.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 01. 11. - apuska
Grund Hostel Bar
pixel cégér A cikkben szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, jelen témában újabb véleményünket ITT olvashatjátok!
Helyszín
: 1082 Bp., Nagytemplom u. 30.
Látogatás: 2010. január 6. 18:00-23:05

> A korszerűség jegyében már nem csak az EU-konform farakásokon lehet óbégatni a környező építkezések munkásainak.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 583 6712
Web: http://www.agrund.hu/grund_bar
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/A-Grund/118133121564770
Nyitva tartás: H: 16-01; K, Sz: 16-02; Cs, P, Szo: 16-04; V: 16-03
Extrák: hostel, tánctér, kerthelyiség, kivetítő, különterem, ital akciók

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 410 Ft Soproni Démon, 410 Ft
Zlaty Bazant, 480 Ft Gösser citrom, 480 Ft
Heineken, 580 Ft Edelweiss, 580 Ft
- Gösser ice (0,33l), 600 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Szent István Irsai, 200 Ft Jagermeister, 700 Ft
Szent István Rosé, 200 Ft Chivas Regal, 900 Ft
Chapel Hill Pinot Noir, 200 Ft Becherovka, 700 Ft
Sangria, 200 Ft Márton Ördögi pálinkák, 800 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 60 Ft Capuccino, 300 Ft
Szénsavas üdítők, 300 Ft Forralt bor (2dl), 300 Ft
Rostos gyümölcslevek, 300 Ft Forró csoki, 350 Ft
Red Bull, 600 Ft Ropi, 100 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Ugye jól emlékszem, hogy Molnár Ferenc főhősei még a Pál utca és a Mária utca sarkán játszottak szívszorító meccsüket a zászlóért életre, halálra? Na, a mostani játéktér odébb van, jó párszáz lépésnyit kell onnan még sétálni, át a József körúton és vagy négy keresztutcányit az Üllőin egész a Nagytemplom utcáig, hogy megleljük a modern magyar Grundot (régi West-Balkánt), ahol a korszerűség jegyében már nem csak az EU-konform farakásokon lehet óbégatni a környező építkezések munkásainak, de inni is lehet pocsék forralt bort, vagy lényegesen jobb söröket a meglepően igényesen kialakított sufniszerű épület toldásban.

Amennyire megbújik, annyira jó rátalálni és belépni. Tágas. Mosolyogva fogadnak, kiköszönnek a pultból. Világos. A késő estéhez közelítve még egy DJ is helyet kap egy apró színpadon, addig meg csendes háttérzene, nagyon csendes, hogy talán nem is volt.

A legfeltűnöbb eleme a helynek az üvegtető, és az azon kiágaskodó fa. Tehát legyen ott hóesés, napfény vagy eső, izgalmas témákat nyújthat a kilátásra, de ha mégis a fal felé kalandozna tekintetünk, akkor is jó darabig gyönyörködhetünk a szebbnél szebb tapétákba, netalán a grund feliratú pólót hordó... nincs is ott hordó, csak a pult alatt.

A hely elnevezése kissé furcsa. Mintha a bár alias kocsma itt egy hostelnek lenne alárendelve, és ez csak úgy grátisz szolgáltatásként az ottlakók örömére lenne nyitva, noha legkevésbé lehet csak ennyi a céljuk, mert az a néhány angol és francia, aki levetődött este 10 óra tájban, az sem bulizni akart, csak meginni egy sört mielőtt a pihe-puha ágyba bújnak.

