.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 08. 4. - kocsmablog
Magyarország Sörkorcsolyája

A Sör Világnapja alkalmából a Sörszövetség keresi Magyarország kedvenc sörkorcsolyáját, mert olyan nincs, hogy nekünk olyan nincs!

A Magyar Sörgyártók Szövetsége pályázatot hirdet a vendéglátósok számára a Sör Világnapja alkalmából. A cél, megtalálni Magyarország Sörkorcsolyáját, azokat a kísérő falatokat, melyek akár a csehek vagy a németek hagyományait is lepipálva tökéletesen illenek kedvenc italunkhoz.

Na, de mi is az a sörkorcsolya? A sörkorcsolya olyan falatka, harapnivaló, akár desszert, ami nem csupán kiegészít egy pohár sört, hanem megjelenésében, illatában, ízében harmonizál azzal és együtt fogyasztva új, komplex gasztronómiai élményt nyújt. Az igazán jól megkomponált sörkorcsolya épülhet a hasonló ízekre, az illat- és ízkontrasztokra és a sörözés közben keletkező könnyű éhségérzetet is elmulasztja.

A modern magyar gasztronómia forradalma nem lehet teljes a sör nélkül, ezt a Sör mi több eseménysorozat már bizonyította. A sör reneszánszát éli, jelen van a magyar mindennapokban, azonban hazánkban még nem találtuk meg azt a falatkát, amely méltó társaságot biztosítana számára. „A pályázat célja, hogy túllépve a pogácsa-virsli-földimogyoró nem túl izgalmas trióján, megtaláljuk azokat a modern magyar gasztronómiába illeszkedő, jó minőségű alapanyagokból elkészített sörkorcsolyákat, melyek igazán jól párosíthatóak a sör mellé” - mondta Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója.

sorkorcsolya.png

A pályázat nyitott, a versenyben részt vehet bármilyen Magyarországon bejegyzett HO-RE-CA szegmensben működő vendéglátóegység. A versenyt három kategóriában hirdetik meg: (1.) világos láger, (2.) búza, (3.) félbarna és barna sörök mellé. A zsűriben Salamon Zsófia, a Sörszövetség titkára mellett Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke is helyet foglal, így a Magyarország Sörkorcsolyája 2016. cím büszke tulajdonosait a hazai sörszakma képviselői együtt választják ki. „Olyan sörkorcsolya recepteket várunk a nevezőktől, amelyeket könnyű fogyasztani és a rutinos szakácsok mellett a kezdők is szívesen megpróbálkoznak az elkészítésével.” – nyilatkozta Vásárhelyi István, aki sörgasztronómusként a zsűri szakmai munkáját segíti majd. A díjakat 2016. szeptember 13-án a kóstolással egybekötött eredményhirdetésen adják át.

A Sörszövetség oldaláról letölthető részletes pályázati anyagból többek közt az is kiderül, hogy fotóval illusztrált, egyszerűen elkészíthető ételrecepteket várnak, mely könnyen tálalható, fogyasztható. Kategóriánként 3 sörkorcsolya jut a döntőbe, ahol a zsűrizés a sajtó bevonásával zajlik. Bár jelen állás szerint a győztesek pénzjutalomban nem részesülnek, a köré épített médiafelhajtás miatt mégis érdemes nevezni, hisz a nyertes sörkorcsolyáknak külön sajtókampányt szánnak, mellyel vendéglátósként ügyesen lehet sáfárkodni.

Pályázási időszak: 2016. augusztus 26-ig, a nevezés ingyenes: 
www.sorszovetseg.hu/magyarorszag-sorkorcsolyaja

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr758945658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.08.30. 10:36:49

Lezárult a Magyar Sörgyártók Szövetsége által meghirdetett Magyarország Sörkorcsolyája pályázat nevezési időszaka. A beérkezett 49 pályázat közül szakmai zsűri választja ki a három nyertes receptet. A kiválasztás szempontjai között szerepelnek a felhasznált alapanyagok, az ízek harmóniája és a kreativitás is. A végső döntést szeptember 13-án a szakmai zsűri hozza meg.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.09.14. 07:14:02

Magyarország nyertes sörkorcsolyája lager sör kategóriában a Toros derelye, búza kategóriában a Tepertős rétespogácsa - mindkét recept a zamárdi Hotel Wellamarin****-től érkezett -, míg barna sör kategóriában a budapesti Seasons Bisztró Lisztmentes csokoládétortája, ami az egyetlen édes sörkorcsolya pályázat volt.
Az eredményhirdetés köré szervezett sajtóeseményen volt alkalmam nekem is végigkóstolni a receptleírások és ételfotók alapján előválogatott 9 döntős tételt, és hát ízlések és pofonok, a saját véleményem 2/3 arányban egyezett az ítészekével.
Tessék kipróbálni, az a mondás, hogy nem kell konyhafőnöknek lenni, ha otthon is szeretnénk elkészíteni ezeket a recepteket, melyek a Sör mi több blogon olvashatóak: www.sorszovetseg.hu/sor-mi-tobb/
A díjazott sörkorcsolyákat szeptember 23. és 29. között a Sörgasztronómiai Hét keretében több budapesti étterem kínálatában meg is lehet kóstolni. Sőt, a résztvevő éttermek erre a hét napra különleges sörös menüvel készülnek, mindegyik helyszínen más-más izgalmas sör és étel párosításból kaphatnak ízelítőt a vendégek. A programban résztvevő éttermek listáját és az eseményről még több információ itt: www.facebook.com/events/1104346016313430/
süti beállítások módosítása