.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 10. 16. - apuska
Grund

Cím: 1082 Budapest, Nagytemplom utca 30.
Újralátogatás: 2012. július 18. 17:30-22:15
Első látogatás: 2010. január 6. 18:00-23:05
Google Maps

Komplexum ez a javából!

Telefon: +36 20 583 6712
Facebook: fb.com/grundbar
Web: http://agrund.hu

Vélemény

apuska:

Két és fél éve hatalmas hóban még melegedni tértünk be ide. Most pont ellenkezőleg, a jó időre való tekintettel kerestünk egy barátságos kiülős helyet, de az idők folyamán itt ebből jóval több lett - azóta cirka kétszer akkora az alapterület -, nappal egy szépen karbantartott multifunkciós park és bár, éjszakánként meg hol drukkerkocsma, hol táncparkett.

500 négyzetméteren széles a választék a színes és mintás falakból, diszkrét fényekkel megvilágított elvonulós sarkokból, kanapékból és kocsmai játékokból. Grillkonyha és változatos zenei programok: egyik este retro koncert és a 80-as évek bulizenéi, másnap break-be mentett balkáni muzsika, harmadnap meg a Grund rezidens DJ-i tolják az aktuális slágereket. És ami külön jó, hogy az ún. szórakoztatóipari eperfa, amit egy nem szabályos építészeti megoldással mentettek meg anno a kivágástól, a tánctér közepén még mindig bírja.

Más különben annyi a helyiség, hogy az már sok is. Hova üljünk, hol a legjobb? Ha jó az idő, hiába a belső ötletes megoldások - a különterem fekete-fehér és a mosdók előszobájának vörös eleganciája bámulatos -, akkor mindenki a szabadba csábul és az udvaron szürcsöl, és nem érti, mitől van a javában már újjá épült Corvin negyed közepén itt ennyi zöld, s hogy élhet meg ezen az értékes területen itt több non-profit funkcionalitás, mint az a hihetetlenül menő rönkjátszótér, a ping-pong asztal, vagy épp a közösségi Grundkert, ahol a szerencsés városlakók pár négyzetméteren termelhetnek maguknak bármit.

És mikor láttál utoljára lézerharc pályát??? Én több mint 10 éve a Nyugati pályaudvarnál a Bank Disco alatt, de itt a Grundon - ha nem is ingyen - lézeres küzdőtér még most is van. De a csodák itt még nem értek véget, mert ezúttal felszaladtam a Grund Hostelhoz tartozó egyik folyosóra és bepillantottam néhány szobába, egy a lakóknak fenntartott prémes közösségi térbe, át egy csocsókkal tagolt és egy sarokgarnitúrával feltöltött folyosóra, le a hangoskodó gyerkőcökre és fiatal anyukáikra. Most akkor ez tényleg egy kocsma?

Természetesen a kerthelyiség is több részre van mindemellett még osztva. De mind közül a parkoló felőli nagy placc a legnépszerűbb a délutáni napfényfürdő miatt, ahol a praktikum oltárán közel ugyanannyi a pázsit és a murva, miközben a főútvonalra jutott egy csík aszfalt, a kövezett lépcső után meg pallók, pont hogy semmiből se legyen kevés és semmiből se sok, minden rendezett és arányos.

Igazából csak egy fűthető medence hiányzik, s hogy ne csak a pultnál lehessen rendelni. Komplexum ez a javából!

strasszi:

A Grund nagyon kikupálódott. Az eredeti részt megtartva a külső hely nemcsak egy hányaveti módon szétszórt sörpadok és romkocsmás asztalok és székek összessége, hanem egy park. Ráadásul a park gondosan karbantartott. Az ülőalkalmatosságok sem szedett-vedettek, hanem rendes székek, asztalok, sörpadok és nyugágyak vannak. A Grund azért is különleges, hisz van egy saját bárki által használható játszótere. Ezt kialakítani nem volt kevés pénz, és fenntartani sem az. A környék kisgyerekes családjainak legnagyobb örömére jutott erre is. A játszótéren kívül a kocsma többi része is gyerek és babakocsi-barát. A vécében az egyik piszoár kisiskolások méretére van beállítva. De az apukák is jól érezhetik itt magukat, nem csak a sörözés miatt, hanem mert pl. a foci-eb alatt a Grundon egy hatalmas kivetítőn lehetett nézni a meccset. Ennek megfelelően tele is volt a döntőre, mi is asztalt foglaltunk.

Jó ide lejönni, néha csak a játszótérre, de akár egy sörre. Vagy kettőre.

kalimpa:

kissé puccos, kissé sznob, de a mienk... vannak a kertben napágyak, asztalok, székek, meccsnézés alkalmával még karton ülőkéket is szolgáltattak az odalátogatóknak. az árak picit magasabbak az ezen a környéken elvárttól, de még pont nem lelket csavaró. a kiszolgálás rendben van, gyors és figyelmes. a WC az bent van, s olyan mint volt, kicsi, büdös de ez is a mienk.

a Grund nálam szódával elmegy... olyan magyarosan közepes!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 430 Ft
Üveges sör: Soproni Démon, 450 Ft
Bor (1 dl): Szent István Irsai, 210 Ft
Rövid (4 cl): Jagermeister, 730 Ft
Üdítő (2,5 dl): Szénsavas üdítők, 300 Ft
Meleg ital: Capuccino, 320 Ft
Harapnivaló: Melegszendvics, 600 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr54754828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.12.22. 19:35:59

Folyamatosan változik a hely, ahogy a szomszédban terjeszkednek az új építésű ingalanok. A hostel, mint olyan megszűnt, de a hátsó kert mögé fixen beköltözött a Google Ground oktatóközpontja. És életem legjobb esküvői buliját is itt ültem!
süti beállítások módosítása