Bár a kis Nemecsek emlékét idézetek őrzik az utcafronton a falra festve, ez a grund, nem az a grund, amit a Pál utcai fiúk olvasásakor gyerekkoromban magam elé képzeltem. Ez itt kérem az a Grund, amit felnőtt fejjel tudok elképzelni a felnőtt bulikhoz játszótérnek; végezetül idemásolom egy idevágó matricáról a kínálatot: Mondayfolk, Tuesdayart, Wednesdayyoung, Thursdayjazz, Fridaymash, Saturdaynightfever - ennek alapján mind vigyázzon, akinek vörös az inge, de lehet bakkártyával fizetni!"

kalimpa:

"végre egy hely, ahol kellemesen és egységesen tudják ötwözni a romkocsma és a már majdnem hogy elegáns finom egységét... de a hely ahol van: a nagytemplom és tömő u. sarkán, pont hogy nem ideális, de mégis megy, valami fenntartja a helyet, lehet hogy az emeleten üzemelő Hostelből, de mindenesetre működik...

van több kisebb és nagyobb tér is, ami tökéletesen alkalmas táncra, ivászatra, beszélgetéshez, ücsörgéshez, csajozáshoz... az árak picit az átlag felett vannak, de ár/érték arányban szerintem még pont elwiselhető kategória, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy tiszta és kultúrált toálett várja a pössenteni vágyókat 2 külön helyen is, akkor asszem azt lehet mondani, hogy ez egy kultúrált és tiszta hely...

a zene az úgy ahogy csordogált a hangfalakból ottlétünkkor kellemesen, nem idegesítő fajtán és hangosságúlag. aztán belecsaptak 10 óra körül a DJ-k is, na akkor azért beindult a szeletelés fejben, már hogy konkrétan én a pultban állókat darabokra szeltem volna a tucc-tucc-minimál-ért!! minek kérem?? szerda este 10, a társaságunkon kívül senki nem volt, ergo nem akart táncolni senki, a zene meg eddig is csak háttér volt, akkor minek ezt elrontani... na kb. ez volt az egyetlen negatívum, ja meg a hely-bár nekem közeli, de mindenkinek nem lehet persze ideális... hm..."

dancsopanza:

"Ki a legény a gáton? A WB igen nagy pályát mozgott be a Kopaszi gáton történt debütálása óta. A negyedszerre is főnix madár módjára szinte a semmiből születő intézményt nem puházták el a megálmodók. A Nagytemplom utcai komplexum gyakorlatilag magába foglal egy játszóteret, egy hostelt és természetesen a célunkat, egy zenés esteknek is helyet adó kocsmát. Ráadásul az igényesebbik fajtából, már-már jobb mint otthon kategória.

Az árak még az elfogadható kategóriában vannak, a pultnál történő kiszolgálásra sem lehet panasz. Itt találkoztam például először azzal a jelenséggel, hogy a hordócserét követő első sör csapolásakor ez első néhány centilitert hetykén kiöntötték. Az ívét gondosan lekövettem, hátha, de felvilágosítottak, hogy annak nem olyan felhasználó barát az íze, ne sajnáljam. Kedves gesztus, és igazság is van benne. A berendezés egy része megkapta a régi arcát, a másik valami újat.

A WC nonplusultra. Fotocellás öblítő, melegvíz, szappan, kézszárító, abszolút kultúrált környezet, textil tapéta. Füstre nem lehetett panaszunk, abszolút tűrhető volt. A zene és a kocsmaközönség mindig más, ez inkább olyan mint régebben, de nem olyan mint nagyon régen."

tapi:

"Egyik kedvenc volt az általánosban a Nemecsekék története az akkori grundon. Mára teljesen átalakul(t) az egész környék. Hatalmas ingatlan projektek jobbra-balra, s mi meg már aggódni kezdtünk, hogy a felnövekvő új generációnak akár hosszasabb sétákat kell megtennie egy tisztes ivóig. Mert a Grund az az. Kaja nincs, de rugalmasan rendelhetsz a környék gazdag kajafutár kínálatától szabadon. S egy pizza mellé mi lenne jobb, mint egy sör. Mondjuk még egy másik...

A helynek kétség kívül van stílusa. Nem aprólékosan kidolgozva, de azért igyekeztek felnőni a környék és a bár melletti hostel vendégkörének igényeihez. Belépve a helyre, az épületbe szervesen integrált fa(!) fogad. Jó ötlet! Ennyi zöld legalább maradt a kerületnek, ha már a Füvészkertnek is búcsút kellett intsenek a Pál utcai fiúk. Talán még túl friss a hely, s csak a feledékenység lehet az oka, de a tűzjelzőkön rajta maradt porvédő nem őrködik a bentlévőkön. Pedig mennyi diszkótűzről hallani! S kissé nagyobb létszám esetén (ami január első hetében a jelenlétünkkel együtt is csak 3 társaságot jelentett) talán ki is alakulhat a helyi DJ erő ütemeire némi mozgolódás. Ha felpörög a party, más a hely varázsa. Így egy szerdai felfedezés maradt a Körút és a Klinikák között."

candy:

"Bukdácsoltam, kerestem a nagy templomot a Corvin-mozi mögötti rekonstruált részen. Bárhogy nyújtogattam nyakam, sehol egy árva torony, vagy bárminemű orom. Felhívtam organizációs barátomat, aki 'te hülye, ez az utca neve' szólammal röhögött egy sort rajtam. Csodálatos az egész utca, úgy lépkedtem a fényjátékkal díszített épületek között, mint egy vérbeli kozmopolita és régi West-balkános pálinkaittas éjszakák gondolatára vitt el a nosztalgia. Amikor megtaláltam a Grund Hostellel szembeni épületet, a kapun bementem, de a csudába, ismét akadályokba ütköztem.

Mert az rendben van, hogy teljes üveg minden fala, de a gazdasági bejáraton mégsem hatolhatok be a szférába? Hol kell itt bemenni, de ciki, hogy megint segítséget kell hívni... Amikor a meghívó megjelent, gondoltam, mókázik velem és beint az átlátszó felületen, ő bent, én ázom kint... hehehe, majd kinyitotta az üveget:) hát így érkeztem meg.

A belső tér kissé hangárjellegű, semmi cicoma, egy göcsörtös korhadt fa a terem centruma, nagy a tér, balra a DJ pultja, vele szemben hatalmas bár, kiváló könyöklős lehetőséggel, több bárszékkel. Én ezt így szeretem.

Forralt bor rendeltem, íze kissé odaégett mályvacukorra hasonlított és ragacsos nyálat képzett szájpadlásomon, de azért iható volt és főleg, hogy meleg. Árát nem tudom, hisz ajándékba kaptam, azt meg mint tudjuk, kérdezni nem illik. Eleinte nem volt zene, később megjött ám a lemezlovas bátorsága és tette mindezt olyan hangerővel, hogy a társaság rövid idő alatt úgy ítélt, kinn tágasabb lesz.

Szemerkélt a porhanyós hó, a hely szimpatikus jellege logisztikai közelsége, hétvégén állítólag sokan vannak, egy próbát megér majd nekem a későbbiekben, ezt biztosra veszem."

"Még a szánkót is tudtuk volna hova kötni, így egész biztos, hogy egy kerékpár elhelyezésével se lenne baj. Hely van neki."

Értékelés

  apu kali dan flet str tapi ciri fana candy gabó cilu
dizájn 4,5 4,5 4 4 4 4 4 4,5 4 4 5
kiszolgálás 4,5 4 4 4 4,5 3,5 4 4 3 3 5
közönség 3,5 4 5 - - - - - 4 - 5
zene 4 3 - - 3,5 3 - 3 5 - 3
füst 3 3 3,5 3,5 3 3,5 3 4 4 4 4,5
mosdók 4,5 5 5 4,5 5 4,5 5 5 - 5 5
árszínvonal 3 3,5 3 3,5 3,5 3,5 4 4 - 4 3
  3,86 3,86 4,08 3,90 3,92 3,67 4,00 4,08 4,00 4,00 4,36

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr911661775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SÜN 2010.01.31. 12:20:31

tenyleg jo hely! big up balazs :D

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.09.27. 14:45:09

Nyáron nem jártam itt, de most elsétáltam arra, háááát... tisztességgel terjeszkedik a Grund. Kinőtte magát, a Foci Vb apropóján az építési területek felé is pultot nyitott, amit a környékre költöző Nemzeti Sport és Blikk szerkesztőség is láthatólag támogat. Ennek okán aztán tereprendezésre és parkosításra is futotta. Raktam fel róla fotót!
süti beállítások módosítása