.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 07. 8. - pamutmaki
Bem mozi
pixel cégér Helyszín: 1024 Bp., Margit krt. 5.
Látogatás: 2011. június 18. 19:00-21:00

> A sok kudarc a Bem légkörére is rányomja a bélyegét. Érezni a múlt harcait, az ellehetetlenítés sebeit, és a nagy-nagy kérdőjelet a levegőben: meddig lesz még Bem mozi, vagy Bem kocsma, vagy mi a fene?

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 560 1215
Web: http://bemmozi.blogspot.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/bemmozi
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 16-...hajnalig
Extrák: kiállítás, mozi, koncert, tánctér, terasz

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Samson, 380 Ft Soproni 1895, 370 Ft
Budweiser barna, 490 Ft Heineken, 490 Ft
- Staropramen, 470 Ft
- Edelweiss, 620 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Nona (fehér, száraz), 160 Ft Royal, 350 Ft
Páskom (vörös, száraz), 160 Ft Becherovka, 450 Ft
Egri rosé, 160 Ft Unicum, 600 Ft
- Györkönyi kajszi, 660 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 60 Ft Capuccino, 260 Ft
Szénsavas üdítők, 220 Ft Forró csoki, 290 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 230 Ft Tea, 240 Ft
Bodzaször (3dl), 210 Ft Ír kávé, 650 Ft

Fotók

Vélemények

pamutmaki:

"Nem tudom ismeritek-é Barcs Mikibácsi szókimondó, eszméletlen zenekarát, a Flash-t, de én elég sok koncertjükön megfordultam, többek közt a Bem moziban. Akkor jártam itt először, bár őszintén szólva nem sokra emlékszem, csak a nagy tömegre, és Miki diszkógömb-szerű flaskájára, melyből előszeretettel kortyolgatott, és csodák csodájára, tényleg nem volt már szomjas.

Egy rövidke szösszenetet meg is osztanék Képviselő funky című szerzeményükből: Hitler kúrja Szálasit / Sztálin szopassa Rákosit / Szálasi tossza Orbánt / Rákosi köcsögöli Gyurcsányt /további példák teccés szerint a történelemből.

Kalimpával egy délutáni forgatós kiruccanásunkon tértünk be ide egy ser erejéig. A ser neve: Samson. Kalimpa fröccsözött, én meg gyanútlanul kortyolgattam, nézelődtem. A vendégtér közepén levő oszlopon furcsa képek lógtak múmiacuccban levő emberkékről, meg mindenféle vicces plakátok . A pultostól megtudtuk, hogy ez a Yellow spots nevezetű félpunk zenekar koncertjeiről egy kiállítás Kékes Szaffi fotóiból és Oravecz Gergő plakátjaiból. Eme oszlopon kívül, egyébként szerényen öltözöttek a falak. A szedett-vedett székek-asztalok romkocsma érzete nem csupán érzet. Mozizni is csak filmklub szinten lehet, bár éppen emiatt lehet dohányozni, aminek azért személy szerint örülök. Amíg nézelődtem, addig Kalimpa igen belsőséges társalgást folytatott a bontott téglákból kirakott pult mögött álló szimpatikus fiatalemberrel napfelkelte nézegetős részegségről, és arról, hogy hamarosan barna Budweiser is kapható lesz. Megtudtuk, hogy koncerteket csak nagyon ritkán szerveznek, és azokat is csak télen, természetesen a lakók nyugodalma érdekében.

A Margit híd budai hídfőjénél található mozi filmszínházi minőségében 1908-ban nyílt. Akkor még Helios mozgónak hívták, 1934-ben Admirálnak, 1939-ben Adriának, jelenlegi nevét pedig az államosítás után kapta. A kádári évek alatt gyermek- és ifjúsági moziként működött, majd a rendszerváltás után áttért a művészfilmek vetítésére, és csatlakozott az akkor még jelentős budapesti art mozi hálózatba. Aztán 2009. június 6-án pályázatot írtak ki a Bem mozi ingatlanának megvételére. Mivel ez nem tartalmazott olyan kikötést, hogy moziként kell tovább üzemeltetni, ebbéli funkciója megkérdőjeleződött. Két héttel később mégis kinyitott, ugyanis a régi-új bérlő, a kávézó részt üzemeltető cég nem akart a bizniszből kiszállni, ezért saját hatáskörben Bem filmturkálót csinált az egykori moziból, s fél évig vetített tovább a régi idők stílusában. Azóta? Azóta ott lebeg felette Demoklész kardja, 2 hetes felmondási idővel nyitnak ki nap mint nap.

'Nem lesz happy end?' Ez a sok kudarc a Bem légkörére is rányomja a bélyegét. Érezni a múlt harcait, az ellehetetlenítés sebeit, és a nagy-nagy kérdőjelet a levegőben: meddig lesz még Bem mozi, vagy Bem kocsma, vagy mi a fene? De amíg van, addig tessék jönni, inni, kiélvezni az utolsó pillanatig!

