.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 10. 4. - apuska
Rácskert

Cím: 1073 Budapest, Dob utca 40.,
Látogatás: 2013. augusztus 7. 18:00-20:40.
Google Maps

Elég hiteles, mert van egy rács, és kb. ennyi.

Telefon: +36 70 428 1517
Facebook: fb.com/racskert
Web: -

Vélemény

apuska:

Egy jó sajtóközlemény? Vagy nem is tudom, mi lehetett az oka, de pár hónapja több helyütt hír volt, hogy a 2004-ben bezárt, évtizedeken át kultikus helynek számító Ráckertnek emlékoldalt nyitott valaki a Facebookon. Azóta a jelen tartalmából is tisztán látszik, hogy az emlékek felidézésén túl komoly üzleti érdek is fűződött a nosztalgiázáshoz, ugyanis a Ráckert egykori és a Pagony jelenlegi tulajdonosának a 2013. július 26-án megnyitott Rácskerthez is köze van.

Az egykori Bóna Vasker építőanyag, vasárú, szerelvény árusító Dob utcai telephelyén a körítés kb. változatlan, de a funkcióváltást igazolni látszó berendezés is hihetetlenül puritán, egyszerű. A Rácskert közvetlenül a bulinegyed mellett fekszik, nagy kerthelyisége, azzal együtt, hogy 350 forintos ajánlataikkal (korsó Soproni, nagyfröccs, 4cl Jager, 4cl Bols vodka) árai a környék más helyeinek cseppet alámennek, jó időben vonzó alternatíva lehet, de mit találnak ki most, hogy beköszöntött a hideg?

Mikor még nyáron ottjártunk, komolyan azt hittem, ez csak félkész. De nem. Azt mondták, ennyi. A tető felé terjeszkedés, ahol egy fura installáció kapott helyet, mechanikailag kizárt, hogy a zeneadó gépen a hangerőt kicsit felcsavarják, a szomszédok miatt eleve elvetélt ötlet, barátságosra kifesteni meg minek, ez direkt ilyen durván indusztriális stílus. A salgó polcra rakott növények, mint térelválasztó, a sötétben megtévesztően hasonló férfi alsós - női bugyis WC konténer előtt már milyen? A pult falán a pléh hullámlemezek? Az ajtó és ablak nélküli iroda-pénztár? A csővázas asztalok és székek? Aztán meg az ideiglenes színpadok körül felállított nézőterek alumínium állványzatát megidéző rudak közé súlyként és könyöklőként és megvilágított díszként odavetett műanyag víztartályok? Szinte már abszurd. Amibe az utánfutó kocsiból kialakított büfé a legkevesebb.

De sötétedés után a színei valóban kellemesek. A hamburgerek és tapasok mellett minden nap más egytálétel került rá a menüre, volt úgy hogy paprikáskrumpli, máskor chilis bab, vagy lecsó kolbásszal, esetleg halászlé... augusztus végén volt ott egy erősítők nélküli akusztikus koncert, ugyanakkor tekepályát építettek, az Antré fesztivál egyik helyszíneként mintha a kulturális élet felé is elmozdultak volna, plusz alkalmi vasárnapi programként egy bolhapiac jellegű cserepiacnak is teret engednek.

Nagyon kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből. Első alkalommal a Rácskert nem győzött meg, de mert útba esik jövet-menet, biztos lesz még alkalma a bizonyításra.

kalimpa:

nem sok ilyen lehangoló kocsmával találkoztam életem során. semmi szín, semmi világítás - kivéve a vizes hordók mögött elrejtett színes ledeket -, semmi zene, semmi élet.

lehet, hogy mi voltunk pont rossz időpontban?de alig voltak vendégek, azok is csak tébláboltak, talán mert nem túl régen nyitott a Rácskert, ezért még kissé fantáziátlan és kevesen ismerik, remélem ez megváltozik idővel.

bár ami pozitív és rendben van, az a WC, bádog konténerek, de a nagyobbik, fesztivál fajta egymás mellé helyezve több, tisztán tartva és folyamatosan után töltve.

van itt egy galéria is, ami lentről elég ígéretesnek néz ki, de mint megtudtuk az még nem üzemel, majd talán valamikor.

amúgy ezt nyugodtan és minden pejoratív hátsószándék nélkül nevezhetjük romkocsmának, a helyi adottságai miatt és a kevés energiát ráfordított design miatt. előnye: bármikor parkolóvá alakítható! semmi extra.

anyicska:

A Rácskert elég hiteles, mert van egy rács, és kb. ennyi. Persze egy kis túlzással, de ez a hely tényleg meglepett azzal, hogy mennyire semmilyen. Bemész a rácskapun keresztül egy udvarba, és nem is vagy biztos benne, hogy ez most kész, vagy átalakítás alatt, vagy mifene. De az a szörnyű, hogy igazából kész van ez így, jobb már nem lesz, valószínűsíthetően.

Romos, de nem tipikus romkocsmás, sufniszerű, minden vacakot gyűjtögető, trendiségre nem törekedő hely. Egy-két bádog hullámlemez, és lőn bárpult, pár sok évet szabad ég alatt megélt kerti asztal, szék, semmi felesleges bizbasz. A mosdó tulajdonképpen egy Toi-Toi konténer két ajtóval, egyiken bugyi, másikon fecske – jelzem, pár fröccs után megkülönbözhetetlenek. Ha már fröccsnél tartunk - finom, nem olcsó, és határozottan rosé, akkor is, ha fehéret kérsz. Ami számomra nagy kérdés – minek azok az IBC tartályok??? Dísz? Ülőke? Ki tudja… de állványzattal együtt eléggé bizarr kompozíciót alkotnak. Menjetek a Rácskertbe, nézzétek meg, estefelé talán világítani is fognak a tartályok, hátha attól kicsit jobb lesz.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 350 Ft
Üveges sör (5 dl): Soproni Démon, 500 Ft
Bor (1 dl): Frittmann Duett fehér/vörös, 200 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 700 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 300 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Retro burger, 890 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr205451296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása