.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 07. 29. - apuska
Gang kocsma
pixel cégér Helyszín: 1074 Bp., Csengery u. 11.
Látogatás: 2010. július 21. 17:55-22:20
 Bezárt, megszűnt! 

> Vissza kell menni Gangba, Samsonnal barátkozni, mert nem illik elítélni valakit az első alkalommal.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: http://gangkocsma.blogspot.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/GANG/131256743557370
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 12-24
Extrák: kivetítő, koncert, wifi, kerthelyiség, kiállítások, konyha, árverések

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Samson, 390 Ft 1795 Budweiser barna, 600 Ft
1795 Budweiser, 600 Ft Soproni 1895, 420 Ft
Maisel Weisse, 690 Ft Veltins alkoholmentes (0,33l), 490 Ft
- -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Szabó Csaba: Nona, 180 Ft Zubrowka, 500 Ft
Szabó Csaba: Páskom, 180 Ft Ballantines, 560 Ft
Nyakas Budai Pinot Grigio, 220 Ft Becherovka, 460 Ft
Szabó Gyula: Köveskáli "Bajszos", 200 Ft Ördögi mézes ágyas meggy, 660 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 230 Ft Capuccino, 280 Ft
Cappy gyümölcslevek, 250 Ft Chilis forró csoki, 290 Ft
Bodzaszörp (3dl), 300 Ft Tea, 240 Ft
Szóda, 60 Ft Grill szendvicsek, 650 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Kíméletlen a Gang honlapra rejtett humora, akár egy harlemi gang-bang. A ’magamról’ szöveg. A megszemélyesítés, a mohától való félelem, meg a fejek fölött letáncolható csillagok képzavar. De ezt rajtam kívül senki le se szarja. Ez egy kocsma. Ráadásként olyan, ami végre a nevében is vállalja.

2010. május 27-én nyitottak. Még újszagú. Egy renovált pesti bérház, aminek gangos emeletei le vannak zárva, ott a faipari EKMF Kft. irodái kaptak helyet a kocsmával váltott nyitvatartásban. Ekképp az italfogyasztásra alkalmas területek a ganggal körülhatárolt udvarra és a zongorával büszkélkedő belső klubhelyiségre koncentrálódnak.

A Gang határozottan barátságos. Berendezési tárgyait illetően jól menő romkocsmákra hajaz, van itt diszkógömb, szóivószék, írógép, rakéta porszívók, rádiómatuzsálemek, szódásszifonok és virágok az ablakban. Ja, meg az elmaradhatatlan lampionok. Egyediséget sugall a szárítókötélen lógó ruha, amit bizonyára nem húz be senki soha, akkor se, ha szakad az ég, ezért kimondottan izgalmas lehet, mikor a vendégekre csöpög belőlük lassan az eső; eső után köpönyeg, itt tényleg igény, mert hála az égnek, itt nem takarják ki az eget napernyők.

A létra a falnak támasztva. Látszólag porolásra vár egy szőnyeg a vaskorláton, be lehet kukucskálni a paprikafüzér alatt a konyhába, egy jófajta használt bicikli függ a fejünk felett árverésre várva. Mert hogy havonta egyszer itt árverést rendeznek. Állítólag Devecserről, az osztrák határ mellől szerzik be erre a célra a bringákat, mindenféle típusút, hogy az is találjon magának valót, akinek laposabb a mellénél a pénztárcája.

Az a szörnyű, hogy a belső tér is teljesen rendben. Nehéz itt bármit kritizálni, a pultban figyelnek az igényekre, csütörtöktől szombatig ingyenes programokat szerveznek, visszavárnak, mesélnek, az egész nagyon bensőséges, és mindehhez még nem is szélsőségesen drága. Szerettem."

kalimpa:

"szedte-vette teremtette, gangos házból romkocsmává keveredve kialakult itt a Csengery és Dob utca sarkához igen közel egy újabb leleményesnek ugyan koránt sem mondható, DE igényes és az eddigi általános romkocsmáknál megszokott romhalmaztól eltérően kultúráltan kialakított gangos ház, belső udvarát kissé kipofozva és új köntöst varázsolva neki, illetve a benti teret is átalakítva iszogathat az ember kedvére. kellemes és barátságos kiszolgálással, elég tűrhető árszínvonallal megspékelt jó kis bulihely lesz ebből is érzésem szerint, mint az eddigi kábé összesből itt a város szívében és körülötte is egyaránt.

a WC-k (mert itt több is van, kint és bent) még tiszták, ügyelnek a napi rendben tartására - ami mondjuk én szerintem a minimum lenne, de sajnos kevés helyen fordítanak reá elég energiát - ami jelenti a kéztörlő, krémszappan és a tisztaság egyszerre együttható fogalmát.

a zene válogatott katyvasz, a szó jó értelmében, van itt minden: klasszikus magyar alternatív, latinos bossa, hip-hopba ültetett bólogatós, Máté Pétert meghazuttoló valami, szóval van itt minden mi szem s fülnek ingere... üdvözítő és kellemes az első csalódásunk, jövünk még, úgy gondolom!!"

dancsopanza:

"Már megen’ egy romkocsma? Lehet, hogy az, de nézzük meg. Mikor egyeztettük, hogy hol s mikor, elhangzott egy nem túl határozott gondolat, hogy bejössz azon az utcán és tudod ott annak az utcának a kereszteződésében, tehát a sarkán van. Nem, nem sarkon van, mert ott egy patika áll. Először meg is lepődtem, hogy azt a betyárosát, ez már kocsma a javából, de nem, a gyógyszertranszparensek mennyiségéből éreztem, hogy csalás van a dologban. Végül kb. két házzal beljebb meg is volt.

Nem romkocsma, de egy gangos ház. A pult rögtön a bejáratnál, ha megkaptad amit kértél, akkor ergya idő esetén vagy maradsz a benti tágas részen, vagy kimész az udvarra. Arra számítottam, hogy az udvar falai (nem mintha ez probléma lenne, csak már Dunát lehet rekeszteni vele) a szokásos módon lampionnal, némi festékkel, sok stencillel,stb. stb. lesznek dekorálva. Ehelyett egy tök visszafogott, gyógyszerkönyv tisztaságú hely tárul a kedves látogató szeme elé. Annyi extra van, hogy a függőfolyosók között kifeszített szárítókötélen lóg különböző, főként női fehérnemű. Egy turbékoló párocska úgy kapta meg az italait, hogy a tálca tele volt fertelmes sok mécsessel, meg ilyenek.

Valami oktató termek, meg káefték, bicaj szerviz vannak a lakások helyén, de ez ügyben nem voltunk felvilágosítva. Két wc látja el az intézetet, egy kinn a gangon, vagyis a félemeleten, egy pedig benn. A benti hibátlan, a kinti amolyan folyosóvégi kulcsos közös. Zene téren is rendben találtatott. Egy gondunk volt, de szinte mindegyikőnknek, hogy kegyetlen hasmenésünk volt másnap reggelre. Most vagy tényleg egy patikát mértünk fel és felváltva ittuk a darmolt meg a ricinus shotokat, vagy csak a Samson sör erejével nem bírtunk. Egy pelikán becsületére is vált volna. Még megyünk szerintem."

tapi:

"Méltatlanul ismeretlen hely a Gang. Az utóbbi időben annyi olyan helyen voltam, ahova jó volt egyszer lenézni, de nem igazán járnék oda. A Gang ezzel szemben kellően családias, nem egy lepukkant teljesen igénytelen rom felstrófolt árakkal. Van nagy placc, bent kanapé, könyvespolcon Róma útikönyv, kellékek, amik tetszenek. Jó a sörük is, jó arcok a pultnál. Remélem nem az egynyári helyeket szaporítja a cityben. Mivel nem vagyok egy törzshelyfüggő, nem leszek itt sem rendszeresen előforduló vendég, de akinek útba esik a hely, bátran ajánlom. Nézzen be és döntsön maga!"

anyi:

"Ez a hely nagyon szimpatikus, hangulatos. A kiteregetett ruhával a fejem fölött úgy éreztem magamat, mintha otthon lennék. Csak picit üres még a Gang. Hiányzott a tipikus kocsmai nyüzsgés, de talán csak idő kérdése. A kocsma nemrég nyitott és nemsokára biztos megtalálja a vendégkörét. Az egyik, ami becsábíthatja őket, az a cseh produktum - Samson. Erős, jóképű görög hős adta nevét ennek a cseh sörnek, ami a hazájában sem terjedt el igazán, inkább Csehország déli részére jellemző, Budweiser Budvar kistesója. Csodálkoztam, hogy miért pont a Samsont csapolják itt a Gangban. A pultos azt mondta, hogy akartak valamilyen cseh sört, de nem Pilsner Urquelt. Hát, nem mondanám, hogy ezt a választ vártam, de mindegy. Lehet, hogy csak a földrajzi faktor, ami szerepet játszott, Dél-Csehország mégiscsak közelebb, mint a nyugati vagy az éjszaki részek. A Samson sör minősége vitatható. Az íze finom, ezzel nincsen semmi baj, csak az a kérdés, hogy mi jön utána… Én hihetetlen reggeli fejfájásra ébredtem. És egyáltalán nem vagyok a gólya a sörfogyasztás területén, néhány korsó sör soha nem okoz gondot – általában.

Voltak olyanok is, akik fosással küzdöttek, ami talán még rosszabb a fejfájásnál. Vajon a Samson ennek a gyötrölemnek az oka??? Hiszen az idei cseh sörversenyben bronzérmet nyert – és nem hiszem, hogy a zsűri korrumpálható volna. Szerintem csak egy megoldás létezik. Vissza kell menni Gangba, Samsonnal barátkozni, mert nem illik elítélni valakit az első alkalommal. Talán pont, amikor teszteltünk a helyet, gonosz Dalila vágta Samson haját és így veszítette az erejét. De a haj gyorsan nő, és én nagyon bízom benne, hogy a következő alkalommal erős és jó Samsonnal találkozunk, azzal a Samsonnal, akinek a neve olyan viccesen hangzik a magyar kiejtésben."

 

"Bringabarát helyszín, amit mi sem bizonyít jobban, hogy ha le van húzva a redőny, akkor valami bringás felfestés virít rajta. A kocsma előtt kamerával megfigyelt kerékpárparkoló található. De ha ez sem lenne elég, egész biztos, hogy a kerthelyiségbe is be lehet tolni a kétkerekűt, szóval tessék erre tekerni bátran."

Értékelés

  apu kali dan str tapi rafi cilu anyi ciri etna
dizájn 4,5 4,5 4 4 3,5 3,5 4 4 3 3
kiszolgálás 4 4,5 4 4,5 4 4 4 4 5 4
közönség 4 4 4 4 3,5 4 4 4 4 4
zene 4,5 5 4 3,5 4 4 4 5 5 5
füst - - - - - - - - - -
mosdók 3,5 3,5 3 3 3 3 3 2,5 2 3
árszínvonal 3 3 4 3,5 3 3 4 4 4 2
  3,92 4,08 3,83 3,75 3,50 3,58 3,83 3,92 3,83 3,50

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr802185054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.10.08. 18:15:29

2010. október 8-án és 9-én búcsúbuli. A zárásnak több oka van, de legfőképp az, hogy nem volt gazdaságos a működése. Sajnos.
süti beállítások módosítása