Már a söröm végén jártam, mikor Kalimpának felderengett egy régi emlék a már bezárt Gangról, ahol szintén Samsont csapoltak, és ahol meglepetésünkre ugyanaz a srác volt a pultos. Aztán szép lassan emlékezett arra is, hogy akárhányszor ittak ott a sörből, mindig fosás lett a vége. Persze, csak én lehetek ilyen szerencsétlen, hogy a kedves pajtásom fél óra elteltével jön rá, milyen sörből rendelt nekem. Arról nem beszélve, hogy aznap este koncertem volt a Jam pubban, amiről köztudott, hogy már annyira puccos, hogy az ezer forintos 0,33-as sört (asszem Gösser) negyedóra várakozás után hozza ki egy halálosan unott felszolgáló, aki izzik az indulattól, ha nem kap minimum 200 Ft jattot. És mégis tele van a hely rongyrázó arcokkal! Most komolyan, egy füstös kiskocsma ócska színpadán szeretetteljes emberek közt befosni igazi felüdülésnek tetszett akkor…

Végezetül a kedves Kocsmablog olvasók megtudhatják, fostam-e a Samson sörtől? NEM!!! Isten szeret engem: Nem fostam! Hajrá Bem mozi! Szükségünk van rád!"

kalimpa:

"azzal a sajnálatos és fura ténnyel kezdeném, hogy nem vagyok egy nagy moziba járó valaki, sőt kifejezetten nem szeretem a mozikat, a zörgő és röhögcsélő nézőket, a sötétet, a kényelmetlen foteleket, szóval nem, nem, nem. évente egyszer sikerül az éppen aktuális csajomnak elráncigálnia, de azt is csak nagy duzzogva és/vagy horkolva bírom ki. ellenberger a mozikban működő kávézókat, sörözőket kifejezetten szeretem, mivel a filmeket és a hozzá tartozó hangulatot, csacsogásokat, embereket szeretem. így vagyok a BEM MOZIval is, sőt ezen filmszínház ivó részét meg kifejezetten bírom.

egy régi, kb. másfél éves emlékem van róla, mikor is Andi barátnőmmel voltunk itt egy Vidámpark koncerten, hát nem volt semmi, de ezt most nem is részletezném, csak annyit, hogy nagyon jó volt. most viszont kedves Pamutmaki koleginámmal mértük fel eme kultikus szórakozóhelyet, kocsmát, ivót, mittoménmit... szóval kezdeném a kevésbé jó részével, mert ebből van a kevesebb.

engem mindig zavart az a kevés és tompa fény, ami itt nyalogatja az ember retináját, nem jó, főleg nekem, aki vaksi mint Paksi Endre az állat, így kifejezetten zavaró, mikor belép egy kellemes megjelenésű szép hölgy és csak hunyorgok, hogy lássam finom kerek idomait. ennyit a hátulütőiről, jöhetnek a pozitív dolgok.

kényelmes fotelekkel és székekkel teli helyről beszélünk, de még pont a nem zsúfolt bútorraktár szinten van eltalálva a mennyiség, igényes pulttal és érdekes fotókkal, plakátokkal és az aktuális kiállítás képeivel van díszítve a fal. a színek a szemet nyugtató bordós-barna árnyalatok keverékei, ami sem nem idegesít, sőt még csak több sem akar lenni mint ami. jó az egész egyszerűen.
a kiszolgálás már-már magáért beszél, sőt tényleg magáért, mert a kedves csapos úrral eltársalogtunk vagy 40 percet minden jóról, csajokról, régi helyekről, előnyökről, hátrányokról, jó fej kiszolgálás mellett.

a WC-t kissé már meggyötörte a pénztelenség és az élet matricáktól és rongálástól teli vasfoga, még éppen a tűrhető kategóriába sorolható.

a zene az éppen pultban munkáját végző csapos ízlését dicséri vagy éppen ellenzi, de amikor mi voltunk, akkor kifejezetten emészthető muzsikák duruzsoltak még pont az élvezhető és a mellette beszélgetésre is alkalmat és teret hagyó hangerővel. pozitív!!

szóval a BEM mozit tudom ajánlani bárkinek, aki szereti a filmeket vagy csak inna valami kellemeset egy kellemes helyen."

"Itt nincsenek merev szabályok. Bár a körút ezen szakaszán kikötni a bringát szinte lehetetlen, abban, hogy betoljad a kávézó részbe, abban senki sem akadályoz."

Értékelés

  pam kali
dizájn 3,5 3,5
kiszolgálás 4,5 4
közönség 4 4
zene 4 4,5
füst 4 4
mosdók 3,5 4
árszínvonal 3 3,5
  3,79 3,93

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr403046426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dogfaceboy 2011.07.11. 21:07:08

Bárhogy is lesz, Bem apó örök!

GBL 2011.07.12. 13:29:41

Most akkor pamutmaki Fonti is egyben?

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.01.08. 08:25:04

2016 januártól ismét lesznek vetítések a Bem moziban, egy Magyarországon eddig nem létező formában, "repertoary cinema"-ként, vagyis a legnagyobb popkulturális jelentőséggel bíró klasszikusokat eredeti nyelven, magyar felirattal műsorra tűzve!
süti beállítások módosítása