.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 07. 5. - kocsmablog
III. Dreher Sörgyárfesztivál

Helyszín: Dreher Sörgyárak
Időpont: 2016. augusztus 26-27.
Google Maps

A DreherFeszt a felfedezés útját járja, egyedülálló esemény az elmúlt évekből: a zenei és a sörfesztiválok ötvözete egy különleges helyszínen, a sörgyár területén. Idén már kétnapos, vonzerejét a kiváló koncertek mellett a kizárólag erre a fesztiválra főzött sörspecialitások adják.

A DreherFeszt a nyári szezon záróeseménye lesz idén is. Mindent biztosít, ami az igazi fesztiválérzéshez elengedhetetlen: csak erre az alkalomra főzött sörkülönlegességeket, izgalmas helyszínt és remek zenét.

A Dreher Sörgyár 25 hektáros területén a 160 éves falak közt az eddigiektől eltérően két napra nyitják meg a romkocsmákkal berendezett helyszínt, ahol pénteken olyan koncertekkel készülnek a szervezők, mint Žagar, a Akkezdet Phiai, Superstereo és a Péterffy Bori & Love Band, szombaton pedig The Biebers, Margaret Island, Ivan & the Parazol és a Vad Fruttik.

A DreherFeszt hivatalos dalának egy nemrég debütált nyári sikergyanús slágert választott Fedezd fel! címmel. Előadója a SuperStereo zenekar KRSA-val közösen, a szemfülesek azt is kiszúrhatják, hogy a számhoz készült videó egyik forgatási helyszíne a sörgyár volt.

„Ez az egész történet a véletlenek különös összjátéka. Az új dalunk klipjéhez kerestünk gyártelep helyszíneket, a Dreher Sörgyárat egy barátunk ajánlotta. Amikor elkészült az anyag és megmutattuk nekik a Fedezd fel!-t és a videót, felcsillant a szemük. Kiderült, nemcsak hozzuk a DreherFeszt hangulatát, de a márka kommunikációja is a felfedezés körül forog. Bele se merünk gondolni, ha majd egyszer Tépj szét címmel adunk ki dalt, vajon milyen sztoriba kerülünk:)” – emelte ki Laskai Viktor, a SuperStereo zenei producere. A Fedezd fel! szövegét Tariska Szabolcs jegyzi, és természetesen a rap betétért KRSA, azaz Tóth Kristóf, a PASO énekese a felelős.

„Ráadásul én szinte „hazajárok ide, hiszen az előző két évben hatalmas bulit csaptunk a PASO-val a fesztiválon” – tett hozzá KRSA.

„A Fedezd fel! életérzésében és filozófiájában is tükrözi mindazt, amit a DreherFeszt jelent. Már régóta szerettünk volna egy hivatalos dalt a sörgyárfesztiválnak, idén nem volt kérdés, hogy melyik lesz az” – mondta Szabó Enikő, a Dreher márkamenedzsere.

De természetesen a DreherFeszt kocsmái sem maradnak buli nélkül, a jól bevált Rocklapban (mely stílusosan raklapokból és hordókból épül fel) például most is garantáltan hajnalig dübörög a táncparti. Lesz még Komlóterasz, Üstökös, illetve Múzeum söröző, és még megannyi helyszín, ahol megkóstolhatóak az idei sörkülönlegességek, melyeket kifejezetten erre a fesztiválra készítenek a sörgyár sörfőző mesterei. Az új specialitások tesztelése már folyik, a következő hetekben arra is fény derül, hogy végül melyekre esik a szakemberek választása. Az azonban már biztos, hogy a 2016-os innovációkban is kiemelkedő szerep jut az elmúlt évek sikertechnológiájának, a hidegkomlózásnak, valamint idén ugyancsak előtérbe kerül a legfrissebb, még pasztörizálatlan Dreher Tanksör, olyannyira, hogy külön helyszínt is kap. Ráadásul a TankSörBárnál mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni a saját tehetségét, hiszen a tavaly népszerű Csapold Magad! ismét üzemel majd.

Tavaly megközelítőleg 5000 látogató fordult meg a kőbányai Dreher Sörgyárak területén megrendezett DreherFeszten. Akkor népszerű programnak bizonyult a Főzőház Túra, az újdonságnak számító Csapold Magad! helyszín, de üröm az örömban, pont a sörökért álló sorokban kellett kellemetlenül sokat várni. Éppen ezért a szervezők idén 3x annyi, megközelítőleg 140 sörcsappal és csapossal készülnek!

A DreherFeszt sörei 2016-ban:
Ötféle, csak a DreherFeszten elérhető sörspecialitás, háromféle friss, egyenesen a főzés, szűrés után érkező tanksör, 500 Ft / 0,5l egységáron.

Dreher Tanksör
A Dreher Tanksört a szűrést követően azonnal, pasztörizálás nélkül csapoljuk korsódba. Így a sör megőrzi természetes frissességét és különleges zamatát.

Dreher Hidegkomlós Tanksör – csak itt elérhető!
Kóstold meg most hőkezelés, azaz tartósítás nélkül a Dreher Hidegkomlóst is, így a legközelebb kerülve az egyébként is különleges ízvilágú sör eredeti aromájához. 

Dreher Amerikai komlós Tanksör – csak itt elérhető!
Legfrissebb, tanksör változatában még intenzívebb arcát mutatja az Amerikai Komlós Dreher: erős aromája, keserű ízei a legkomolyabb sörkedvelőket is megszólítják!

Dreher Amerikai Komlós
Fedezzétek fel a hidegkomlós eljárással, Columbus komló hozzáadásával készült Amerikai Komlós Dreher határozott keserűségét, erős aromáját!

