.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 01. 17. - apuska
Galéria Pub
pixel cégér Helyszín: 1072 Bp., Akácfa u. 30.
Látogatás: 2011. december 28. 15:30-18:00

> Egy 2008-as legénybúcsú bekeretezett emlékei kontráznak rá szemben az emancipált nő képét szivarral hangsúlyozó fallikus motívumra.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 267 5909
Web: http://galeriacafepub.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Galéria-Pub/213764198649466
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 11-01; Szo: 12-03; V: 12-01
Extrák: konyha, újság, tévé (digi), wifi, tánctér, terasz

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Hofbrau, 450 Ft HB búzasör, 570 Ft
Dreher, 450 Ft Miller (0,33l), 610 Ft
Dreher Bak, 490 Ft Dreher 24 (0,33l), 450 Ft
Pilsner Urquell, 490 Ft -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Balatoni Olaszrizling, 250 Ft Becherovka, 590 Ft
Frittmann Muskotály Cuvée, 250 Ft Unicum, 420 Ft
Kunsági Frittmann Irsai Olivér, 290 Ft Johhny walker, 590 Ft
Frittmann Bauer Portugieser, 250 Ft Zsindelyes pálinkák, 680 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 280 Ft Capuccino, 350 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 350 Ft Turmixok, 470 Ft
Nestea, 320 Ft Ropi, 200 Ft
Bomba, 620 Ft Hamburger hasábburgonyával, 980 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Végre! A két ünnep közötti munkahelyi nihil oly korai szent szerda kezdést tett lehetővé, mely korai végkimenetellel kecsegtetett. Nyilván nem így történt!

Az Akácfa utcát a budapestiek biztosan ismerik, hisz itt kell befizetni a BKV-s büntetéseket. No de nemcsak erről híres, hanem hogy annyira súlyosan telített kocsmákkal, hogy a naiv járó-kelőnek egy-egy új darab talán már fel sem tűnik, illetve egy-egy klasszikusnak számító múlt századi darab is könnyen jelentéktelenné lehet, ha nem veszünk figyelembe mást, csak a külcsínt. Vagyis? Néha érdemes ajánlásra menni!

Ezúttal a Fogasház melletti Sufni G’art’n-t céloztuk be, viszont annak ajtajáról lepattantunk, így a közelben kerestünk alternatív helyszínt. Kérdeztem kalimpát, hogy a következő sarkon az a faborítású neonfeliratos krimó megfelel? Neki meg, egy-két sörre bizton nekem is, azt majd meglátjuk. Galéria kávézó és söröző, úgy is mint Galéria Café & Pub, eszerint.

Elcseszett egy név. Túl általános. Annyi mindent jelenthet, a Galériában sörözni, bár 15 év alatt biztos van az a közönség, akinek volt már módja ezt egyértelműsíteni. ’Anno 1996, szelleme van a palacknak’, ahogy a terasz területét kijelölő árnyékolók fölött magukról hirdetik. ’Drink & Food, low prices, kocsma árak, live sport!’, ahogy a teraszt kijelölő dobogón álló tábla hirdeti, és az ablakra üvegfilccel kanyarintott kecses írás hasonlóan kétnyelvű további tájékoztató jellege, megvezet, bevezet az ajtón, köszönés.

Ejha. Van ebben anyag és történés. Söralátét montázs és valami névsor vagy jelenléti ív – köztük ’pezsis csajok’ – a nyitány, aztán mindjárt egy feliratozott lábtörlő, majd fél és egész arcok óriásira kinagyítva, akiknek sztár jelenét, múltját, jövőjét, kilétét a pult elé járulva bőszen lehet találgatni. Ott meg már ténykednek a pultos csajok, fölöttük elmúlt bulik monokróm fotói, míg a csapon, többek között, a remek Bak.

A mosdóba menet egy 2008-as legénybúcsú bekeretezett emlékei kontráznak rá szemben az emancipált nő képét szivarral hangsúlyozó fallikus motívumra, miközben a csésze fölötti tükörről egy rajzolt disznó mered nagy szemekkel a slicc mögül kikandikáló egyszemű kígyóra.

A Galéria Pub szerkezete durván összetett, mert – a teraszon kívül - még 3 másik helyiségre is osztott. A bejárattól balra eső alsó egy rácsos tartószerkezetű oszlop körül álló néhány asztal remek rálátással az utcafrontra, tévére és napi aktualitása miatt egy sor karácsonyfaizzóra, míg a felfelé tartó bokamagasságban megvilágított csigalépcső akusztikus gitárral, mászó mikulással, álló ventilátorral és 5 literes Unicumos üveggel szegélyezve egy egész konkrét vizuális sokkhatásra készít fel, hol nem győzöd majd kapkodni a fejed! Padlószőnyeg a puha léptekért. Újságpapírral borított plafon múltidézésképp. Bakelitlemezekkel tarkított olvasósarok, sílécekkel keresztezett graffiti mellék, a falakon lényegre törő hír- és reklámábrázolás odébb, az asztalok közt leengedhető rolóval! Ilyet galérián még nem éltél. Miközben mindenhol ki van készítve az étel- és itallap, déltől éjfélig lehet kajálni. Igazi házibuli környezettel kecsegtetnek. Amihez a kevésbé sötét oldal laminált padlózatán az IKEA kanapék és puffok sokasága teszi hozzá gyékényektől takarva a nappali élményt, ahol tényleg jó lehet a haverokkal meccset nézni. De akkor miért pont ezt a szegletet hívják úgy, Retro Café?

Ha csak egy kicsi is igaz abból, hogy hatalmas party-arcok járnak ide, már megérne valamelyik hétvégén egy újabb próbát. Nem beszélve arról, hogy a Galéria Pub osztálytalálkozókra, legény- és leánybúcsúkra is szakosodván, csodás képzelettársítások megvalósításának adhat helyet. Csak tessék, csak tessék! Kipróbálni..."

kalimpa:

"kellemesen és szemet gyönyörködtetően zsúfolt galéria fogadott minket, tele festett és ragasztott fotókkal, plakátokkal, színészek portréival, képregénnyel, üvegekkel, Playboyjal, lámpákkal, plazma TV-kel, világító neonreklámokkal, mindennel, mi egy kocsmában - bocsánat, Pubban - elképzelhető. mint a búcsúban. a pultos csajok kedvesek és segítőkészek voltak, szóval ezért is jár egy piros pont. a WC tiszta, rendezett.

igazából nagyon rendben van ez a kocsma, és kintről fel sem tűnik, hogy mekkora. csodás!!"

"Ha a teraszon ücsörög az ember, mellette elfér a gép, az jó. Ha nem? Akkor csak a szokásos köztéri megoldások."

Értékelés

  apu kali
dizájn 4,5 5
kiszolgálás 4,5 5
közönség 3,5 4
zene 3,5 4
füst 3,5 3
mosdók 3,5 3,5
árszínvonal 3 3
  3,71 3,93

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr733504323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lázi 2012.01.17. 17:34:30

Egészen jó kis hely, főleg nyáron mikor ki lehet ülni és a pincér lányok is szépek... :D

stevie-w 2012.02.18. 13:58:01

Volt valami bugyuta felmérés arról, kinek melyik négyzetméter jelenti Budapestet -- nekem a Galéria Pub "óriástévéje" ugrott be elsőnek. A bejárattól balra fordulva van az a terem, aminek az egyik sarka egy teljes méretű kirakatüveg, előtte magas kocsmaasztal, ami éppen a Wesselényi-Akácfa kereszteződésre néz. Mint egy tévében a műsor, itt folyton zajlik az élet. Elképesztő figurák, elképesztő minisztorik. Már ezért megéri idejárni, meg ugye a Gali híresen csinos, mindig mosolygós pincérlányai miatt, akik már a második-harmadik alkalom után megjegyzik, mit szoktál inni, és a "szokásosat?" felütéssel indítanak. Az italok a környékhez képest jó árban vannak, az ételek kifejezetten olcsók -- viszont ennek megfelelően rengeteg alsókategóriás, mirelit összetevőből építkeznek. Van wifi, van konnektor a laptopnak, lehet bambulni meccseket a tévén. A törzsvendéggé válás egyetlen igazi akadálya, hogy évek óta ugyanaz a 90 perces kazetta szolgáltatja a zenét, 20 évvel ezelőtti eurodisco slágerekkel, a halk háttérzenénél némileg magasabb hangerővel. Viszont éppen emiatt egy idő fel sem tűnik Dr Alban, Dj Bobo és a többiek munkássága, sima háttérzajjá lényegül, mint a hűtőgép zümmögése. Összességében a város egyik legotthonosabb kocsmája.
süti beállítások módosítása