező pince 3 részre tagolódik a piros-fehér-zöld jegyében, benne magyaros, népies és hungarikumokat megidéző tárgyak keverednek, mintha a designer nem igazán tudta volna eldönteni, melyik mellett tegye le a voksát. Ami viszont szerencsés, hogy sikerült kisebb zugokat kialakítani, így el is lehet különülni, a tágasabb részeken pedig nagyobbacska társaságok is le tudnak ülni.

Szerdánként sör, csütörtökön pálinka, pénteken koktél akció van, emellett minden nap meleg étel, a klasszikus piros zománcos lábosban felszolgálva, TV annak, aki meccset akar nézni, és keddtől szombatig az arculathoz (PortH - Városi csárda) illő élőzene is. Amikor ott jártunk, érthetetlen módon új műfajt teremtve ez utóbbi kettőt ötvözték: a zenekar a háttérben futó focimeccshez szolgáltatott szinkronhangot.

A közönség kulturált, a kiszolgálás sebessége ingadozó, a füst egyenes arányban nő a tömeggel."

"Az utca túloldalán P alakú kerékpártárolók várják a kétkeréken érkezőket."

Értékelés

  apu kali dan flet kék anyi pet ág
dizájn 4,5 5 4 2 4 4 3,5 4
kiszolgálás 4 3 4 3,5 3,5 3,5 4 3,5
közönség 4 3 - - 4 4 - 4
zene 4 4,5 4 3,5 3 4 3 3,5
füst 4 3 4 3 4 4 3 3,5
mosdók 4,5 4 4 - 4 5 - 4
árszínvonal 3 3,5 3 3 2,5 4 3 3,5
  4,00 3,72 3,83 3,00 3,57 4,07 3,30 3,71

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr862871855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herosystem 2011.12.05. 09:15:25

Úgy látszik, nem nagyon jött be nekik a turistákat trikolórral vakító imidzs. Most a Kobuci kert - erről már ti is írtatok: kocsma.blog.hu/2010/10/12/kobuci_kert_1 - téli szekciója nyitott ki Kobuci klub néven ennek a helyén, egy csomó mindent megtartva a régi dizájnból, s mégis tompítva annak a már néhol bántóan élénk színeit.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2012.06.14. 11:49:14

Már a Kobuci klubot sem kell felmérnünk, mert közben az is bezárt. El van átkozva ez a hely, vagy mi?

apuska · http://kocsma.blog.hu 2012.11.20. 13:33:39

Újabb próbálkozó a színen! Vajon a képregényes stílus jobban teljesít, mint elődei? www.facebook.com/ComicsShottailBar
süti beállítások módosítása