Dreher Floral – csak itt elérhető!
Illatában és ízében egyaránt élvezhetjük a bodzavirág egyedi, édeskés és a komló kesernyés aromáit, mely együtt egy tökéletesen harmonikus ízvilágot alkot, kedvezve a különleges sörök kedvelőinek.

Dreher Red – csak itt elérhető!
A Dreher Red 6%-os alkoholtartalmú, enyhén gyümölcsös ízű sör. Ígéretes karamellás aromája kellemesen telt ízzel párosul, vöröses-barna színe, valamint krémszínű habkorona teszi látványossá. Csak arra vár, hogy Te is felfedezd!

Dreher Legend – csak itt elérhető!
A Dreher Legend igazi kihívás, melyet testessége, tömör és sötét krémszínű habja, karakteres illata tesz különlegessé. Kiválóan harmonizál benne a fahordós érlelést idéző füstösség az erőteljesen kesernyés, pörkölt karamellás ízvilággal. Egy komoly sör, komoly sörivóknak. Ínyenceknek kötelező!

Dreher Hidegkomlós – Calypso komlóval
Speciális hidegkomlózás technikával főzött kiemelkedően komlós sör. Illatában és ízében egyértelműen dominál az aroma komló, amely nyers komlóra és zöld növényekre emlékeztető enyhén gyantás, citrusos, így frissítő hatást kölcsönöz a sörnek.

Dreher Classic
Jellegzetes pils típusú, világos sör, melynek karakteres keserűje és testessége kellemesen harmonizál. Tartós habja és aranysárga színe mellett az aromakomló gyümölcsös illata és a sör kellemesen csípős szénsavassága nyújt különleges sörélményt.

A DreherFeszt programja:

NAGYSZÍNPAD

AUGUSZTUS 26. PÉNTEK

AUGUSZTUS 27. SZOMBAT

16:00 BEVILD
17:00 AKKEZDET PHIAI
18:15 ŽAGAR
20:00 SUPERSTEREO
21:30 PÉTERFY BORI & LOVE BAND
23:00 UVCT BLOCK PARTY

14:00 BEVILD
16:00 MARGARET ISLAND
17:30 THE BIEBERS
19:00 IVAN & THE PARAZOL
21:00 VAD FRUTTIK
23:30 BEATMAN ’N LUDMILLA


KISSZÍNPAD

AUGUSZTUS 26. PÉNTEK

AUGUSZTUS 27. SZOMBAT

16:00 REZA
18:30 PROMETHEANS
20:00 FOUND ITEMS
21:30 RIOT!
22:30 IZIL

14:00 REZA
17:30 INDEED
19:00 OXITOCIN
20:30 MINDIGMÁS
22:00 BASKET CASE
23:00 LOVING ARMS


ROCKLAP

AUGUSZTUS 26. PÉNTEK

AUGUSZTUS 27. SZOMBAT

17.00 VINISOUNDZ
19:00 SPANISH WAX
21:00 DJ PALOTAI

 

15:00 VINISOUNDZ
18:00 KOVARY
21:00 SPANISH WAX
23:00 INFRAGANDHI

 

Elővételes jegyvétel a Bónusz Brigádon

- 1 napos jegy: 1 490 Ft (tartalmaz 1 kupont, beváltható 1 korsó bármilyen sörre bármelyik sörözőben)
- 2 napos jegy: 2 790 Ft (tartalmaz 2 kupont, mely beváltható 1-1 korsó bármilyen sörre bármelyik sörözőben)

Helyszíni jegyvétel

- 1 napos jegy: 2 000 Ft (tartalmaz 1 kupont, beváltható 1 korsó bármilyen sörre bármelyik sörözőben)
- 2 napos jegy: 3 500 Ft (tartalmaz 2 kupont, mely beváltható 1-1 korsó bármilyen sörre bármelyik sörözőben)

Megközelítés

A rendezvény ideje alatt 30 percenként ingyenes buszjáratok mennek oda-vissza az Örs vezér tere és a fesztivál között. A busz az Örs vezér terén a metró megálló melletti buszmegállóból indul.

Kapunyitás-kapuzárás

2016. augusztus 26., péntek: 16:00 - 01:00
2016. augusztus 27., szombat: 14:00 - 2:00

fekvo_banner.jpg

Nyerj fesztiválbelépőt!

Vásárolj DreherFeszt logós Dreher dobozos sört, töltsd fel a nyitófülön található kódot a www.nyerjfesztivalbelepot.hu oldalon, és naponta nyerhetsz Dreherfeszt páros belépőket! A promóció időtartama: 2016. június 27. – augusztus 21.

További információ: www.dreherfeszt.hu / https://www.facebook.com/events/106807799756505/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1008867846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.08.30. 08:46:42

A DreherFeszt megcsinálta!
Két napba belesűrített fesztiválkoncert-felhozatal, csak itt elérhető sörkuriózumok, 10 000 résztvevő, a nagy érdeklődés ellenére is komolyabb sorállás nélkül elérhető sörcsapok. A III. DreherFesztiválon a Columbus komlóval és hidegkomlózásos technikával készült erős aromájú Amerikai Komlós Dreher lett a közönség kedvence, amiben a sörgyár olyannyira hisz, hogy azt a boltokban is elérhetővé teszi a közönség számára.
engedtessék meg a hivatalos közleményhez annyit hozzátennem, hogy az én kedvencem a Dreher Legend volt. Úgy tudom, hogy a különleges kiadású Dreher Bak úgy kapta a sörgyári fahordók hiányában a fahordós érlelést idéző füstösségét, hogy február óta faforgácsot áztattak benne. Nyami.
További sörszaki értékelés a Sörbúváron: sorbuvar.blog.hu/2016/08/26/dreherfeszt_665
süti beállítások módosítása