.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 08. 23. - apuska
Pagony

Cím: 1114 Budapest, Kemenes utca 10.,
Látogatás: 2013. július 20. 10:00-16:20.
Google Maps

Nincs semmi, ami hiányzik. Talán csak Micimackó és Malacka.

Telefon: +36 31 783 6411
Facebook: fb.com/Pagony1
Web: http://pagonykert.hu

Vélemény

apuska:

Nagyszerű névválasztás, fantasztikus helyszín, remek sörök, barátságos kiszolgálás - a sikerhez őszintén mi kell még? Talán, hogy tudjanak róla?

Mert hogy a Pagonyba sem jut el véletlenül az ember - hiába nem Csepel külső -, nem esik útba jövet-menet, de még Újbudán, a Szent Gellért térről sem egyértelmű, hogy jobbra vagy balra, mert a BKV egyik járműve sem jár el előtte.

Ja, hogy te sem jegyezted meg a címet? Így jártál. De ha még csak most tervezed, hogy megnézd az első zuhanyzós fürdőkocsmát, javaslom a Gellért szálló balján a dombnak felmenő utat, s hogy azon is jó előre majd balra tekints, s mikor meglátsz egy kék kerítéses fürdőcsempés falat, gyanakodj, hogy az óriás QR kód mentén rögtön célt érsz.

Helló kék rácsos kapu, lépj be rajta bátran és kövesd a kiépített ösvényt! Közben csodálkozz. Jé, egy aluljáró? Pontosan, ugyanis a 4 évvel ezelőtti strandbezárásig a Kemenes utca alatt volt egy szaunablokk és praktikus módon átvezetett egy alagút, ami a túloldalt a Gellért fürdő nagy medencéinek tövében lyukadt ki. Innen belógni ma vajon ér? Az biztos, a terveknek megfelelően mozizni lehet, mivel nem jut le ide a fény.

Aztán újra a felszínen, egy csomó fű, fa, bokor mentén hamarosan felsejlenek az 1970-es években épített masszív kiszolgáló helyiségek és gyermekmedencék, azokban a most abszurd mód helyet kapó asztalok, székek és napernyők, mint egy spéci továbbképzeléseként a szépen kövezett lépcsős térnek, ahol minden forma bájosan kerekded, miközben szabad a zöld, Tilos az Á, hoppá, micsoda összefüggés, mert ugyanazok üzemeltetik a Pagonyt, akik anno, a rendszerváltást követő években a Mikszáth téren, a mai Zappa helyén a Tilos az Á-t vezették, mely ugye a Micimackóban található tábláról kapta a nevét.

Na de hol a strandbüfé? Az a gyönyörű monstrum! Aminek nagy lyukú rácsait csodálatos megoldással a plafonra lánccal kell függeszteni, s akkor mint egy virág, kinyílik, s ha már a pult nyitva, folyamatosan változó étel- és izgalmas italválasztékból lehet válogatni.

A Pagony kicsit romos, kicsit szoci, és mégsem romkocsma. Ha jól sejtem, a békés budai idillt választó környék lakói soha nem is fogják áldásukat adni az átlényegüléshez, bármennyire is adja magát egy mini SZIN-hez hasonló fesztiválhelyszín: este 11-kor itt meghal a kerti parti. Cserébe van reggeli, ebéd, vacsora, két darab működő zuhanyzó (ér fürdőruhát vinni), cseh és kézműves sörök, fiatal borászok borai a lá Bortársaság, amíg meleg az idő, ennél jobbat el sem tudok képzelni.

anyicska:

Aki arra számít, hogy összefut Micimackóval, kissé csalódott lesz, viszont van millió más ok, ami miatt érdemes meglátogatni a Pagonyt, akkor is, ha nem Százholdas.

Ízelítőként sorolok párat. Maga a hely nagyon bájos - a budai oldalon fekszik, a Gellért hegy tövében, kilátással a Szabadság szoborra és a Gellért szálló gyönyörű kupoláira. Mivel a Pagony a Gellért fürdő elhagyott gyerekfürdő részéből lett kialakítva, így erősen retro és nyári hangulatú, és ki ne akarná átérezni azt a luxust, hogy milyen medencében sörözni, még ha az víz nélküli is? Ha valakinek szüksége lenne egy kis külső frissítésre, a zuhany működik, ami pedig a belső frissítőket illeti, vannak finom limonádék, és főleg sör, cseh sör, egyenesen Postřižinyból. Aki emlékszik a bécsi szeletet reggeliző és közben söröző Maryškára (Sörgyári Capricco), pontosan el tudja képzelni, miről van szó.

Nagyon kedves a kiszolgálás, lányok-fiúk mosolyogva készítik el az italokat, ételeket. Mi nagyobb baráti körben mentünk a Pagonyba, egy napos szombati reggel ünnepelni, és egy percig sem éreztük, hogy zavarná őket, hogy elfoglaltuk az asztalok többségét, és hogy pár gyerek hozta a formáját, ide-oda rohangálva, üvöltözve, csokit és ropit kenve mindenre, ami útba esett. Gyerekbarát hely, ráadásul a medencék mellett van egy nagyobb füves rész, ahol kis mozgásra is van lehetőség: tollaslabda, frizbi, vagy egy pokrócon bármi, amit az ember szeret és hoz magával. A Pagony tökéletes, nagyon jól éreztük magunkat, nincs semmi, ami hiányzik. Talán csak Micimackó és Malacka. :-)

kalimpa:

Idei kedvenc teraszos kocsmám. Sőt. Ez nem is kocsma, ez inkább egy közösségi tér, ami roppant szimpatikus, ugyanolyan jó egy randira, mint tollaslabdázni.

A kiszolgálás nagyon kedves és figyelmes, bárcsak mindenhol hasonló lenne.

Össz-vissz egy negatív dolgot fedeztem fel, az pedig a kaja. Nem értem, minek kell egy ilyen helyre mini hamburger meg crembülét, túlzott ez a mesterséges elegancia. Amúgy jó és finom, ahogy a bor és a sör is, hál'isten utóbbi sem a megszokott Arany Ászok, Borsodi, Soproni vonalról való, hanem a hozzáértőbb csehektől.

Mi járunk még sokat ide, remélem kultikussá válik, megérdemli.

ágica:

Múlt héten ettünk is, kacsacombot illetve burgert. Mindkettő nagyon finom volt, de a méretéhez képest drága. Öröm viszont, hogy van mellette egy ekkora zöld terület.

dancspanza:

Gyerekstrand kocsma köntösben. Párakapu, zuhanyzó. A Sörgyári Capricco söre, plusz fóti kézműves. Zene nincs - még rádió sem -, itt a szomszédok a csendhez szoktak.

Ezúttal 7 apró gyermek volt a csapatunkban, ami felért egy trash metál koncerttel. Gyereket legeltetni, fröccsözni, sörözni, szelet hallgatni, olvasni, tökéletes helyszín.

És most cseh nyelvlecke következik. Mondd ki egymás után 3x: postřižinské. A helyes kimondók között nem sorsolunk ki semmit, de hajrá!

petra:

Nem sznob, nem kell sorba állni a sörért, és nagyon jóképű a tulaj, a Bandi. Sokkal jobb, mint a Ráckert anno.

strasszi:

Exstrandos nem romkocsma, hal, lángos és vattacukor nélkül. Pedig lehetne az első víz nélküli fürdő!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Postrizinské Pepinova, 500 Ft
Üveges sör (5 dl): Dreher, 500 Ft
Bor (1 dl): Ház bora, 220 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 660 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslevek, 300 Ft
Meleg ital: Capuccino, 340 Ft
Harapnivaló: Camembert burger, 1500 Ft

Értékelés

4,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr605471040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása